Aktuálně: 1 855 inzerátů280 647 diskuzních příspěvků20 020 uživatelů

Všeobecný pokec

N (neregistrovaný) 23.12.2024, 15:25:45 xxx.xxx.242.38

Jsem si vzpomněl, že jsem slíbil žádnou válku,politiku a ani auta.😄 Tak mlčím už. 

trojAAAcko
trojAAAcko 23.12.2024, 15:32:55 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 23.12.2024, 15:25:45

😃😃 Proto sliby nedavám jen tak. 😃

Ph (neregistrovaný) 23.12.2024, 16:27:08 xxx.xxx.89.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 23.12.2024, 14:15:46

tempomat zapinate na nasich silnicich? me se to dari jen v Nemecku 😀 napr. u D1 to uz ani v noci to nejde…

a k tomu, jak lidi umi/neumi ridit. O autoskole ani nemluvim. 

Ale ja mela sok z meho servisaka. V dobrem ted mysleno. Proslapla jsem spojku na starem aute P807. Bylo domluveno, ze to bude posledni vec a auto pujde, zadny prusvih.  A nastesti se to stalo asi 400m od baraku ( po 450km ceste 😇 ) - ale domu jsem s tim nedojela.  Neco ruplo - a neslo s pedalem -podle me - pohnout, delat nic,  volnobeh tam zustal.  Ani pan z odtahovky s tim nic nevymyslel, jen mi to dal na dvur. A servisak? dojel - nastartoval a - odjel 😲 20 km, v patecni provozu a desti - bez spojky ???😲 byl doma drive nez ja, co jsem jela s nim jako doprovod 🤣 neuveritelne…fakt jsem si o sobe myslela, ze odjedu temer s cimkoliv- ale evidentne jeste mam prostor pro zlepseni 🤣

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 17:07:24 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 23.12.2024, 16:27:08

Tempomat jen v dlouhých obcích, jinak nezapínám, nedá se to.

Sardullah
Sardullah 23.12.2024, 20:18:43 xxx.xxx.221.216

Já k autům obecně…můj názor je, že čím je auto “jednodušší” tím míň se na tom může podělat.

Asistenty obecně nepotřebuju…a z “ vymožeností” mi fakt stačí posilovač řízení a ABS…pamatuju, když to auta neměla nebo to nebylo běžné.

Co bych teda asi uvítala jako typická ženská s blbým odhadem na vzdálenosti…parkovacího asistenta. Jako umím zaparkovat i podélně do hodně malýho místa, ale to teda jen v případě krajní nouze a je jen otázka štěstí, jestli se mi to povede napoprvé. Nicméně mi vždycky přijde, že místo je menší než moje auto…a ono je třeba o metr delší (manžel mi vždycky říká “sim tě, tam je místo na dvě auta” tak to teda kecá…mám hondu starý CRV, dvěře od kufru se neotevírají nahoru, ale normálně do strany a když je místo malý, tak ten kufr ani neotevřu)

Co mě trochu děsí je, že spousta lidí, co už mají “chytrá auta”, kde asistenti hlídají kde co, tak že se ve své podstatě chvástají tím, jak se nemusí plně soustředit na jízdu třeba na dálnici neboť jejich auto hlídá, aby bylo v jízdním pruhu, kontroluje vzdálenost od vozidla před ním a případně zastaví….z mého pohledu na ně spoléhají víc než by bylo zdrávo…teda alespoň dle mého názoru.

N (neregistrovaný) 23.12.2024, 21:06:22 xxx.xxx.242.38

Máme asistenty a výsledek? Bourá se jako nikdy a přehlíží se i vlaky.🙂 Ještě že nelze na silnici potkat parník.😄 Tedy cesta vede jen odstranit lidi co nejsou schopni vnímat jízdu, soistředit se na řízení a nečumět jak “k*kot” furt do mobilu. Jsou lidi a prohřešky, kterým bych doživotně zakázal řídit cokoli a ne jen auto. 

Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 21:59:00 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.12.2024, 20:18:43

Jani, já mám ŘP necelý 2 roky a parkovací asistenty nepotřebuju, stačí mně zrcátka. Syn má v autě právě ten senzor a na mě to působí spíš jako rušivý element. Já jsem v autoškole měla parkování nejradši, vždycky jsem instruktorovi na konci jízdy říkala, že jsme ještě neparkovali. 😄 A nejradši parkuju podélně nebo příčně pozadu. Vždycky koukám, jak na parkoviště přijede nějaký BMW a zaparkuje jak tydýt. 😄 

Jinak ještě mám v autě jakousi detekci srážky nebo co a to mě většinou hodně vyděsí. 😄 Normálně brzdím, když vidím, že se blíží auto přede mnou a to moje zničehonic začne hrozně pípat. Pak mám ještě stejný zvuk na hlášení teploty +4 a kontrolu tlaku v pneu a protože už jsem jednou píchla a jednou se mně na parkovišti pneu vypustila (na příčinu jsem nepřišla), tak jak to pípne, hrozně se leknu. 😀

Verun
Verun 23.12.2024, 22:28:11 xxx.xxx.220.12

Máme krásné silnice, i nové, dám na tempomatu devadesát a pluju. 

rapotačka (neregistrovaný) 23.12.2024, 23:52:31 xxx.xxx.168.235

Jen si zabrumlalo a …… 😀

Ph (neregistrovaný) 23.12.2024, 23:52:36 xxx:xxx.ff8d:d4f3

prvni sluzedni auto byl nepruhledny pick-up  - jen bocni zrcatka byla.. Naucil me parkovat. Ted je asistent fajn, ale i bez nej je clovek sobestacny…. Bohudik teda. Aktualne mam sice osobak - ale bedny na psy az po strop - aby meli pohodli a misto se vyuzilo maximalne. a parkovaci automat je nejak rozhaseny, tak je prozatim vypnuty.  A zase nepotrebuju ani senzory ani zrcatko 🙂 

ten tempomat - ani nevim, ktere auto ho melo prvni, ale bude to uz par let. a pouzivala jsem ho hodne. Zato ted, v posledni dobe si nezpomenu, kdy jsem ho zapnula.  jine auto mam od srpna -a  ne, jeste jsem ho nezapnula. neni kde….

N (neregistrovaný) 24.12.2024, 01:49:39 xxx.xxx.242.38

Mně by vůbec nevadily všechny ty “blbovinky” v autech, ale platit to rozhodně nehodlám. Ono totiž každá ta serepetička musí fungovat a na technický to prověří. A nebudeme si nic povídat, ale skutečně technickou bez známého či lidí ze servisu, kteří nabízí zprostředkování této služby by půlka aut v ČR dojezdila. Respektive majitel takového vozu by zkrátka na nové neměl a staré by se nevyplatilo opravovat. A že nyní k tomu budou donuceni vlastně po dlouhé době. 

Mobilní emise a technická už funguje a výsledky jsou “výtečné” Tedy pro ně a už méně pro obyčejné lidi. Všichni se budou bát a to jak ti známí na “technické”, tak samozřejmě ti zprostředkovatelé. A to od června(možná se mýlím) už k tomu nebude potřeba policie a kontrolu budou provádět sami. Důsledky na mnohé ne zrovna vysokopříjmové skupiny jsou jasné. Ale i ti bohatší spláčou nad výdělkem, protože jejich auto(napěchované elektronikou), které si přídili nové a třeba po pár letech měnili zase za nové si koupí jen naprostý blázen. Past do které nasypete možná i více než jste dali za celé auto fakt koupí jen blázen. 

Podle mého to směřuje vše k naprosto jasnému cíli. Auto nebude pro každého jak tomu bylo dodnes. Vlastně ano, teprve potom se stanou auta ekologičtější. Bude jich mnohem méně. Ale to je asi jen původní záměr a jsem přesvědčen, že do toho vstoupí buď obrovské změny v celém systému a nebo kolaps a válka. Proč já pořád vidím tu Čínu jako vítěze a lídra minimálně ve východní Evropě? Že by peníze hýbaly světem?

Tak dobrou.

Daja
Daja 24.12.2024, 05:45:42 xxx:xxx.65f9:a338

Dobre ránko😉,

tak já se přiznám bez bytí, že mám v autě snad všechny serepetičky. Něco používám stále, něco málo a něco ani nevím ,že tam je, jen manžel někdy hukne a já se optám “ a to je jako co a kde?”.

Parkování prdelý bez kamer je pro mě nejlepší, to jsem profík. Tempomat je můj kamarád. No a ele auto zatím opravdu ne , to spíš bych šla do hybrida a automat spojka, měla jsem ho pučené a nemůžu si ho vynachválit. Ele auto malé do města asi super.

Daja

Sardullah
Sardullah 24.12.2024, 09:40:29 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Jani, já mám ŘP necelý 2 roky a parkovací asistenty nepotřebuju, stačí mně zrcátka. Syn má v autě právě ten senzor a na mě to působí spíš jako rušivý element. Já jsem v autoškole měla parkování nejradši, vždycky jsem instruktorovi na konci jízdy říkala, že jsme ještě neparkovali. 😄 A nejradši parkuju podélně nebo příčně pozadu. Vždycky koukám, jak na parkoviště přijede nějaký BMW a zaparkuje jak tydýt. 😄 

Jinak ještě mám v autě jakousi detekci srážky nebo co a to mě většinou hodně vyděsí. 😄 Normálně brzdím, když vidím, že se blíží auto přede mnou a to moje zničehonic začne hrozně pípat. Pak mám ještě stejný zvuk na hlášení teploty +4 a kontrolu tlaku v pneu a protože už jsem jednou píchla a jednou se mně na parkovišti pneu vypustila (na příčinu jsem nepřišla), tak jak to pípne, hrozně se leknu. 😀

Senzory pípací na mě působí taky rušivě, patřím k lidem, kteří si při parkování ztlumí rádio, sby lépe viděli.

Já s parkováním problém mám…. resp. jak kdy, někdy se do malého místa vcucnu na rrví dobrou a někdy… radši nemluvit….kupodivu se mi lépe parkuje s velkým autem, než s nějakou malou myší.. to mám podstatně větší problém…nevím proč… samozřejmě se furt bavíme o podélném parkování.

Takže v tomhle bych uvítala auto, které do toho místa zajede samo bez mé pomoci. Ne senzory, ne kamery, ale ať to udělá auto za mě….ale tak to je pro mě sci-fi.

Semirah
Semirah 24.12.2024, 15:15:19 xxx.xxx.26.231

Přeji všem veselé Vánoce 

a hodně štěstí v novém roce

ať jsme zdraví, plní síly 

a vždy si našli malou chvíli 

pro blízké a pro sebe také 

i když budou dny bůhvíjaké.

N (neregistrovaný) 24.12.2024, 15:53:24 xxx.xxx.242.38

Krásné vánoce všem, co nejvíc pohody a ať se všichni zase sejdeme u těch dalších.🙂 

Fikovnice
Fikovnice 24.12.2024, 17:58:53 xxx.xxx.32.78
kometa:

Byla jsem požádána, ať napíšu, že odtud odchází a spolu s Leithian čekají na zrušení účtu.

Já jsem Vám ale nic takového nenapsala!😲 Napsala jste mi SMS (8.12.), já Vám odepsala (ještě týž den), ale vůbec nic o rušení účtu, a to ani v případě Leithian. Takže celkem zírám…

No nic, je Štědrý den, tak ať je v pohodě!

Edit: Diskuze jsem ani nečetla, ani nepřispívala. Přihlašovala jsem se (asi 3 - 4x) pro vyzvednutí SZ, o níž mi chodí oznámení do mailu.

N (neregistrovaný) 24.12.2024, 18:45:40 xxx.xxx.242.38
Fikovnice:

Já jsem Vám ale nic takového nenapsala!😲 Napsala jste mi SMS (8.12.), já Vám odepsala (ještě týž den), ale vůbec nic o rušení účtu, a to ani v případě Leithian. Takže celkem zírám…

No nic, je Štědrý den, tak ať je v pohodě!

Edit: Diskuze jsem ani nečetla, ani nepřispívala. Přihlašovala jsem se (asi 3 - 4x) pro vyzvednutí SZ, o níž mi chodí oznámení do mailu.

No Fíkovnice,ani nevíte jak rád vás vidím tady.🥰 Moc krásné vánoce přeji a zůstaňte mezi námi tady.🙂 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.