Aktuálně: 2 440 inzerátů • 292 428 diskuzních příspěvků • 21 393 uživatelů

Všeobecný pokec

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2024, 15:52:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.10.2024, 13:53:23

já mám na tom eeepc taky doj*** konektor na dobíjení. Když jsem ho posledně nechávala v servisu, tak servisák prohlásil, že ty konektory mám zasunout sama a že oni za nic neručí. Pak to připáskoval, aby to tak drželo, a nesl to dozadu jak odjištěný granát 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2024, 15:52:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 03.10.2024, 14:03:57

bacha, ať si to mezi sebou neřeknou, o té slivce…

⋮
Bobca
Bobca 03.10.2024, 16:26:10 xxx.xxx.20.192

Pár zubů venku

Jani,jako tvých zubů?nebo hada?ten má ale jen 2 né??Vypadá to teda hrozně..člověk se počád učí😟

⋮
kometa
kometa správce
03.10.2024, 17:06:38 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

bacha, ať si to mezi sebou neřeknou, o té slivce…

Jako, had alkoholik?

⋮
Sardullah
Sardullah 03.10.2024, 18:11:14 xxx.xxx.189.104
Leithian:

Aneb jak to dopadá když před odchodem do práce dostanete skvělej nápad dolejt vodu miláškum a zlatíčko co máte 7 let a mohly ho tahat děcka (a vy mu strkat holou rukou potkana do držky) usoudí že má blbej den a děsně ho štvete… Šlacha i klouby žijou. Pár zubů venku. Modřina bude supr. 😁

15 minut boje a zabrala až domácí slivovice 🤣

Obrázek Obrázek

No tady je vidět, že přírodu člověk prostě někdy nepřepere…😎

Já měla leguána…naprostý zlatíčko mazlinkovatý, drblinkovatý a pak ho mám jednoho dne na rameni, kde mi dřepěl běžně a otočím hlavou směrem k němu a dostala jsem tákovou šlehu ocasem přes ksicht…jsem ráda, že mi nevyšvih oko…

⋮
Deaktivovaný (neregistrovaný) 03.10.2024, 20:40:47 xxx.xxx.116.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.10.2024, 16:26:10

Má jich velmi mnoho a dorůstaj. Pár.zubů venku myšleno že pár úlomků ve mě zůstalo. Ale opravfu jen dva to zatím vypadá. Teď budu doufat že se jí to nezanítí a nebude ošetřovačka s atb a výplachy tlamy. 

⋮
Deaktivovaný (neregistrovaný) 03.10.2024, 20:44:49 xxx.xxx.116.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.10.2024, 18:11:14

Jako hada do 2,5m ze sebe servu sama snadno. Tadyta mrcha má 4,5m po x letech vlekle nemoci tedy jen asi 20kg necelych. Ale silu mela i tak neskutecnou. Servala bych ji i sama a rychlejc ale mela bych tu ruku dorvanou o hodne vic. Takhle jsem ji chytla, zasedla, prisel mamky manzel capnul tak aby to nemohla páčit a namotavat se a brachovo kamarad ji nakonec nalil do drzky a na cumak tu slivovici neb proud vody na ni tentokrat nestacil.

Ona je hladova. Jenze cokoli ji naserviruju at zovy nebo mrtvy bud ignoruje. Nebo zabije a ignoruje. A krmit nasilim tyhle mamuty je fakt o hubu. Zkusila jsem to jednou a to jsem mela prokouslou pravou dlan skrz a hojilo se to do plny hybnosti par tejdnu.

⋮
N (neregistrovaný) 03.10.2024, 22:02:29 xxx.xxx.242.38
Leithian:

Jako hada do 2,5m ze sebe servu sama snadno. Tadyta mrcha má 4,5m po x letech vlekle nemoci tedy jen asi 20kg necelych. Ale silu mela i tak neskutecnou. Servala bych ji i sama a rychlejc ale mela bych tu ruku dorvanou o hodne vic. Takhle jsem ji chytla, zasedla, prisel mamky manzel capnul tak aby to nemohla páčit a namotavat se a brachovo kamarad ji nakonec nalil do drzky a na cumak tu slivovici neb proud vody na ni tentokrat nestacil.

Ona je hladova. Jenze cokoli ji naserviruju at zovy nebo mrtvy bud ignoruje. Nebo zabije a ignoruje. A krmit nasilim tyhle mamuty je fakt o hubu. Zkusila jsem to jednou a to jsem mela prokouslou pravou dlan skrz a hojilo se to do plny hybnosti par tejdnu.

Já bych doporučil třeba šachy jako koníček.😀 Alespoň tě nesežerou.👍

⋮
Sardullah
Sardullah 03.10.2024, 22:27:48 xxx.xxx.221.216
Leithian:

Je hladová, ale nejí… to je jako nemocná nebo hadi takhle trpí nechutenstvím nebo…. ?. Nerýpu, skutečně mě to zajímá

⋮
Buggyra
Buggyra 04.10.2024, 07:36:42 xxx.xxx.198.226
Bobca:

Pár zubů venku

Jani,jako tvých zubů?nebo hada?ten má ale jen 2 né??Vypadá to teda hrozně..člověk se počád učí😟

Krajta žuby 🙂

Dva žuby maj možná jen ty jedovatý a taky jen některý, některý maj žubů plnou hubu, aby si tu kořist mohli dobře přisouvat do tlamy. (druhý obr. zmije útočná)

Naše užofka schovává žuby v dásni, ale kousnout byste od ní nechtěla (třetí obr.)… Některé užovky jsou jedovaté a jedové zuby mají v zadní části tlamy (tuším bojgy?), takže na první pohled to nevypadá, ale když se užofka posnaží a zakousne se “na plnou hubu”, tak je to “otravné” 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Fikovnice
Fikovnice 04.10.2024, 11:27:13 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.10.2024, 07:36:42

No tak Ti pěkně děkuji!🙃

Žiju v symbióze s tou “mojí” užovkou na chalupě, ale že má tolik žubů 😄, jsem teda netušila. Btw, kámoška kdysi dávala na IF foto po výletu v lese s otiskem “něčeho” - pocítila prudkou bolest, pak na to zapomněla a až doma objevila ten otisk a ranky. Dostala vylágoš od IF hadařů - že si vymýšlí, že se popíchala o ostružiny atp. Jestli s ní budu v kontaktu, poprosím ji znovu o tu fotku. Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou). Kámoška nemá žádnou hadí fobii, foto dávala jen ze zvědavosti a pak byla znechucená reakcemi hadařů. 🙄

⋮
Skeeve
Skeeve 04.10.2024, 11:34:32 xxx.xxx.33.129
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.10.2024, 07:36:42

Bojga má zuby spíš pod okem a požvýkání od velkého zvířete, když má čas, může mít nepříjemné následky, byť zřejmě ne smrtící 

Existuje i zajímavá publikace, věnováná kousnutí ‘ nejedovatými’  hady, v angličtině 

⋮
Fikovnice
Fikovnice 04.10.2024, 11:35:53 xxx.xxx.32.153
megi-the-pes:

bez toho středového kolíku může ntb běžet, ale nebude se dobíjet
a hlavně, když se ulomí, zkřiví, tak narazí do stěny, kde je plus a minus
šup a je po notebooku
kdybyste viděla, kolik lidí má takové chytré nápady, když dává ntb do tašky, do auta, do jiného pokoje, stěhuje to se zapojenou nabíječkou
neva, aspoň mám co dělat 😀

Jj, Megi, já toto vím. Mně se totiž ten středový kolík už v minulosti ulomil a kupovala jsem novou nabíječku s adaptérem. Ale naštěstí to tentokrát není ten případ. 

⋮
Buggyra
Buggyra 04.10.2024, 12:35:43 xxx.xxx.198.226

Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou).

Já ti nevím, kdykoli jsem viděla obojkovou užovku v ohrožení, hrála mrtvou… A srdnatě se tvářila velmi mrtvě i když ji okusovala kočka… Měla jsem za to, že je fakt chcíplá, ale když se kočka dostatečně načmuchala toho smrádku, tak odešla, a užovka se rozbalila a odešla taky.

⋮
kometa
kometa správce
04.10.2024, 12:53:23 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.10.2024, 12:35:43

Přesně. Užovky se primárně brání tím smradem.

⋮
Verun
Verun 04.10.2024, 18:40:30 xxx.xxx.220.12
kometa:

Přesně. Užovky se primárně brání tím smradem.

jj, umí ho i vystříknout, když jsem jí zvedala za ocas-konec. a nebo mi úplně jedna  znehodnotila houby v košíku tím smradem, kam jsem si jí  dala abych jí ukázala dětem a  jedna byla tak nažraná, s boulí uprostřed těla, že se nemohla ani odplazit …ale jinak vždy utečou, když je okolo rybníka načapu jak se opalujou. 

⋮
Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 01:36:08 xxx.xxx.32.241
Buggyra:

Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou).

Já ti nevím, kdykoli jsem viděla obojkovou užovku v ohrožení, hrála mrtvou… A srdnatě se tvářila velmi mrtvě i když ji okusovala kočka… Měla jsem za to, že je fakt chcíplá, ale když se kočka dostatečně načmuchala toho smrádku, tak odešla, a užovka se rozbalila a odešla taky.

To jsou obojkovky, dělají thanatózu.

Ale nechtěj naserkat Coronellu - to jsou kousací mrchy!

⋮
Fikovnice
Fikovnice 05.10.2024, 01:39:58 xxx.xxx.32.241

Prosím, máte někdo teď někdy zkušenost s Coviďákem - jako že s nemocí? Mně je od čtvrtka šíleně, a dnes (teda v pátek) to vygradovalo. Bolesti všeho, celýho člověka, poměrně hodně zle (slabost, neschopnost ujít ani pár metrů) a opět si “vesele” horečkuju a atakuju tepl. přes 39 st. C…😟

Teď jsem se koukala, jaký příznaky mají současný mutace a vše sedí, akorát, že právě vůbec neuvádí horečku… No nic, uvidím… 

Když tak sem dávám, co jsem teď kdesi vygooglila:

"Omikron, pirola, eris - Příznaky nových variant se v mnohém liší od ostatních variant onemocnění covid-19. Mezi ty nejčastější patří: silná únava, bolesti celého těla, silné noční pocení, kašel, bolest/škrábání v krku, rýma, bolest hlavy, zbarvení rtů, nehtů a kůže do šeda (z důvodu nedostatku kyslíku), u dětí se může objevit i vyrážka, naopak oproti předchozím variantám obvykle chybí ztráta chuti a čichu."

⋮
Sardullah
Sardullah 05.10.2024, 02:12:27 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 05.10.2024, 01:39:58

Sestřenka měla covid cca před 14ti dny… a když teda opomenu nějaké ostatní příznaky podobné chřipce, tak jí děsně bolely záda, říkala, že se to bez prášků na bolest nedalo vydržet. Shodou okolností na to přišla řeč předevčírem s jedněmi mými zákazníky a prý je taky ukrutně bolely záda. O nikom dalším v mém okolí s covidem nevím. Takhle vysoký teploty neměli.

Tak se Jani drž… ať už je to co je to, tak ať to brzo odejde… nemoc jedna ošklivá eaná.

⋮
Rapotačka (neregistrovaný) 05.10.2024, 04:38:06 xxx:xxx.9657:836

Známá ho dostala v lázních, těžký průběh, musela tedy domů.

Dobrala ATB,  trvá  NESMÍRNÁ  únava,  

odběry  -  bílé krvinky  hodně špatně - v mínusu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.