Buggyra:Tak bych čekala, že aspoň v té reklamě se pokusí mít to správně… No, nezadařilo se 😀
Jsem slepá, nebo zabedněnà, já tam tu chybu nevidím.
Zato nedávno jsem viděla titulek “Zuperedebata”. Jsem blbá?
nestačí si říci infinitiv? Zapomenout =zapomněl/a🤔
list:nestačí si říci infinitiv? Zapomenout =zapomněl/a🤔
ale tohle právě mi tam nejde jaksi logicky..právě-zapomenout=zapoměla..ale budu se snažit na to myslet,bo to píšu pořád blbě🤭
Bobca:ale tohle právě mi tam nejde jaksi logicky..právě-zapomenout=zapoměla..ale budu se snažit na to myslet,bo to píšu pořád blbě🤭
pomůcka : Pomni, abys nezapomněl domněnku o pomněnce 😉
Ale to Y to stejně kazí.😉
kometa:Ale to Y to stejně kazí.😉
po ostravsku 😉
Tak to je jiná. Pravda, vlastně - Baník! Ty p*čo!
A to jsem z Karviné. Ale fandit jsem nechodila. To mě omlouvá. Snad.
Tak bych čekala, že aspoň v té reklamě se pokusí mít to správně… No, nezadařilo se 😀
Buggyra:Tak bych čekala, že aspoň v té reklamě se pokusí mít to správně… No, nezadařilo se 😀
Jsem slepá, nebo zabedněnà, já tam tu chybu nevidím.
Zato nedávno jsem viděla titulek “Zuperedebata”. Jsem blbá?
Pokud se nemýlím tak je tam chyba v tom, že je tam “Excelentí” místo “Excelentní” - obrázek od Buggyry. Jinak “Zuperdebata” je pojmenovaná schválně a odkazuje to na “generaci Z” - tudíž mladistvá generace (dá se říci, že moji vrstevníci). V té debatě se “utkali” mladiství politici různých stran - od pirátů po Gregora od Motoristů apod…
Teď je otázka zda i “Excelentí” není napsáno schvální kvůli tomu, že reklama je na nějakou firmu “Excelent” - pokud ano, tak mi to stejně nepřijde moc kreativní. 😀
Obrázek Jsem slepá, nebo zabedněnà, já tam tu chybu nevidím.
ExcelentNí.
reklama je na nějakou firmu “Excelent
I tak by mělo být přídavné jméno excelentní.
kometa:reklama je na nějakou firmu “Excelent
Teda vy máte postřeh, vůbec jsem si nevšimla.
kometa:reklama je na nějakou firmu “Excelent
To chápu, ale mozek viděl něco jiného než oči. A to jsem brala slovo po slově, kde by ta chyba mohla být🙂)
Vím, že to byla debata mladých. Mimochodem pěkně nudná. Takže až budou debatovat důchodci bude to duperdebata, a tak třeba vuterdebata……a jen tak, nemáme poslance .dechovského, že “Z” je přece zakázané písmeno (skoro)? Ale to už zacházím do absordutit a není to vtipné. Ale Zuperedebata se Z byla také pěkná pit.omost.
A kde se vůbec vzalo to označování generací? Milenialové - budiž, ale ta další písmena? Zet jako generace poslední ? Vypadá to tak !
Ariska:Teda vy máte postřeh, vůbec jsem si nevšimla.
My, co opravujeme písemky a deníky praxe… Zrovna před chvílí - podestílka v boxe - to fakt nepřehlídnu.
Reklama je na firmu Excellent, takže pokud chtěli být vtipní, museli by napsat “excellentí”, a pak bych to naprosto chápala a dávalo by to jako přídavné jméno i smysl…