🤣
Horu jsem tipla.
Horu jsem tipla.
já taky..a abych nebyla moc “nachytro”,tak tu poslední o tom státním cosi,jsem taky nevěděla,a vyšlo mi to..🤭
Tak horu jsem tipla a blbě, struny jsem tipla a dobře, čtverec jedině podle obvodu, jinak bych se nedopočítala… no a samozřejmě historie, to byl taky kvalifikovaný odhad, ale že prý dobře.
Druhou mocninu od 1 do 20 musíte znát nazpaměť, říkala pí učitelka.
Ale tím jsem taky skončila. 😀
megi-the-pes:Druhou mocninu od 1 do 20 musíte znát nazpaměť, říkala pí učitelka.
Ale tím jsem taky skončila. 😀
no všechno bych asi už nevěděla,ale 12x12 to si pamatuju=144..pak asi né…🙂
Nene, matiku jsem zapomněla ve chvíli, kdy jsem stiskla v ruce kalkulačku.
Na druhou stranu dějepravu jsem zapomněla ve chvíli, kdy za kantorem zaklaply dveře učebny.
Takže matika pořád dobrý… nedávno jsem si pomocí Pythagorovy věty počítala strany 🔺.
to jo,to taky dám,ale nepamatuju se od 13 na druhou zpaměti..obsahy,obvody a tak,to je v hlavě pořád..ale už to není až tak k ničemu potřeba..🤭
Brněnští strážníci hledají majitele upovídaného papouška kakadu, kterému v uplynulých dnech uletěl.
Není to divně ? Zeptala bych se “co tomu kakadu uletělo ?”
já pochopila,že hledají majitele,kterému uletěl??ale možná to má být jinak?? Já někdy píšu taky trochu pomateně🤭ale není to v novinách,že?
orionka-2:Brněnští strážníci hledají majitele upovídaného papouška kakadu, kterému v uplynulých dnech uletěl.
Není to divně ? Zeptala bych se “co tomu kakadu uletělo ?”
Já tomu teda rozumím. Hledají majitele, kterému papouch uletěl. Pravda, vyjádření je trochu kostrbaté. Ale když si přečtete jiné zprávy na novinkách…
Asi bych napsala "brněnští strážníci hledají majitele, kterému uletěl…
Naprosto zbytečný výplod “novináře”. Potřeboval určitý počet slov, no co měl chudák dělat. Uletět papouškovi.
Titulek to poví, první odstavec zopakuje a nabízí shrnutí,
další odstavce už jsou věty “rozvité”,
stále však oznamují stejnou informaci.
Novináři ani tu AI nepotřebují, jsou zvyklí psát jako dem.nti od přírody.
Brno. Ehehe.
Máte pravdu, papoušek i majitel jsou “kterému”.
Megi,ale za kakadu je čárka,hm? která rozděluje tu větu..(si jen tak myslím-polemizuju🤭)
Je jí ale rozdělený majitel i papoušek.
A když chcete říct
“papoušek, co mu uletěl spolubydlící”
a
“majitel, co mu uletěl vrtulník”,
čím nahradíte dvě slova hned za čárkou?
hledají majitele papouška,kterému uletěl..to ostatní jsou přídavná slova,která to matou??hm?☝️
Jinak se nebráním,že to zní divně,ano…
🤣
už tu dlouho nikdo nepsal…
vždy,když píšu,že jsem něco zapoměla,přemýšlím,co tam mám dát?CO si říct?.."zapomínám",tak jen "mě"? anebo opačně?..Kdy se používá pomůcka “pomni,abys nezapomněl?”..vím,že si to můžu vyguglit,ale určitě máte k tomu nějakou pomůcku..(jak mně a mě-tu už vím)👍Děkuji češtinářky🌼
Řekněte si zapomíná, takže tam bude “m” i “n”, zapomněl.
Bobca:už tu dlouho nikdo nepsal…
vždy,když píšu,že jsem něco zapoměla,přemýšlím,co tam mám dát?CO si říct?.."zapomínám",tak jen "mě"? anebo opačně?..Kdy se používá pomůcka “pomni,abys nezapomněl?”..vím,že si to můžu vyguglit,ale určitě máte k tomu nějakou pomůcku..(jak mně a mě-tu už vím)👍Děkuji češtinářky🌼
Přesně tak, my jsme ve škole taky používali pomůcku “pomni” (nezapomeň), resp. naše učitelka.
Sarah01:Přesně tak, my jsme ve škole taky používali pomůcku “pomni” (nezapomeň), resp. naše učitelka.
nojo,.tak si mám říc pomni-takže zapomněla?.