Aktuálně: 2 784 inzerátů261 427 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Všeobecný pokec

Zrzavci
Zrzavci 03.12.2025, 21:19:29 xxx:xxx.6e0a:ff6a

Omlouvám se předem. Potřebuju ulevit bolavý duši. V tomhle krásným čase dneska v mojí blízkosti uhynula zcela zbytečně klisnička. Přes vešekeré snahy zburcovat KVS. Uhynula na podvýživu a podchlazení. Na pastvě ji našla majitelka sousedního ustájení, sama okamžite zburcovala volala vetku, hasiče, protože ta všivá majitelka, která se o koně nestará nemá ani na kredit. Donesla svoje deky, přikryla to nebohý zvíře, který se v tom blátě válelo klidně od večera a dosáhla aspoň toho, že koně vetka milosrdně uspala. Další tři tam bohužel stále jsou. Sama jsem volala kontrolu, skončilo to tak, že přes moje prosby propálili, kdo je volal a to byl celý výsledek jejich činění. Před pár dny jsem majitelce volala, že tam nemají koně ani vodu, nic. V těch mrazech co byly. K čemu ta všivá KVS je, když tam tolikrát byli a nic neshledali? Tolik lidí kolem to vidí a oni neudělají nic. To zvíře umřelo zcela zbytečně, ani pětadvacet ji nebylo a to bylo majitelce nabízeno, ať dá koně jinam, bylo by tam o ně postaráno. Všichni co tam koně měli , utekli. A jen ti chudáci tam musejí zůstat. 

Promiňte, záměrně to ani nechci psát na koníky, protože to jim tam nechci psát. A člověk má prázdný ruce a úřeník místo aby konal, tak si sedí v kanclu a pije podělaný kafe!

Pardon. 

Sardullah
Sardullah 03.12.2025, 21:27:14 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.12.2025, 21:19:29

No o tom  to celé je… ne přidávat další zákony… úplně by stačilo, kdyby kompetentní konali a kdyby za takové … nebojím se říct týrání… byly pořádný pálky.

Jako vím, že odebrat zvíře, obzvlášť tak velké jako je kůň, to jsou náklady na veta, ubytování, stravu… ale když člověk vidí, na jaký kraviny se dají vydundat dotace a kolik peněz z dotací a státních zakázek zůstane někomu za nehty… tak peníze vynaložené na záchranu trpících zvířat mi dávají alespoň nějakej smysl.

Sarah01
Sarah01 03.12.2025, 21:47:28 xxx.xxx.162.253

Je to smutný a nevím vůbec co říct. Že KVS nekonají, víme tak nějak asi všichni, čest výjimkám. Ubohý zvířata, ach jo. 😢

Zrzavci
Zrzavci 03.12.2025, 21:55:08 xxx:xxx.6e0a:ff6a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.12.2025, 21:47:28

Jo. ubohý zvířata. A s tou ženskou nehne nic, vůbec nic. Není to první případ, kdy jí tam zbytečně uhynul kůň. Já si připadám jak …. nevim… prostě , že jsem měla něco dělat, ale nevím co. Volala jsem kontrolu, volala jsem jí,  koně ukrást nemůžu. Kdybych mohla, udělám to. Pro tu klisničku už to skončilo, ale co ti zbývající. Je mi fakt hrozně. Ležela tam v těch ledovejch  sračkách, co ve výběhu mají a neměla sílu se už zvednout. výběh svažitý a krmení pochopitelně dole, aby se madam nemusela štrachat s krmením nahoru, tudíž tam voda, bahno, že to sundavá holiny, ty zvířata v těch sračkách stojej a KVS nic neshledává????????????? Kurva platím je ze svých daní a jsou k ničemu. Tak ať ty ubožáky zrušej, jen jim platí člověk teplý židle.

Buggyra
Buggyra 04.12.2025, 08:51:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.12.2025, 21:19:29

Jen jsem začala číst a po dvou řádcích jsem si zakázala ten příspěvek dočíst. To je strašné, je mi to moc líto, chápu, že jste to potřebovala někde ventilovat. Nevím, co bych dělala, kdybych to našla já. Příšernost, dotyčný majitel je zrůda, v duchu ho proklínám, nechť ho stihne stejný osud. Ještě že  moje myšičky jsou v pořádku, napapané, zaobstarané. Ani pomyslet nemůžu, že by se ty důvěřivé duše dostaly takovému do pazour. Pazoury se patří urazit. Uf uf.

Buggyra
Buggyra 04.12.2025, 08:56:30 xxx.xxx.198.226

Je potřeba k tomu nemohoucímu zvířeti nechanému napospas zavolat policii. Nečetla jsem záměrně ten příspěvek, tak nevím, zda něco takového proběhlo, ale je potřeba to tepat, tepat, přes represivní složky, minimálně si ta policie musí toho majitele k tomu ubohému zavolat a k podání vysvětlení, policie též může umožnit záchranu života toho tvora tím, že zastřeší okamžitou pomoc na místě, přeci když je ohrožen život zvířete, tedy je ohrožen majetek, i kdyby (nebo právě) soukromé osoby, měla by policie zasáhnout, a tím spíše, když je na místě ochotný občan, který tu pomoc poskytne. Zvíře, které je na místě v ohrožení zdraví a života, je potřeba přece zajistit proti dalšímu utrpení a strádání. To musí přeci policie mít v popisu práce, zabránění škodám na majetku občanů.

BaLu
BaLu 04.12.2025, 13:46:38 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.12.2025, 21:55:08

Jsou k ničemu, protože po nich nikdo nevyžaduje odpovědnost. Neodeberou týraná zvířata - nic se neděje. Z KVS je mi už dlouho špatně. Přitom jsou to veterináři, kteří asi šli studovat veterinu, protože chtěli pomáhat zvířatům. 

Buggyra
Buggyra 04.12.2025, 15:02:36 xxx.xxx.198.226

Mně je nevolno z té instituce, že je bezzubá, ale těch lidí je mi líto, protože oni mají sami svázané ruce, raději budou kontrolovat slušné chovatele, kde je na zvířata radost pohledět, než bezmocně se pokoušet pokutovat a domlouvat lidem, kteří jsou nenapravitelní a dohadovat se s obcemi, které nechtějí pustit korunu. Jako já se těm úředníkům fakt nedivím, že rychle vyhoří a spadnou do letargie.

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:50:08 xxx:xxx.937d:df8c

Tady ať se angažují ty ochránkyně - zachránkyně, které tahají psy z Rumunska !! Napsat nějakému ochranářskému - záchranářskému spolku ? Kde to je ? (Přibližně) Že bychom je ukradli a odvedli aspoň z té hrozné ohrady. A někomu je nadělíme, prázdných ohrad je……

V našem kraji žil jeden kůň volně v lese. V zimě. V lese mu bylo dobře, Vycházel do luk. Jedna paní ho chodila krmit……málem to ale špatně dopadlo, jednou se polekal ( přišel s ní další člověk a děti a i když se drželi dost daleko, kůň tu paní málem zabil ). Kůň byl problémový, utíkal a tak se majitel rozhodl, že ho nechá uteklého. 

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 19:52:23 xxx:xxx.937d:df8c

Asi nejlepší nápad je ta policie. Předběžné opatření o odebrání vydává soud ?

Sardullah
Sardullah 04.12.2025, 22:17:35 xxx.xxx.221.235

Nejhorší je ta bezmoc… že s tím prostě člověk nedokáže nic udělat, tomu zvířeti pomoci… už takhle když jsem to četla je mi mizerně na duši a když si představím, že bych to zvíře osobně znala….

Fakt mě to sere( omlouvám se za ten výraz, ale jiný použít nemůžu) … zákony proti týrání, ale v praxi tomu zvířeti ve finále nikdo nepomůže a zmetek majitel je vlastně beztrestnej…. doprčic, to ty lidi nemají kouska empatie s tím koněm, jak vůbec můžou v noci spát. Jasně každej se může dostat do situace, kdy třeba nemá prostředky a síly se o koně starat, ale tak to snad nějak řeším a snažím se těm koním najít nového majitele…

Buggyra
Buggyra 05.12.2025, 06:35:56 xxx.xxx.198.226

Takovým lidem na těch zvířatech nezáleží. A veřejnost je nevědomá. Tuhle se mě děvče, co dochází k nám ke koním, zeptalo, když má ten kůň v té ohradě hlad, proč prostě neuteče, zejména, když je ta ohrada taková nějaká provizorní. Myslí si, že když ten kůň setrvává v ohradě, ještě to přece nemůže být tak zlé, kdyby to bylo tak zlé, tak by přeci utekl za pastvou ven.

Co nechápu, když je v okolí takový případ, proč lidi, co si to uvědomují, nesdílejí na fb, neoslovují Blesk tlapky, nepíší starostovi, nepíší majiteli, nesprejují mu vzkazy na barák, nevyvěšují transparenty na ohrady, nepíší články do místního tisku, nechápu nechápu nechápu.

Jsou tam další koně v podobném stavu? Tak sakra něco dělejte, ne?!

Orionka (neregistrovaný) 05.12.2025, 08:58:19 xxx.xxx.190.235
Buggyra:

Takovým lidem na těch zvířatech nezáleží. A veřejnost je nevědomá. Tuhle se mě děvče, co dochází k nám ke koním, zeptalo, když má ten kůň v té ohradě hlad, proč prostě neuteče, zejména, když je ta ohrada taková nějaká provizorní. Myslí si, že když ten kůň setrvává v ohradě, ještě to přece nemůže být tak zlé, kdyby to bylo tak zlé, tak by přeci utekl za pastvou ven.

Co nechápu, když je v okolí takový případ, proč lidi, co si to uvědomují, nesdílejí na fb, neoslovují Blesk tlapky, nepíší starostovi, nepíší majiteli, nesprejují mu vzkazy na barák, nevyvěšují transparenty na ohrady, nepíší články do místního tisku, nechápu nechápu nechápu.

Jsou tam další koně v podobném stavu? Tak sakra něco dělejte, ne?!

To by byla policie zalarmovaná hned, jak by se kolem ohrad někdo motal a škodil. 

Kdyby ohradu někdo rozbil, koně by ji neopustili ? (U nás tady jednomu koně odcházeli docela pravidelně a toulali se mezi poli a lukami. Když jsme se měli potkat, přidali do kroku a já už zla do lesa. Nevím, jestli měli radost, že mě vidí, koňům nerozumím a tak se radši držím dál. Asi nestačí to pověstné “koně ze zadu”. Ovšem “blbce ze všech stran” platí 100%.

Buggyra
Buggyra 05.12.2025, 09:50:32 xxx.xxx.198.226

No však, o to jde, zalarmovat někoho, ať se něco děje. Poškodit cizí majetek kvůli zabránění větší škodě je hájeno zákonem, tj. například rozmlátit okýnko v autě, aby nechcíp pes vedrem, že, takže pověsit transparent na plot mi přijde úplně v pořádku.

Když ohradu někdo rozbije, koně ji samozřejmě opustí (a to teda i nažraní koně), ale nikoho s mozkem v hlavě to snad ani nenapadne. To jako není nejšťastnější řešení, ze zjevných důvodů.

Orionka (neregistrovaný) 05.12.2025, 10:11:40 xxx:xxx.76ca:ca04
Buggyra:

No však, o to jde, zalarmovat někoho, ať se něco děje. Poškodit cizí majetek kvůli zabránění větší škodě je hájeno zákonem, tj. například rozmlátit okýnko v autě, aby nechcíp pes vedrem, že, takže pověsit transparent na plot mi přijde úplně v pořádku.

Když ohradu někdo rozbije, koně ji samozřejmě opustí (a to teda i nažraní koně), ale nikoho s mozkem v hlavě to snad ani nenapadne. To jako není nejšťastnější řešení, ze zjevných důvodů.

Tak já tu ohradu rozbíjet nepůjdu, ale i to by bylo řešení. Aspoň by se něco pohnulo. Však by na ně mohl z dálky někdo dohlížet, ve velkém vzdálení jim zabránit, stejně jako cestě k silnici. Pak už by to kromě týrání, bylo i veřejné ohrožení. A už by to policie musela řešit. Tolik aktivistů máme, ale udělat něco užitečného……

Však píšu před, že u nás koně opouštěli ohradu často. Když jsem to hlásila na obec, odpověď - “už zas?, to je každou chvíli”. A taky přešli dost hlavní silnici, samá zatáčka.

Orionka (neregistrovaný) 05.12.2025, 10:15:34 xxx:xxx.76ca:ca04
Orionka:

Tak já tu ohradu rozbíjet nepůjdu, ale i to by bylo řešení. Aspoň by se něco pohnulo. Však by na ně mohl z dálky někdo dohlížet, ve velkém vzdálení jim zabránit, stejně jako cestě k silnici. Pak už by to kromě týrání, bylo i veřejné ohrožení. A už by to policie musela řešit. Tolik aktivistů máme, ale udělat něco užitečného……

Však píšu před, že u nás koně opouštěli ohradu často. Když jsem to hlásila na obec, odpověď - “už zas?, to je každou chvíli”. A taky přešli dost hlavní silnici, samá zatáčka.

Tak možná nemám mozek v hlavě, ale určitě neznám ty zjevné důvody. Je zjevný důvod, že to potřebuje organizaci a práci ? A nic za to ? (Vás tam neposílám, asi to máte daleko a nejste ten aktivista)

Bobca
Bobca 05.12.2025, 10:32:22 xxx.xxx.20.192

tahle se sem víc hodí….Orionka mi doporučila,že by se vám sem zrovna hodilo"zachraňte  koně"…ale ta je ještě víc emotivní…zasáhlo mě vaše popisování událostí s koníkama..tak vám posílám tuhle…🐎

Buggyra
Buggyra 05.12.2025, 13:17:56 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.12.2025, 10:11:40

Však by na ně mohl z dálky někdo dohlížet, ve velkém vzdálení jim zabránit, stejně jako cestě k silnici

A kdo by to dělal, když majitel jim nehodí ani kus slámy?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.