Aktuálně: 2 472 inzerátů236 449 diskuzních příspěvků18 659 uživatelů

Všeobecný pokec

Vahine
Vahine 30.04.2025, 11:07:41 xxx.xxx.40.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 10:17:22

Ještě taky, když se mi nechtějí dělat žádný opičky, tak mu nabídnu misku- taky máme heslo můžeš a když čuchne a odejde, tak dám misku pryč a nabízím za hoďku za dvě, jak je čas a to už si radši utíká dát, aby mu miska zase neodešla. Nikdy nenechávám nonstop nasypáno už proto, že bere degan na líný žaludek 30 min před krmením, ráno a večer. Krmím 3x rozloženou denní dávku. 

Tenurri
Tenurri 30.04.2025, 11:29:08 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 30.04.2025, 11:07:41

Taky nenechávám misku dýl jak 10 minut.

Asi se budeme muset všichni restartovat 😀. Když takhle dělá pár dnů ofrky a radši by nežral, tak jsem pak už naštvaná. Ne, že bych mu to dávala najevo, ale tak ten pes to pozná, že jo.
Pak nakonec vyměknu a dám mu to jídlo jiným způsobem/jinam.

Včera jsem mu rozdělala od Bohemia pet food konzervu s bažantem a tu teda nechtěl vůbec a dal si raději suché granule. Tak bažant asi ne. Zkusím mu ji ještě dát do plnící hračky, ty ho baví.

Já se právě jen bojím toho, že po dalším měsící zjistíme, že pes nás totálně přečůral a docílil toho, že kolem něj nevědomky skáčeme, jak si zamane, co se týče jídla 😀….a nebude žrát nic.
Edit: Protože přítel, když Jackovi seberu jídlo, tak na mě kouká jako na tyrana, že pes je chudák, a že mu to tam mám nechat a že to sní až bude chtít…nebo u něj pak sedí a krmí ho z té misky po soustech z ruky… 😀

tetrivek
tetrivek 30.04.2025, 13:19:00 xxx:xxx.fe70:133

Naše mladá, teď už velká bílá. Prostě nežravec, od mala. Já nešťastná servírovala cokoliv aby něco sežrala. Asi jsem se s ní moc mazala. Pak stačilo že jsem měla chřipku a nebyla jsem schopná pár dní krmit. Zastoupil mě páníček. A naučil jí pěkně žrát. Až bych řekla že je teď neurvalá. Protože máme tři psy ohaře, jezevčici a čuvačku. Tak já aby měl každý svoje, jsem je krmila odděleně, aby měli po jídle klid. Páníček vzal Chelzie misku a postavil jí před ní. Ten její pohled anorektičky fuj, jídlo. Zavolal na Áju s Xaverem a ty jí misku snědli. Nevěřícně koukala, kroutila hlavou. Jenže byla zima a hlad je hlad. Druhý den se vše opakovalo. Třetí den dostal každý svou misku, ale byli spolu. To byla rychlost i ona vše snědla. Já bych na ten začátek neměla to srdce. Ale od té doby konečně žere normálně jako ostatní. Ani teď při hárání, nedrží dietu. Konečně mám radost. Dost jsem se natrápila a k vůli její nežravosti jsem jí dost přilepšovala na úkor ostatních a to nebylo správné. 

Anonym55 (neregistrovaný) 30.04.2025, 13:32:47 xxx.xxx.66.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 30.04.2025, 13:19:00

Já měla nežravce jako samotného psa, takže toto řešení možné nebylo. A bylo to někdy fakt na hlavu. Až když jsem to přijala jako fakt a přestala to řešit, ulevilo se mi. Prostě byl vždycky hubenější než bych chtěla, a tečka. Za chvíli přesnete počítat, kolik žrádla zbylo v misce a kdy naposledy sežral vše. 
A u nás bylo jedno jestli misku odebírám nebo ne, zcela bez efektu, byl to nežravec zarputilý😀 

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 13:36:24 xxx.xxx.189.104
hmn:

souhlas

zrušila bych spojení jídlo-miska-výcvik

a klidně krmit z ruky, ze země, z normálnío talíře…dle psa
bez povelování, prostě jídlo
v klidu

Moja již nějakou dobu dělá to, že jí dám misku/talíř, oznámím “jídlo” , ona na mě čumí, čumí, čumí……..já nahodím ignor, dělám si svoje a až pak začne jíst 

A já vezmu vidličku a jdu Ginu nakrmit 😉

Vahine
Vahine 30.04.2025, 13:44:50 xxx.xxx.40.171
Sardullah:

A já vezmu vidličku a jdu Ginu nakrmit 😉

Sardullah to vždycky suše rozčísne 😀, všechno o Gině čtu, takže vím i o cibulovém porcelánu i vidličce…taky bych se pro psa rozkrájela, kdyby nejedl. Znám to z minulosti. Bělouš druhý, když naposledy fakt  dýl nejedl, tak to byly bolavé zuby. Měl vysoke crp a zuby musely ven, minulý rok  7/2024

assil
assil 30.04.2025, 14:05:09 xxx.xxx.248.253

Já měla kdysi nežravce, on jako většinou žral, ale strašně málo, tak jsem ho naučila, že prázdná miska =  extra dobrý pamlsek a fungovalo to, od tý doby to praktikuju na všechny psy a zatím teda nežravec žádný. 😀

tetrivek
tetrivek 30.04.2025, 15:27:55 xxx.xxx.156.188
assil:

Já měla kdysi nežravce, on jako většinou žral, ale strašně málo, tak jsem ho naučila, že prázdná miska =  extra dobrý pamlsek a fungovalo to, od tý doby to praktikuju na všechny psy a zatím teda nežravec žádný. 😀

Jenže ta naše mrcha, bohužel nefunguje od mala ani na extra dobré pamlsky. Největší odměna je, že je s námi kdekoliv, a cokoliv dobrého plive a ostatní to po ní dojíždí. Nikdy nezapomenu na pohled jejího chovatele, který se za námi stavil na první výstavu. Přivezl jí sušené maso a ona to plivala, a jezevčice to dojížděla. 

bambule
bambule 30.04.2025, 15:57:24 xxx.xxx.72.39

Bambule bohužel posledních pár dní taky moc nežere. V jejím případě je to problém, protože nežereš = žádný inzulín. Plánuju ji zítra upéct kuře. O víkendu nebudu doma, zastoupí mě manžel, tak snad se nechá ukecat na pečínku. Nechci, aby s ní měl nějaké velké starosti, když tu nebudu. 

Elisak
Elisak 30.04.2025, 16:00:55 xxx.xxx.194.232

Qui byl cca od 6 měsíců taky docela nežravec. A nežere mi ani syrový maso. Už tenkrát jsme uvažovali, že mu pořídíme kámoše, tak všichni uklidňovali, že se to spraví až bude mít konkurenci. No jo jenže i ten druhej byl docela nežravec, až na to maso to by Efík sežral i s miskou… Jenže to zas nežere Qui, prej možná tak vařený a ještě jen občas… Chvíli jsme válčili občas po sobě dojeli misky, trošku problém je že Qui zvrací když se během dopoledne nenažere, a na to nemám nervy takže přinejhorším do něj aspoň něco dostanu z ruky… Ale zas kolikrát stačilo trošku z ruky a pak mu došlo, že hlad vlastně má a dojel to sám…

No a loni Efíkovi našli cystiny, takže doživotní dieta a ani jeden nesmí žrádlo toho druhýho. A samozřejmě to co nesmí je nejlepší… Takže hlídáme misky. Qui se ukázal jako dobrej bagrista, v nestřeženém okamžiku do huby nabere co nejvíc zakázaných granulí a zdrhne… Až kolikrát je začne chrchlat ven… Ale až na pár epizodek asi když hárají feny v okolí, tak teď tak nějak žerou. Občas hůř občas líp. Docela často maj teda misku na 2x takže ve výsledku místo 2x denně jí 4x, ale sežerou to…

Ph (neregistrovaný) 30.04.2025, 22:14:25 xxx.xxx.93.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 11:29:08

Nemam rada “trenink” kolem misky doma…ale tak - co uz, stalo se. 

Asi se potkalo i nekolik okolnosti najednou. Jestli mu parkrat bylo po nazrani zle - nechce se mu to znovu riskovat. Docela mu rozumim 😀 Ale hlavne - ten pes dospel, nepotrebuje uz tolik krmeni. Nekteri ani krmeni 2x denne 😇 Krmte par dni jen polovicni davky, nedavejte nic jineho - mel by se rozezrat.  A fakt -rozpojte to chovani - miska= nejaky pozadavek. 

ale neberte me vazne -muj vovcak nezere prilohy treba 🤣

https://youtube.com/shorts/9_uTfVICXOo?si=UnX4DJq4TI4m9sKO

Doron
Doron 30.04.2025, 23:05:35 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 11:29:08

Myslím, že se to spojilo s tím nácvikem “smíš nesmíš”. On asi bude citlivej a asi si teď myslí, že miska je Vaše a nechce mít problémy. Podobně, jako když si psi nevezmou jídlo ze stolu, i když tam člověk není.

Já jsem teda docela odpůrce krmení denní dávky z ruky, přijde mi to i nezdravý a i krmení na povel mi přijde taková zbytečná buzerace, nikdy jsem to nepotřebovala. Dělám to spíš naopak: “ Už se to neseee .., Gučkovi ! a teď se to neseee.. Framovi! teď dostanee.. Dorouš !”🤣

Kluci se pak sami řaděj na místo, kde  vědí , že přistane jejich miska. Jiná věc je, že když dostanou třeba celej skelet nebo velkej kus masa, z misky ho vyndaj a jdou si ho sníst jinam.😅

Doron
Doron 30.04.2025, 23:07:23 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 30.04.2025, 22:18:50

U nás se žere večer 🙂.

Plus pamlsky.☺️

Vahine
Vahine 30.04.2025, 23:33:01 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 30.04.2025, 22:14:25

To je úsměvný a milý….vezme si, požmoulá, ať se panička neurazí a potom teprve vyplivne. A pak přijde na řadu parta chlupatých vysavačů 😀

U nás, když pes nechce urazit paničku a nechce jíst, dělá taky občas nad granclema, jako že žere a mlácá naprázdno, ale přitom se jich nedotkne….říkám mu: ty moulo, to dělal Tvůj předchůdce a jak Ty to jako můžeš vědět? 🤦‍♀️🤷‍♀️ 

Doron
Doron 01.05.2025, 00:24:58 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 30.04.2025, 23:33:01

Mně taky přílohy nežerou ☹️.

Ale jednou týdně dělám silný vývar z kostí, co dostávám zadarmo ( a prasečích nožek )a v něm teda i nějakou zeleninu plus třeba rýži vezmou na milost. Když je tam teda převaha masa🙂)) 

Daja
Daja 01.05.2025, 04:59:18 xxx:xxx.e6e3:874c

Moji pídi psy jedí 2X za den, pamlskujeme a misky na zemi okolo 15 min, a beru chceš nechceš konec. Jen Chuli je jak já říkám nenažraná popelnice a druhý Gigoušek dělá někdy Zagorku. Gigoušek když byl mladší tak pro něho jídlo byl trest, ale pamlsky jedl, když začal stárnout začal i rychleji a vícekrát jíst. Teď v 10 letech přímo žebrá, dokáže stát i půl hodiny a hypnotizovat k tomu škrábe, že jako je tady tak davaj. Mladší dvouletý Chuli tak tam nikdy nebude problém s jídlem jedině, že by onemocněl.

Jojo co jsem si naučila to mám😉.

Daja
Daja 01.05.2025, 05:03:28 xxx:xxx.e6e3:874c
Ph:

Nemam rada “trenink” kolem misky doma…ale tak - co uz, stalo se. 

Asi se potkalo i nekolik okolnosti najednou. Jestli mu parkrat bylo po nazrani zle - nechce se mu to znovu riskovat. Docela mu rozumim 😀 Ale hlavne - ten pes dospel, nepotrebuje uz tolik krmeni. Nekteri ani krmeni 2x denne 😇 Krmte par dni jen polovicni davky, nedavejte nic jineho - mel by se rozezrat.  A fakt -rozpojte to chovani - miska= nejaky pozadavek. 

ale neberte me vazne -muj vovcak nezere prilohy treba 🤣

https://youtube.com/shorts/9_uTfVICXOo?si=UnX4DJq4TI4m9sKO

Teď jsem Vám koukla na youtube , musela jsem si ho několikrát pustit😉 i když nosím brýle já viděla sedět, skákat a běžet PUMU😂. Super.

Ph (neregistrovaný) 02.05.2025, 08:41:54 xxx.xxx.121.21
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.05.2025, 05:03:28

😄 tak to ne, pumu fakt nemam 🤣😂

assil
assil 02.05.2025, 09:44:49 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 30.04.2025, 15:27:55

Jo, to teď dělá můj současný pes, jídlo od cizích lidí je podezřelý a lepší nežrat, takže už si od pár lidí nevzal ani párek nebo maso. A když mu já přivezu novej pamlsek, tak si ho sice vezme, ale pak položí, půl hodiny zkoumá a pak teda sežere. 😀

Ale misku vyjede za minutu neb se těší na svůj oblíbený pamlsek.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.