Aktuálně: 1 854 inzerátů280 645 diskuzních příspěvků20 020 uživatelů

Všeobecný pokec

Verun
Verun 22.12.2024, 22:56:24 xxx.xxx.220.12

No právě, i když by jsme nutně potřebovali obnovit autopark, asi spíš uděláme generálku a citronka si ještě necháme , do teď jsme měli samý francouze(r5, r11,r21 hatchback, c xantia break, c5 break)  jen jednu fordku sieru hatchback pětidvířko. 

N (neregistrovaný) 22.12.2024, 23:33:56 xxx.xxx.242.38
Verun:

No právě, i když by jsme nutně potřebovali obnovit autopark, asi spíš uděláme generálku a citronka si ještě necháme , do teď jsme měli samý francouze(r5, r11,r21 hatchback, c xantia break, c5 break)  jen jednu fordku sieru hatchback pětidvířko. 

Jasně, náš spolupracovník takhle udržuje Peugeota 306. Krásný a zdravý auto.Teda doufám že ještě.😄 Dávno je pryč doba, kdy nové znamenalo lepší a bez starostí.🙂 

N (neregistrovaný) 22.12.2024, 23:37:44 xxx.xxx.242.38
megi:

Jo, jo, jo, to je to autí ze Zpátky do budoucnosti.

Jste eště aspoň trochu normální? 

Ježiš co je zase? 😄

trojAAAcko
trojAAAcko 22.12.2024, 23:40:38 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 22.12.2024, 23:33:56

Dávno je pryč doba, kdy nové znamenalo lepší a bez starostí.🙂

To je takové zavádějící. Tak dneska nové je lepší, protože vylepšujou asistenty, výbavu apod… Bez starostí je to taky, protože dneska si většinu věcí už neuděláš jen tak doma takže si ušetříš starost ohledně oprav doma a prostě to dáš do servisu. Jednoduché a bez starostí. 

😀 😀 😀 😀 😀 😀

N (neregistrovaný) 22.12.2024, 23:47:07 xxx.xxx.242.38
trojAAAcko:

Dávno je pryč doba, kdy nové znamenalo lepší a bez starostí.🙂

To je takové zavádějící. Tak dneska nové je lepší, protože vylepšujou asistenty, výbavu apod… Bez starostí je to taky, protože dneska si většinu věcí už neuděláš jen tak doma takže si ušetříš starost ohledně oprav doma a prostě to dáš do servisu. Jednoduché a bez starostí. 

😀 😀 😀 😀 😀 😀

Že by peníze? A ty neumíš bez asistentů jezdit? 😄  Pardon,ale můžeme si tykat? 🙂

trojAAAcko
trojAAAcko 23.12.2024, 00:00:17 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 22.12.2024, 23:47:07

O penezích se nemluvilo. Jen o tom, že už nové auto není lepší a bez starostí, ale záleží na úhlu pohledu. Dle mě je to lepší a bez starostí. (sranda samozřejmě)😀

Jinak jsem pochopil jsem jak jste to myslel. 😀 Já bych řekl, že bez asistentů umím nějak jezdit. 😀 Firemní Scala mě vždycky dokaže vytočit s tím jak to automaticky zabrzdí třeba při "hektičtější" situaci - jednou auto přede mnou odbočovalo tak jsem chtěl udělat oblouček a object ho. Tak Scala mi zabrzdila, protože si myslela, že najedu do toho auta. Jsem se úplně leknul co se děle.😀 Mám rád když mi auto nepípá, nešahá mi do řízení, do pedálů apod… prostě rád si ovládám auto sám. 😀 Teď mám třeba už parkovací senzory takže to je docela komfortní a ujednoduší mi to hodně to parkování takže na druhou stranu proč ne. 

N (neregistrovaný) 23.12.2024, 00:26:10 xxx.xxx.242.38
trojAAAcko:

O penezích se nemluvilo. Jen o tom, že už nové auto není lepší a bez starostí, ale záleží na úhlu pohledu. Dle mě je to lepší a bez starostí. (sranda samozřejmě)😀

Jinak jsem pochopil jsem jak jste to myslel. 😀 Já bych řekl, že bez asistentů umím nějak jezdit. 😀 Firemní Scala mě vždycky dokaže vytočit s tím jak to automaticky zabrzdí třeba při "hektičtější" situaci - jednou auto přede mnou odbočovalo tak jsem chtěl udělat oblouček a object ho. Tak Scala mi zabrzdila, protože si myslela, že najedu do toho auta. Jsem se úplně leknul co se děle.😀 Mám rád když mi auto nepípá, nešahá mi do řízení, do pedálů apod… prostě rád si ovládám auto sám. 😀 Teď mám třeba už parkovací senzory takže to je docela komfortní a ujednoduší mi to hodně to parkování takže na druhou stranu proč ne. 

Tak v pohodě. Ono nevím jestli jste někdy seděl v těch Ladách či Škodovkách 120 a podobně,ale to je neuvěřitelné jaký jebz toho auta výhled. Vidíte úplně všude.🙂 Já vím že bezpečnost s podobně, ale to je vina “jelit” za volantem a ne aut. Nevím jak jinde v Evropě, ale v ČR se jezdí hrozně.😐 To bych rychle vyřešil. Tři zaviněné nehody a papíry na čtyři roky k ledu. 

megi (neregistrovaný) 23.12.2024, 00:48:55 xxx.xxx.124.128

tři zaviněné nehody

a není to málo?

přilejte trochu oleje, to bude dobrý

N (neregistrovaný) 23.12.2024, 00:54:54 xxx.xxx.242.38
megi:

tři zaviněné nehody

a není to málo?

přilejte trochu oleje, to bude dobrý

Je, pět let papíry k ledu.😄

Ph (neregistrovaný) 23.12.2024, 08:00:07 xxx:xxx.ff8d:d4f3
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 23.12.2024, 00:00:17

Scala mě vždycky dokaže vytočit s tím jak to automaticky zabrzdí třeba při "hektičtější" situaci

😄 me nutila posekat zahradu  - ze pry prekazka pred nami, nechtela zajet do dvora na travu 🤣 a kdyz jsem ji chtela vzit na stopy - prujezd polni cestou - skoro se zhroutila z prujezdu starou aleji - to se tozblikala jak krabicka na barevnou hudbu - prekazky byly vsude kolem nas  🤣 tak jsem ji zase s diky vratila 😄

Mi
Mi 23.12.2024, 09:09:13 xxx:xxx.61cc:d424

Přeji vám a vašim zvířecím rodinám krásné Vánoce a v příštím roce jen to dobré a krásné.

trojAAAcko
trojAAAcko 23.12.2024, 09:52:38 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 23.12.2024, 08:00:07

Škodovka no. 😃 Já třeba mám prostiskluz který jsem si nechtěně vyzkoušel. 😃 V praze jsem chtěl naject na okruh a byla tam velice dlouhá zatáčka. Chvíli předtím i začalo pršet tak už i silnice byla mokrá. No a v tý zatáčce byla díra jenže na takovým blbým místě, že jsem věděl, že se jí neuhnu a tak jsem jen pustil nohu z plynu a smířil se s osudem. Auto poskočilo, zadek se trošku s klouznul, panelovka se rozsvítila jako vánoční stromeček, ale auto mi to ohlídalo. Skončil jsem několik centimetrů od svodidel. Takže ty asistenti (ABS, protiskluz,…) se občas hodí, ale ty bezpečností prvky v autě (zabrždění,…) je fakt hrozný. U “prototypů” se to dalo vypínat, jenže jak to bývá - bezpečnostní prvky se nesmí vypínat takže to už dneska je na tvrdo v autě a nikdo s tím nemůže nic dělat. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 23.12.2024, 10:20:46 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 23.12.2024, 00:26:10

Tři zaviněné nehody a papíry na čtyři roky k ledu.

Nechápu význam nebo čeho jste chtěl docílit, ale v pohodě. 😃 Nějak mi to nezapadá co by to mělo vyřešit.

Ono nevím jestli jste někdy seděl v těch Ladách či Škodovkách 120 a podobně,ale to je neuvěřitelné jaký jebz toho auta výhled.

V Ladě jsem seděl pákrát, ale spíše v přestavbě co si dělal (foto) a ve Š120 - tu měl ještě můj táta takže taky.

Já si málem koupil starýho Lancera (myslím, že to byl 1987) a to bylo svezeníčko, jenže malý Japonec pro 190cm člověka úplně není komfort. 😃 Když jsem si kupoval toho sedana co mám tak ten majitel má 2m a mě zajímalo, jestli i vzadu je místo. Tak jsem se zeptal jestli má sedačku nastavenou na sebe a jestli seděl někdy vzadu. Sedačku prý, že má na sebe, ale vzadu nikdy neseděl. Tak jsem si tam sednul já. Sedačka řidiče pro 2m člověka a já se svými 190cm jsem měl dost prostoru na nohy za řidičem. Takže malý starý autíčka pro mě moc nejsou. To už v tý Audi A3 jsem měl sedačku nejnížš co to šlo a pomalu jsem se opíral hlavou o stropnici. 😂 To mám přece jenom jen pouhých 190cm což zas tolik není.

Obrázek Obrázek
Stelle
Stelle 23.12.2024, 10:38:46 xxx:xxx.ba37:97ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 23.12.2024, 00:54:54

Chyba co se týče chápání není na straně megí.

lesnizinka
lesnizinka 23.12.2024, 11:03:28 xxx.xxx.87.248
trojAAAcko:

Tři zaviněné nehody a papíry na čtyři roky k ledu.

Nechápu význam nebo čeho jste chtěl docílit, ale v pohodě. 😃 Nějak mi to nezapadá co by to mělo vyřešit.

Ono nevím jestli jste někdy seděl v těch Ladách či Škodovkách 120 a podobně,ale to je neuvěřitelné jaký jebz toho auta výhled.

V Ladě jsem seděl pákrát, ale spíše v přestavbě co si dělal (foto) a ve Š120 - tu měl ještě můj táta takže taky.

Já si málem koupil starýho Lancera (myslím, že to byl 1987) a to bylo svezeníčko, jenže malý Japonec pro 190cm člověka úplně není komfort. 😃 Když jsem si kupoval toho sedana co mám tak ten majitel má 2m a mě zajímalo, jestli i vzadu je místo. Tak jsem se zeptal jestli má sedačku nastavenou na sebe a jestli seděl někdy vzadu. Sedačku prý, že má na sebe, ale vzadu nikdy neseděl. Tak jsem si tam sednul já. Sedačka řidiče pro 2m člověka a já se svými 190cm jsem měl dost prostoru na nohy za řidičem. Takže malý starý autíčka pro mě moc nejsou. To už v tý Audi A3 jsem měl sedačku nejnížš co to šlo a pomalu jsem se opíral hlavou o stropnici. 😂 To mám přece jenom jen pouhých 190cm což zas tolik není.

Obrázek Obrázek

Jezdili jsme jako mladí dospělí v té 120 Skodě a Ladě. Já volantem netočila a už si sotva pamatuju, ale o komfortu se tam nedalo mluvit vůbec, prostě traktor😜 Vůbec nevím, proč bych to měla opěvovat, snad jako veterána prosím. Ony už i ty traktory dneska jezdí samy. A s prostorem…je to i opačný pohled😉Jsem prcek, takže v té staré šunce, by mi trčel sotva vršek hlavy a měla bych co dělat, abych vůbec viděla na cestu…i takové řidiče je ještě možné občas vidět😏Musela bych si pod zadek hodit nějaký podsedák😛

Ještě krom těch bezpečnostních prvků ano, co mi brzdí tam, kde nechci🙄 bych dodala, že moje nemá zadní stěrač. To okno je tam malé, tak nevím, asi usoudili, že ani nemá význam dávat tam stěrač, ale já se několikrát už snažila ho tam spustit😛

Doron
Doron 23.12.2024, 11:52:24 xxx.xxx.166.89

Já na Ladu s láskou vzpomínám, vysokej podvozek, projelo to všude a  vevnitř festovní koženka 🙂) a na podlaze guma🙂)),relativně velkej kufr v kombíku, pro děti a pro psy značka ideál. A každej vám to opravil, v Rumunsku, na dvorku 🙂)).

Ale možná si ji idealizuju.

Ekektro auto bych nechtěla ( nebo jen jako druhý auto)  prijdě mi to krok vedle, neekologický, nebezpečný ,když to začne hořet, nedá se to uhasit🙂, ( co když se to stane v podzemních garážích), nepraktický ,když vypadne elektřina ( povodně, válka..), co budete dělat..

Jedno v rodině teda máme, tuším je to Honda?, a jo, je to takový šikovný a hbitý autíčko do města, místo zrcátek má kamery a různý takový vymyšlenosti.

Verun
Verun 23.12.2024, 14:15:46 xxx.xxx.220.12

O běžných asistentech, co má i naše staré auto(nejvíc mi vyhovuje tempomat ), asi řeč není, ale třeba asistent rozjezdu do kopce…no to je věc 💩… holka po autoškole se neuměla rozjet s ručkou, protože v autoškole používali asistenta…co na to říct. 

trojAAAcko
trojAAAcko 23.12.2024, 14:20:46 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.12.2024, 11:52:24

relativně velkej kufr v kombíku

Co jsem koukal na fotky - nikdy jsem to neviděl na vlastní oči - tak na to jak to bylo malý autíčko tak kombík měl poměrově velký kufr. To se musí uznat. 👍

A každej vám to opravil, v Rumunsku, na dvorku 🙂)).

To jo, ale na druhou stranu. Co v tom autě taky bylo? 😃 Jednoduchá mechanika (téměř bez elektriky) a pokud vím tak měly ještě karburátor který byl asi nejsložitější věcí na tom. Dneska tam je tolik věcí sofistikovaných mechanismů. Kolikrát adaptivní systémy třeba časování motoru (BMW mělo Valvetronic), že to už není sranda se v tom vrtat doma v garáži. Já třeba mám v tom svým (ještě jsem to vlastně nepsal - mám BMW E90 LCi) dvě palivová čerpadla - nízkotlaké a vysokotlaké. To nízkotlaké mi čerpá palivo z nádrže k motoru (tlak asi 4 bary) a vysokotlaké mám u motoru který tlakuje na 150-200 barů což není vůbec málo. 😃 To stačí fakt málo a mám problém. Ještě přímý vstřik kdy každý vstřik komunikuje s řidící jednotkou o tom kolik paliva dala do válce a ta to pak různě reguluje. Dvě vačky v motoru s Vanosem. Čidla na vibrace, tisíc lambda sond. 😃😃 Když se mění vstřik tak se musí nakódovat v řídící jednotce jinak to nefunguje. Řidící jednotka má různý adaptační “program” který se musí vyresetovat po výměně jakýkoliv součástky (cívky, svíčky,…) a potom udělat asi hodinovou jízdu aby si to řídicí jednotka mohla všechno upravit a přenastavit. 😃 Jiný značky to mají jednodušší (třeba jako VW koncern - Škoda, VW, Audi, Seat) a Amerika (třeba Ford) to má extra jednoduchý i po mechanice pro řízení třeba. Jenže inženýři z Bavorska (Bayerische Motoren Werke) jsou úplný magoři. V jedné firmě co jsem dělal měla mateřskou firmu v Bavorsku a byl jsem tam na pracovní cestě. Nevím proč, ale inženýři z té oblasti jsou úplní autisti (myšleno v tom dobrém). 😃

Jedno v rodině teda máme, tuším je to Honda?

Nebude to spíš Hyundai? Nevím jestli Honda vyrábí elektroauta, ale taky nemám komplet přehled o všem takže nevím. 🤷 Jen jsem viděl Hyundai elektra. 

Jinak fotky jsou mého miláčka + co se musí rozebrat abych se dostal vůbec k motoru. 😃

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 23.12.2024, 14:27:02 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 23.12.2024, 14:15:46

Jj, to jsem si všimnul v Plzni. Autoškoly s Audi A7 v plný výbavě včetně takových asistentů. 

Je to smutný, ale právě v autoškole by to měl jen ten nejzákladnější základ. Vždyť i s B se smí jezdit třeba s károu a přitom autoškola to neřěší. Já po autoškole jezdil s dědovo Hyundai s károu se dřivím a jako měl jsem co dělat (taky je to malý a lehký autíčko). Auto se klidně z ničeho začne házet do stran a co potom dělat? Chápu, že třeba s károu za autem tolik lidí zas nejezdí, ale parkování se tam moc taky neřěšilo a přitom je to též základ.

Doron
Doron 23.12.2024, 14:36:55 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 23.12.2024, 14:20:46

Asi to bude spíš Mazda🙂)), se mi ty dvě značky pletou..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.