Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.08.2025, 07:21:34
to je křižovatka.
To je mi jasné. Takoví lidi, kteří netuší, co jim z roztomilého štuclíka může vyrůst, si nepořídí papírového psa, protože přece nepotřebují chodit na výstavy a nebudou zbytečně vyhazovat peníze.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2025, 08:27:42
To je za mě těžko z takových fotek říct, o mým prvním ohaři by se taky dalo říct, že byl vychrtlitida a žral jak prokopnutej, byl nasvalenej a opravdu hodně štíhlej. Mě zaráží ta cena za nevychovanýho křížence.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.08.2025, 08:32:50
Chtějí za něj dostat zpátky tolik, co zaplatili. Předpokládám. 10 000 mi přijde “přiměřená” cena za vořecha. Když jim namluvili, jak ušetří, protože jinak by dali kolik? 25 000?
+ jim možná už doma leccos sežral, teda kromě krmení.
A tak hledají dalšího joudu, který se nechá napálit a vezme si nevycválaného puberťáka pochybného původu. A pak si zase počtem, jak bojový pes zakousnul čivavu. Nebo nedej bože pokousal dítě.
Chtějí za něj dostat zpátky tolik, co zaplatili. Předpokládám. 10 000 mi přijde přiměřená cena za vořecha. Když jim namluvili, jak ušetří, protože jinak by dali kolik? 25 000?
+ jim možná už doma leccos sežral, teda kromě krmení.
Mně to za nevychovanýho puboše přijde moc. To někdo koupí? Tipuju, že jedině blázen.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.08.2025, 08:39:47
Obávám se, že takový blázen se najde. Za 10 000 - no nekup to, když opravdový picbům začíná na těch 25 000. Však už ti původní majitelé to očividně nedomysleli.
Já včera narazila na inzerát, kdy chlap chtěl za štěňata kříženců dvou plemen 25 klacků. A ještě napíše, že nový majitel dostane nadstandard, protože je nechal očipovat.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 01.08.2025, 09:21:58
Jo, to mě taky fascinuje. Jak všichni ti “chovatelé” zdůrazňují, že štěně bude očkované, odčervené a čipované. To je snad samozřejmost, ne? V posledním případě přímo povinnost.
Když si kupuji auto, tak taky jaksi předpokládám, že bude mít 4 kola, volant a techničák.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2025, 09:49:25
Jo když mi známá říkala, že za křižovatku dala polovinu toho, co já za psa s pp, tak jsem šla do kolen. Čuba nebyla ani čipovaná, kdoví jestli očkovaná a odčervená a z podmínek, že nechápu, že si ji vzali. Čip k ní dostali bokem. Totální uzlík nervů. No je jí sedm maximálně osm měsíců a už mi psala, že má asi epinu.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2025, 10:28:10
Jojo. “Když ona se k nám tak měla”. Když si vzpomenu, jak jsme se byli podívat na mladýho, tak se k nám měly samozřejmě všechny piraňky nejen mladý pán. A když jsem poznamenala, že mi to z jejího líčení přijde jako ukázková množka, tak ne. Tak jsou jen alternativní. Příští týden chce zkusit zase společné venčení. Jsem zvědavá, jestli čuba konečně něco ujde nebo bude zase celou dobu na mladýho ječet z tašky. 🙈
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.08.2025, 11:06:18
Tak já jsem se jednou zeptala, proč ta úžasná štěňata BOC nemají papíry. No, protože když si kupovali matku, tak je odmítli.😲Že je na pasení ovcí nepotřebují.
Jako fakt existuje chovatel, který za těchto okolností fenku prodá? Nechcete PP, tak si ho neberte?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2025, 14:00:24
Jako po včerejším “incidentu”, kdy mě chlapík přesvědčoval, že mám mladýho pustit si pohrát a já odmítla s tím, že vážně pubertálního jelimana nepustím, když xy zrovna hárá a týpek na to, že však to je příroda a byly by krásný štěňátka, se nedivím asi ničemu. Že je mladej ještě děcko nebo že dotyčná čuba je váhově i velikostně poloviční? Lidi prostě nemyslí.
Tak já jsem se jednou zeptala, proč ta úžasná štěňata BOC nemají papíry. No, protože když si kupovali matku, tak je odmítli.😲Že je na pasení ovcí nepotřebují.
Jako fakt existuje chovatel, který za těchto okolností fenku prodá? Nechcete PP, tak si ho neberte?
To je podle mě blbost. Proč by si kupovali psa s PP, když papíry nepotřebují? Nechápu.
Jako po včerejším “incidentu”, kdy mě chlapík přesvědčoval, že mám mladýho pustit si pohrát a já odmítla s tím, že vážně pubertálního jelimana nepustím, když xy zrovna hárá a týpek na to, že však to je příroda a byly by krásný štěňátka, se nedivím asi ničemu. Že je mladej ještě děcko nebo že dotyčná čuba je váhově i velikostně poloviční? Lidi prostě nemyslí.
To už mně taky kdosi na procházce řekl. Potkali jsme lidi s fenkou GR bez PP, já jsem šla s Dráčkem a známá té majitelky hned Jé, tak se domluvte a budou krásný štěňátka. Ani jsem nestačila nic říct, majitelka hned, že žádný štěňata nechce.
Ne, takový chovatel by brzo skončil, protože je to proti řádu ČMKU i FCI.
Jenže pokud by si ho chovatel nechal doma v šuplíku a majiteli to bylo fuk, tak na to vlastně žádnej orgán nepřijde. Akorát to nedává smysl. Proč by si člověk kupoval papírovýho psa bez papírů, levnějšího ho mít nebude. Takže logicky je to zase jen výmluva nějakých množitelů.