Pardon, že to dám sem, do všeobec.
Poradí mi někdo, podle jakého vzoru se skloňuje “zádrhel”?
Díky.
No to je nápad! Ale asi to není snadný, nastavit si hlavu na dočasku. Já bych se pak asi chlupáče nedokázala vzdát…no ale dělají to lidi, zvládnou se nezaháčkovat…
Vahine:Berete Sarah některé mimi do dočasky k vašim?
Neberu, i když bych ráda. Oni mají požadavek, aby byly zájemci co nejblíže, což jaksi nesplňuju.
To já umím 🙂 U té dočasky bych aspoň nemusela smutnit, věděla bych, že šli někam, kde je bude mít někdo rád (snad), a rovnou bych se mohla těšit na další 😊 Nemám problém udělat takovou výměnu 🙂
rfid čip je pasivní věc. nemá zdroj, takže se nemůže vybít a funguje už napořád. ale protože nemá zdroj, nemůže aktivně nic nikam vysílat. funguje tak, že zdroj má čtečka.
když chcete něco sledovat a je tam wifi pokrytí, můžete na to hodit tag. to je aktivní věc, která potřebuje a vybíjí baterie, proto už se nedá strčit nikam dovnitř
a když tam není wifi pokrytí, pak nezbývá než gps věci, které jsou ale taky aktivní a žerou baterii ještě víc
plus takový ty obojky na lvy, to jsou rádiový věci a pak po savaně běhají výzkumníci s velkou anténou.
Sarah01:Stále jsou k umístění do dočasky retrívři z Odrovic, kam to prosím dát k většímu dosahu? Jde i o čtyřměsíční štěňátka.
A proč do dočasky.zájemce si jej nemůže rovnou osvojit?
Verun:A proč do dočasky.zájemce si jej nemůže rovnou osvojit?
Do ukončení soudu a jejich ofiko propadnutí jsou stále majetkem bývalé majitelky
janaa:Do ukončení soudu a jejich ofiko propadnutí jsou stále majetkem bývalé majitelky
A nelze se s majitelkou domluvit teda na jejich “odkoupení”… retrívr mění majitele mávnutím ocasu,ale stejně , prožít si se štěnětem TO období …
A myslíte že jí tolik psů zase vratí?to by bylo na novo…předbežná opatření soudu se v takových případech nedělají ? Třeba nařídit prodej,jinak by došlo k nějakému prodlení,újmě…z předpokladu .že se stejně tolik zvířat do péče majitele už nevrátí.🤔 Nebo že majitel je “nesvéprávný”.A pokud ano ,tak proč teda takový kolotoč kolem toho.slibem u soudu nezarmoutí. (Že vytvoří vhodné podmínky) Ale to mohla chovatelka i do teď. No je to peklo tohle rozhodovat.kdyz jsou v tom psi.koně.stádo krav a to soudy o děti je taky liga.
Verun:A nelze se s majitelkou domluvit teda na jejich “odkoupení”… retrívr mění majitele mávnutím ocasu,ale stejně , prožít si se štěnětem TO období …
A myslíte že jí tolik psů zase vratí?to by bylo na novo…předbežná opatření soudu se v takových případech nedělají ? Třeba nařídit prodej,jinak by došlo k nějakému prodlení,újmě…z předpokladu .že se stejně tolik zvířat do péče majitele už nevrátí.🤔 Nebo že majitel je “nesvéprávný”.A pokud ano ,tak proč teda takový kolotoč kolem toho.slibem u soudu nezarmoutí. (Že vytvoří vhodné podmínky) Ale to mohla chovatelka i do teď. No je to peklo tohle rozhodovat.kdyz jsou v tom psi.koně.stádo krav a to soudy o děti je taky liga.
S ní se nelze domluvit na ničem, zázrak prej byl, že se ty psy podařilo konečně odebrat, za pár dní potom už ji nějak dali psychicky dohromady a ona už chtěla ty psy zase zpátky. Taky se divím, že se v tomto případě nedá vydat nějaké předběžné opatření a fakt se všichni modlíme, aby se jí ti psi, ani jeden z nich, nevrátili. 🙏
Pardon, že to dám sem, do všeobec.
Poradí mi někdo, podle jakého vzoru se skloňuje “zádrhel”?
Díky.
Podle mě je to vzor hrad…
Viděla jsem to s "i" a napsal to moc chytrý člověk, zarazilo mě to, ale nikde vzor neumím najít . 😀
Sardullah:Podle mě je to vzor hrad…
Já bych skloňovala dle stroje, protože zadrhel bez zádrhele, zádrhelu mi přijde divný.
Proto se ptám, trochu mě to rozhodilo.😀
Mám dojem,že jsou možné oba vzory.
Díky moc, všem.
rapotačka:Viděla jsem to s "i" a napsal to moc chytrý člověk, zarazilo mě to, ale nikde vzor neumím najít . 😀
Já teda tušila, že to není striktně dle hradu… ale já bych psala tvrdé y… když si to zkusim napsat s měkkým i , “ zádrheli” tak mi to přijde hodně divný…
V sedmém pádu je to v pořádku. Pokud je to podle vzoru stroj.
No já bych opravdu psala tvrdé jako hrady.
Vůbec si nepamatuju, že bych někdy někde psala slovo zádrhely/i a musela teda řešit jaké i/y tam psát… a když to tady tak čtu, tak se asi takovému slovu do budoucna vyhnu.😎
..ja tedy pocitově zádrhel - bez zádrhele jako stroj - bez stroje…