- Příspěvek #227396
- Nahlásit
Mezinárodní výstava koček
5. - 6. 10 2024 ..... // 9.30 - 17 hod //
Mladá Boleslav - Dům kultury
Zrzavci:My teď ráno hrajeme škatulata-batulata- hejbejte se. každej na svým pelechu a přesouvají se podle pokynů mnou dávaných. Ty di sem, si přelez támdle, lehni si k němu, ty si lehni tudle, běž za ní a lehni si k ní, pote voba ke mně, děte zpátky, ty di támdle, šupni si k němu a pak di tudle…. nic velkýho , nenáročná zábava před odchodem do prasé, oba je to ale děsně baví.
A teď střh a pokus o škatulata u mě… zrovínka před chvilkou a hned jak to čtu, tak jsem se musela smát. Jsme poobědě a tudíž polední klid… konečně se svalím na gauč k telce a bílá madam se chystá lehnout si přede mne a já jí říkám “Gino, vypadni si lehnout někam jinam… Gino NE ti říkám… nelez sem, stejně se sem nevejdeš, mám tam nohy… aůůů… moje nohy. Nohy vytaženy z pod Giny a párkrát jsem do ní těma nohama ještě zatlačila, aby vypadla… výsledek.. ležím tady skrčená a nevidím na telku, protože madam se rozhodla, že bude čučet taky a tak nemá položenou hlavu a já mám v zorném poli jen její bílou kebuli
Jo jo… prej ty si lehnu tudle…. u nás spíš “tůdle nůdle”
do pr.ele, ty dvě bílé kanimůry jsou jak přes kopírák!
patrně ve všem 😄😎
My máme už pár dní, od těch dešťů, na zahradě pár baboček kopřivových. Drží se v blízkosti pasti na vosy udělané z pet lahve, která je v současnosti nefunkční, protože do ní napršelo tolik vody, že je plná skoro po okraj, ale ta voda je sladká, protože je to naředěný ovocný sirup. Moc ráda se na jejich poletování dívám.
Hledají sladké šťávičky. Přilétl admirál i do kbelíku nachystaném na kompost. Fotit ho mezi slupkami od melounu a brambor….počkala jsem…
Nejvíc motýlů mám vždycky na kýblu se shnilejma jabkama, co mám pod stromem …a pak je hodně motýlů na schodech, co seděj výrostci a tajně skrytě před měšťákama popíjejí, asi i něco rozlejou a motýli to sosaj (ať si chlastaj ,ale serou mě, neuklízí po sobě) …, hmyzí adaptace na městský život😉
Nedávno jsme na vyjížďce na koních projížděly na cestě vysychající velkou louží a bylo tam obrovské hejno bělásků, snad stovky, byly jsme jako víly….
Přečtěte si diskuzi, jsem se pobavila, jak lidi neumějí počítat. 😄
A to prý někoho už napadlo, že by se ve školách měla zrušit matematika. To už by lidi byli úplně blbí.
Mezinárodní výstava koček
5. - 6. 10 2024 ..... // 9.30 - 17 hod //
Mladá Boleslav - Dům kultury
Myši
Vědci ale hledají způsoby, jak si vypomoct a ještě více se přiblížit k ideálu dlouhověkosti. A jedním z takových nástrojů by mohl být lék, který nyní testovala mezinárodní skupina vědců. Dokáže totiž blokovat činnost určitého proteinu, který způsobuje stárnutí.
Podle serveru BBC jim dokonce výzkumníci v průběhu studie říkali „babičky supermodelky“ (supermodel grannies), jelikož tyto myši byly už staršího věku, ale vypadaly stále velmi mladistvě.
Lék totiž dokáže zpomalit, či dokonce potlačit činnost proteinu interleukin-11 (IL-11). Ten napomáhá vzájemné komunikaci buněk v těle, hraje ale roli i ve funkci imunitního systému a tvorbě krve. Jeho množství v lidském těle ale s věkem postupně roste. Způsobuje pak naopak větší zánětlivost těla a zvyšuje riziko chronických onemocnění, zejména rakoviny.
Myslím, že jde i o to, za jakou cenu/v jakém stavu (psychickém, fyzickém) by byl život prodloužen… Dnes jsou lidé, kteří čekají na smrt jako na smilování.
Pokud nebude nějaká katastrofa, tak se to bude podle mě pořád zlepšovat. To co dříve bylo neřešitelné a rozsudek smrti dnes už není pro danou osobu konec, naopak může žít ještě spousty let téměř plnohodnotný šťastný život. A tak to bude pokračovat. Jen se té doby dožít. Třeba i pomocí takového léku.
Způsobuje pak naopak větší zánětlivost těla a zvyšuje riziko chronických onemocnění, zejména rakoviny.
Odkaz? Já naopak vyčetla, že jeho účinky jsou protizánětlivé.
Ale tak jako tak je to jedno. Od myší k lidem je ještě dlouhá cesta.
A osobně si myslím, že riziko rakoviny vzrůstá s délkou života. Protože se prodlužuje doba, po kterou jsme vystaveni všemožným karcinogenům.
https://www.facebook.com/watch/?v=494665463419389&vanity=UtulekTabor
Ronja s motejlem:https://www.facebook.com/watch/?v=494665463419389&vanity=UtulekTabor
Táákovej božan Muff❤️, jak to, že v tom útulku ještě trčí? 🤷♀️
Já si ho nemóžu vzít 😞
Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…
Tak Dukátek se nekoná, bohužel i když jednobarevný pejsek, nesl merle gen po svém barevném otci. V databázi by měl zapsáno že je merle a nesmí krýt merle feny. A i toto je rozdíl mezi chovateli s PP a množiteli bezpapošů. Že si takovou věc necháme zjistit. A tím nechci rozvířit žádnou hádku s PP a bez PP. Je to pouze informace.
Fikovnice:Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…
Jani, díky za info. Asi bych neklikla, ale určitě by mě to vyděsilo.
Fikovnice:Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…
Zrovna dneska jsem o tom četla na internetu. Já teda na žádný odkazy neklikám, ale je dobrý to vědět, protože člověk nikdy neví, co se v roztržitosti může stát a s tím vědomím, že se toto děje hned zabliká v hlavince varovná kontrolka.
Před nedávnem mi psal “můj osobní bankéř” že je potřeba aktualizovat údaje na účtu a tudíž mám kliknout na odkaz, samozřejmě pro mé pohodlí připravili pouze odkaz nemusím na pobočku! Prosím Vás já žádný účet nemám!!! Mám podpisové právo k účtu mého muže, kam mi chodí i výplata a to je vše. Musela jsem se i zasmát. Já mám prý osobního bankéře 😁.
Dobré ránko 😉,
i mému manželovi přišla SMS, že udělal přestupek za 4 body a má klikat, klikli jsme, ale stránky se nenačetly. Tak jsem vyhledávali googlu tel. číslo a tam všude už psaly o podvodu.
Dája
bambule:Před nedávnem mi psal “můj osobní bankéř” že je potřeba aktualizovat údaje na účtu a tudíž mám kliknout na odkaz, samozřejmě pro mé pohodlí připravili pouze odkaz nemusím na pobočku! Prosím Vás já žádný účet nemám!!! Mám podpisové právo k účtu mého muže, kam mi chodí i výplata a to je vše. Musela jsem se i zasmát. Já mám prý osobního bankéře 😁.
To mně chodí do mailu na centrum.cz pořád a z Airbank, kterou já vůbec nemám. 😄