Aktuálně: 4 807 inzerátů176 278 diskuzních příspěvků17 780 uživatelů

Kachna pižmová kuchyňská úprava

Týna (neregistrovaný) 28.07.2023, 08:52:01 xxx.xxx.91.147

Snad mě zdejší chovatelé neukamenují mým spíše kulinářským dotazem. Poradí mi nějaká šikovná kuchařka, jak správně péct pižmovku velkou? Jestli raději pomalu a hodně dlouho, aby nebylo maso vysušené.

honzapm
honzapm (269 příspěvků) 28.07.2023, 09:19:47 xxx.xxx.0.1

Kachna pižmová neexistuje. Pižmovku velkou najdeme převážně v zoo a v jižní Americe.

Asi myslíte Pižmovku domácí.

Pižmovka domácí je nejlepší nasolená, nasucho vložená do přikrytého pekáčku do trouby/Remosky, kde ji na max. 95-100 stupňů pečete cca 3-4 hodiny přikrytou a 1-2 hodiny odkrytou, podle velikosti/pohlaví. Čtyřikrát otočíte. Nepodlévat. Po odkrytí lze do pižmovky vložit plátek másla, plátek špeku a snítku tymiánu. Dobrou chuť.


Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.