Je to hnus, takže ano, je to normál.
Je tohle normální?
Je tohle normální?
Je to hnus, takže ano, je to normál.
Co vám na tom projektu s bobry vadí? Že dostali vysílače?
Buggyra:Co vám na tom projektu s bobry vadí? Že dostali vysílače?
Že jim to takhle blbě nalepili na záda. Ale zdůvodňovali to tím, že na krk jim to prý dát nemůžou, tak nevím. Prej se to po čase odlepí, ok, ale to je zase další krám v přírodě nebo to někdo najde a uklidí? Asi už jsem stará a takové výzkumy nechápu.
Tak předpokládám, že budou mít údaje o lokaci toho přístroje (protože potřebují trasovat toho bobra), tak ho najdou, až se odlepí…
No a “takové výzkumy” můžou být dobré z důvodů, které klidně ještě nemusejí být známé. Třeba se díky tomu zjistí, že bobry něco odpuzuje, protože se tomu vyhýbají, a z toho se pak vytvoří přírodní repelent proti okusu. Nebo co já vím. Dost věcí se zjistilo tím, že se elektronicky monitorovaly přesuny zvířat.
Já jsem zase holt vůči výzkumům pozitivně naladěna, anžto výzkumník 🙂
Ten bobr musí být štěstí bez sebe. Bude se s tou “bednou” na zádech ještě chovat normálně ? Toto v 21. století ? Když naši pejsci mají krásné mikročipy. Čápy sledovali s mikročipy až v Africe.
Jak píše rapotačka, je to hnus.
orionka-2:Ten bobr musí být štěstí bez sebe. Bude se s tou “bednou” na zádech ještě chovat normálně ? Toto v 21. století ? Když naši pejsci mají krásné mikročipy. Čápy sledovali s mikročipy až v Africe.
Jak píše rapotačka, je to hnus.
Čápi mají taky vysílačky. Čipy opravdu na dálku sledovat nejde
Já jsem technologiemi velmi nepolíbená, ale co GPS čipy? Jakými se sledují třeba auta. Ale neznám jejich dosah, jestli až do Afriky.?
To jsou ale taky lokátory,ne čipy.
Ti čápi mají k tomu i malý solární panýlek…někde to eretriku brát musí aby se to mohlo někde ohlašovat.perpetum mobile ještě nikdo nevynalezl.tak u bobra to bude obdobně.ale ten nůže mít baterii-zdroj již integrovanou v krabičce.
Jdu se zeptat GPT chatu.😎
janaa:To jsou ale taky lokátory,ne čipy.
A lokátor nemůže být současně čipem?
Lokátor vysílá, ne? Je aktivní. Proto vyčerpává elektrickou energii. Kdežto čip ne, ten je pasivní, jen se dá načíst.
Ale ráda se dám poučit znalejšími.
Já taky. Proto se ptám.
Moc koukám na sci-fi filmy, kde mají lidi čipy a tím pádem jsou neustále sledovatelní. A v Jurském parku (teď nevím, čtyřka?) bylo něco podobného, ne? Jak se ho ten zmutovaný dinosaurus zbavil. A popisuje to i Cook ve své knize Šestý chromozóm.
Ale třeba je to všechno básnická licence bez vědeckého opodstatnění.
Sardullah:Můžu se zeptat, jestli máte nějaké info, jak tedy s potkany “bojuje”…protože pokud jsou potkani na tomto místě velký problém, tak je asi nutno stavy potkanů nějak regulovat…
Tak už Vám môžem odpovedať, lebo sme tam teraz boli, pýtala som sa ho, tak priznal, že do maštale, kde sú búdky, otravu nedáva, ale inde áno. Takže úplne otravu nevylúčil. Má aj kríženého NO a ten vraj je veľký lovec potkanov. Uvidíme, ako to bude s plamienkami ďalší rok.
Jo díky za odpověď….já myslela, že našel nějaký převratný způsob, jak s potkany zatočit bez otrávených návnad.
Sardullah:Jo díky za odpověď….já myslela, že našel nějaký převratný způsob, jak s potkany zatočit bez otrávených návnad.
Bude problém aj s otravami:
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/zemedelstvi-potraviny-jed-hrabos-vyzkum.A251106_102342_ekonomika_drh
Skvěle propracovaný monitoring jednotlivých ptáků mají na NZ u kakapo - viz obrázky, jsou jednak roztomilé, a jednak dobře popisují použité technologie🙂
edit: mělo by tam být 5 obrázků, netuším, proč nejdou přímo za sebou…..
Stále jsou k umístění do dočasky retrívři z Odrovic, kam to prosím dát k většímu dosahu? Jde i o čtyřměsíční štěňátka.
Berete Sarah některé mimi do dočasky k vašim?
Jestli já bych, až k tomu budou podmínky, neměla dělat spíš dočaskáře 😀