Aktuálně: 2 473 inzerátů236 463 diskuzních příspěvků18 659 uživatelů

Všeobecný pokec

kometa
kometa 22.04.2025, 07:38:55 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 21.04.2025, 20:10:02

on je doma spokojenej,co by u nás dělal???

Kolik je tátovi?

Dafi
Dafi 22.04.2025, 10:39:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.04.2025, 07:38:55

74let

kometa
kometa 22.04.2025, 12:35:32 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 22.04.2025, 10:39:44

To je normální. Už chtějí mít svůj klid a nechtějí obtěžovat. Takhle to bylo u babičky i táty. Pobejt na návštěvě a pak domů. Do vlastní postele a k vlastní televizi.

Já jsem mnohem mladší a už to chápu. Doma je prostě doma. Kór, když člověk žije sám a má  své zažité rituály. Včetně brzkého vstávání a šlofíka po obědě.

Orionka (neregistrovaný) 25.04.2025, 15:50:54 xxx:xxx.acf7:ef87
kometa:

a Albert to nazval pastí na popelku.

Vida, to mi uniklo. Pravda, když se manželka v podání Jany Šulcové na konci vynořila, tak “tváře umouněné od popela” měla velmi.🙂

Past na Popelku byl film v šedesátkách. Mám pocit, že docela drsná detektivka ( tenkrát). A nějak to přetrvává.

Irma19
Irma19 28.04.2025, 17:14:50 xxx.xxx.239.133

Omlouvám se, že sem vstupuji s nepsí problematikou. ..

Naše dcera zpěvulka teď donesla informaci o zítřejším happeningu na protest proti omezení výuky hudební a výtvarné výchovy na školách. Běží k tomu i petice, chcete-li, budu ráda, když to podpoříte.🌷

https://www.petice.com/hudebni_a_vytvarna_vychova_jako_pevna_souast_zakladniho_vzdlavani_a_vem_dtem_monost_setkavani_s_dalimi_umleckymi_obory?utm_source=web_share

Daja
Daja 29.04.2025, 11:38:08 xxx.xxx.36.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 28.04.2025, 17:14:50

Jo tak já už včera a odesláno.

Tenurri
Tenurri 30.04.2025, 09:23:19 xxx.xxx.239.143

Hezký den všem,
přemýšlím, kam to dát, ale zeptám se tu…

Poslední dobou odmítá Jack jíst jídlo z misky. To samé jídlo sní nadšeně při tréninku, sní ho nadšeně z plnících hraček, sní ho nadšeně ze země. Ale na svou misku prostě kouká a nežere.

Napadlo mě, že jsme ho museli nějak rozbít 😀…Protože vždycky to bylo tak, že čekal v pelíšku na povel “můžeš” (aby po nás neskákal, nepletl se  pod nohy, pro nějaké sebeovládání a tak. No a pak se občas stávalo, že jsem mu to musela říct 2x, protože poprvé mě asi bblě slyšel, nebyl si jistý jestli jako fakt jsem řekla “můžeš”…no a teď mi přijde že i kdybych mu to řekla 10x tak stejně na tu misku jen kouká. 

Tak jestli jsme ho prostě nějak neodnaučili jíst z misky…já fakt nevím🤔. Zkoušela jsem mu to dávat i na talíř, ale stejný výsledek a jakmile to vysypu na zem, tak to sní. 

Ve štěněčí školičce se občas cvičilo s miskami, že se tam hodil pamlsek a pes čekal na povel, nebo se chodilo kolem misky a pak se tam pouštěl za odměnu, tam mu to šlo, ale zároveň zhruba ve stejný čas, kdy se to cvičilo ve školičce mi přišlo, že to přestává chápat najednou doma. Tak jsem mu to jídlo dala vždycky nakonec jinak, protože by mě švihlo ho přemlouvat ať to z té misky sní.

Anonym55 (neregistrovaný) 30.04.2025, 09:34:07 xxx.xxx.66.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 09:23:19

Je možné, že mu začíná pubertální nežravost typická pro samečky?

Co by se stalo, kdybyste řekla “můžeš” a šla si po svém? Je jeho věc, jestli se půjde nažrat nebo ne. 

Samozřejmě se dá zvažovat i zdravotní problém, ale zase když to jinak sežere a z misky ne, nenapadá mě, co by to mohlo být. Můj nežravý pes to dělal běžně, že z misky to nechtěl a z ruky nebo ze země prosím pěkně s přihmouřením očka milostivě ano. 

Buggyra
Buggyra 30.04.2025, 09:38:15 xxx.xxx.198.226

A když mu to jídlo budete dávat po soustech do té misky? Z ruky to sní, ze země taky, takže bych mu to dala rukou do misky pod čumák, jeden kousek. A jak ho sní, tak zase jeden kousek. A pak dva, tři, podle toho, jak bude schopný to pobírat. Postupně se dopracovat k tomu, že mu do misky třeba napotřetí nasypete celý zbytek…?

Případně mě napadá naučit ho jíst z velkého tácu. To je rozhozené “na zemi”, tak by to mohl pobrat. A pak do tácu položit jeho misku a rozhodit zase krmení tak, aby bylo na ploše a něco spadlo do misky. A postupně se při dalších krmeních víc a víc “trefovat” do misky…

Tenurri
Tenurri 30.04.2025, 09:59:52 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonym55 z 30.04.2025, 09:34:07

Já nevím, on nikdy nebyl nežravý. koncem března měl rok, tam to taky někdy začalo, pomalinku, sem tam…

Když mu řeknu “můžeš” a jdu do jiné místnosti, tak tam stojí a čumí na misku a pak jde za náma vedle 😀

Tenurri
Tenurri 30.04.2025, 10:03:25 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.04.2025, 09:38:15

Jo, to by asi šlo…spíš polemizuju nad tím, co se mu honí hlavou. Jestli si vymejšlí, jestli ho prostě jen jíst z misky nebaví, nebo jestli jsme ho rozbili nějak my 😀…

Vahine
Vahine 30.04.2025, 10:09:20 xxx.xxx.40.171

Taky mi to bělouš někdy dělá. Buď mu do misky přidám něco, co miluje nebo na zem před misku a on se pak do toho pustí i v misce nebo mu dám jídlo-granule do krabice či do čmuchacího koberečku, a to ho baví, ta změna. Příště zase do misky a dobrý. Jindy si k němu sednu na židli, taky je spoko. No a teď po několika pytlích, dříve tak dobrých granulek, to chce asi změnu, tak měním na Krmiva a Hulín granule. Nechce prý jíst furt ty stejný grancle…chápu ho 😊

Tenurri
Tenurri 30.04.2025, 10:17:22 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 30.04.2025, 10:09:20

no, Jack nechtěl z misky ani konzervu, ani maso 😀…vždycky na mě kouká, jako bych ho snad urazila. Ve výsledku ignoroval obsah misky a radši si dal granule z ruky. No upřímně…moje nervy 😀…takže jsem mu to vyklopila někam jinam a šla se uklidnit vedle. 

Taky mě napadlo, jestli si misku nespojil nějak s tím, že mu je blbě, když ho bolelo bříško. Mívá problémy, když se moc napije z řeky a pak kolikrát druhý den nechce vůbec jíst a bolí ho bříško…musím ho hlídat, páč si v řece hraje tak, že co nejvíc cáká a tu vodu chytá do tlamy…
jinou spojitost nemám, druhý den je to většinou ok…jednou mu bylo šlatně dva dny, ale druhý den jedl alespoň kuře s rýží a mrkví a pak dobrý.

Anonym55 (neregistrovaný) 30.04.2025, 10:24:12 xxx.xxx.66.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 09:59:52

Asi bych přestala dělat cvičení s miskou a přestala bych to na chvíli hrotit. Dám jídlo, dám “můžeš” a nechám psa, ať si to přebere. 

Můžete zkusit trochu změnit vzorec - pořídit jinou misku a umístit jinam, klidně i do jiné místnosti, dát mu odložení na jiném místě než obvykle, atd.

Po vlastnění nežravce už mám zásadu, že nedělám kolem krmení žádné divadlo a prosíky, aby si milostpán ráčil něco vzít.  

Něco jiného je, když najednou nedožere nebo nežere pes, který vždy zhltne vše, co se mu dá, tam je na místě zvážit zdravotní problém.

assil
assil 30.04.2025, 10:25:44 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 10:17:22

Bych zkusila misku z jiného materiálu.

Ale obecně teď je období háravek, můj pes je teď taky na zabití a moc nežere.

hmn
hmn 30.04.2025, 10:45:46 xxx.xxx.2.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonym55 z 30.04.2025, 10:24:12

souhlas

zrušila bych spojení jídlo-miska-výcvik

a klidně krmit z ruky, ze země, z normálnío talíře…dle psa
bez povelování, prostě jídlo
v klidu

Moja již nějakou dobu dělá to, že jí dám misku/talíř, oznámím “jídlo” , ona na mě čumí, čumí, čumí……..já nahodím ignor, dělám si svoje a až pak začne jíst 

Tenurri
Tenurri 30.04.2025, 10:57:02 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonym55 z 30.04.2025, 10:24:12

Cvičení s miskou už neděláme, to se dělalo v té školičce a měli jsme to jako úkoly na doma. Jediné kdy to používáme je aktuálně posílání do čtverce na plastovou misku pro OB začátečnický trénink, ale tam je jeden pamlsek a vždycky tam nadšeně běží….nebo děláme, byli jsme na tom tréninku asi 2x a pak tam chceme dát target 😀

Aktuálně krmím psa dvakrát denně, takže “ranní” dávku prostě nacpu do pamlskovníku a tu zkrmím během dne v pohodě, pořád je co trénovat a odměňovat…a večer dostane večeři. 

Je pravda, že Jackuv polobráška taky teď moc nežere. O víkendu se mě na to jeho panička ptala…že venku v pohodě jo, ale doma si jde lehnout do pelíšku a ignor.

Kdyby nežral vůbec, asi bych za tím viděla zdravotní problém, ale on žere, jen to nechce z misky. Vlastně naposledy dostal v talířku přímo v kuchyni a to sežral a ani nad tím nepřemýšlel. Nebo občas dostane dojíst kočičí misku, páč tam nechají kus konzervy. To je úplně nejvíc top odměna, protože to je kočiček, že jo a kočky mají vždycky lepší ať už by tam měly cokoliv. Možná kdybych mu tu večeři dala do jejich misky v kuchyni, tak to taky vdechne 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.