Aktuálně: 1 954 inzerátů277 499 diskuzních příspěvků19 739 uživatelů

Všeobecný pokec

Buggyra
Buggyra 23.01.2026, 14:14:11 xxx.xxx.198.226

Já pořádám hobby horsing jako doplňkovou disciplínu na závodech, vedoucovala jsem na hobby horsing táboře a mám instruktorský kurz hobby horsingu. Mno a tak 😀 Akorát ona nám ta pomůcka na ten HH nechybí, my “koně” máme, jen není živej.

Z HH si dělají legraci také psíčkaři a myslím, že to tady bylo, jak chodí s prázdnými vodítky a obojky po psím hřišti/cvičišti a předstírají, že v tom obojku je jakýsi neviditelný pes. Ale to jaksi není totéž. Aby to byla analogie, museli by mít v tom obojku plyšáka 😀 My totiž těmi plyšovými koňskými hlavami manipulujeme a u některých disciplín záleží na poloze hlavy toho koně a třeba napnutí nebo úchopu otěží, jak bude předvedení hodnoceno. Je to trochu jako by si dělali legraci z gymnastek s míčem nebo se stuhou a předstírali gymnastiku s míčem bez míče nebo gymnastiku se stuhou bez stuhy. No tak my máme gymnastiku s plyšákem na tyči. Vo co gou 🤭

Zrzavci
Zrzavci 23.01.2026, 14:29:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.01.2026, 14:14:11

No ale pohybovat se na sjezdovce , jako že tam lyžuju a chtít vyjet bez lyží na vleku………… to jako…….. to je opravdu pěkně blbý a bezohledný hlavně.  Pro mě je hh nepochopitelný, to naprosto přiznám, u dospělých lidí úplně, ale tam nikdo nikoho neomezuje , jako při tom, co jsem dala v odkazu. viz ta chůze po vleku a tak. Pro mě ne nepochopitelný i kynologie bez psa. 

Sarah01
Sarah01 23.01.2026, 16:04:21 xxx.xxx.162.253

Mně ten hobby horsing přijde dobrý tak pro děti. Dcery majitelky jednoho mého odchovu ty koníky na tyčce mají a občas s tím venku blbnou. Myslím si, že pro zábavu ve volném čase to není špatné, aspoň ta děcka nesedí furt u tabletu nebo mobilu. Že to srovnávají ti odrostli puberťáci s nějakým hobby skiingem je podle mě úplně mimo, navíc ničí sjezdovku. Bych je, být tím provozovatelem, pěkně hnala. 

BaLu
BaLu 24.01.2026, 00:32:03 xxx.xxx.230.124

Neteř si taky hrála, jako malá, s “koněm”, tedy s koňskou hlavou na tyči, kterou jí vyrobila moje mamka z lepenky a koudele. Ale byla to dětská hra, která vyústila do toho, že začala jezdit ke koním, jezdit na koni, pracovat s koněm ze země.  U dospělých mi to připadá prostě divné. 

Orionka (neregistrovaný) 24.01.2026, 04:45:56 xxx:xxx.7c73:3406
Zrzavci:

jako člověk už dlouho ví, že svět se kamsi obrací, ale že už to bere takovej švuňk, to by jednoho nenapadlo. výborný nápad výborných idiotů

https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/lyzari-bez-lyzi-se-nahrnuli-na-sjezdovku-na-sumave-lyzari-s-lyzemi-nechapou-26103.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=cGm8v1JqIKe-202601231159&dop_id=270022157

a věk v tom nehraje roli, tohle bych si o těch lidech, jako člověk který od dvou let stojí na lyžích, myslela vždycky.

K tomu bych dodala můj oblíbený citát: “ Dej mu práci, poroste ti, jako rostou jiné děti. Práce je tu dost” = František Hrubín.

(V Africe u pastevců vymysleli způsob, jak i 25 litrů vody zvládne přepravit na různou vzdálenost i desetileté dítě.)

A protože Evropa přestala pracovat, vymýšlí blbosti a místní civilizace spěje k zániku.

Orionka (neregistrovaný) 24.01.2026, 05:08:40 xxx:xxx.7c73:3406
Zrzavci:

a ještě tohle sem dám. pro lidi důchodovýho věku:

Třeba by se případně mohlo hodit to, co zmiňují v článku - spešl tarify pro seniory na energie:

https://www.vlasta.cz/inspirace/bonusy-pro-seniory-2026-zdravotni-pojistovny-doprava-energie/?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1585810&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box ;

Třeba je to k ničemu, ale líná huba, holý neštěstí.

Věřím ve váš dobrý úmysl, ale jinak to pokládám jen za další článek, jak zvednout zášť vůči seniorům. Zdůrazním, že ne z vaší strany. 

Přidám záležitost k zamyšlení, případně reakci : Studentka VŠ, žije u rodičů v rod.domě, veř. doprava do školy cca 30 - 40 minut. Tak dostala auto, kterým to trvá o chvíli méně. Jenže benzín drahý. Tak si našla ve městě pronájem bytu. Drahý. A protože má velmi malý příjem jen z brigád, požádala si o příspěvek na bydlení. Dostane ho ? Čili - má na něj nárok? 

Orionka (neregistrovaný) 24.01.2026, 05:20:48 xxx:xxx.7c73:3406
Zrzavci:

No ale pohybovat se na sjezdovce , jako že tam lyžuju a chtít vyjet bez lyží na vleku………… to jako…….. to je opravdu pěkně blbý a bezohledný hlavně.  Pro mě je hh nepochopitelný, to naprosto přiznám, u dospělých lidí úplně, ale tam nikdo nikoho neomezuje , jako při tom, co jsem dala v odkazu. viz ta chůze po vleku a tak. Pro mě ne nepochopitelný i kynologie bez psa. 

Mně by kynologie bez psa pro seniory přišla i docela smysluplná. Třeba jen proběhnout parkur agility s plyšákem a nezabloudit…..docela makačka na hlavu 🙂)

Buggyra
Buggyra 24.01.2026, 06:11:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.01.2026, 05:20:48

No tak přesně tohle dělají i třeba děti s hobbíkem, my totiž taky máme u koní takové jako agility parkury - říká se tomu trail 🙂 A to si zapamatovat a předvést na předepsaných místech předepsané prvky, to je taky docela záhul. A ještě do toho strategie - jak nakročit do poslední překážky před prvkem, aby vám vyšly nohy do předepsaného nohosledu v tom prvku za překážkou, abyste mezi tím neudělala nevzhledný přeskok, který rozhodčí samozřejmě hned ohodnotí snížením skóre… a tak 🙂

Buggyra
Buggyra 24.01.2026, 06:20:20 xxx.xxx.198.226

Inu to nevadí, že vám hobby horsing nesedí k dospělým. Oni ti dospělí, co to dělají, nejsou ze skla, aby si brali k srdci, že je někdo nepochválí 🙂 

BaLu
BaLu 24.01.2026, 08:33:06 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.01.2026, 06:20:20

Tak jsem to nemyslela. Ať se každý baví jak chce. Jen já naprosto nechápu, proč psychicky zdravý dospělý člověk šaškuje s koňskou hlavou. To je ale můj problém, moje nastavení.

Orionka (neregistrovaný) 24.01.2026, 08:46:47 xxx:xxx.7c73:3406
BaLu:

Tak jsem to nemyslela. Ať se každý baví jak chce. Jen já naprosto nechápu, proč psychicky zdravý dospělý člověk šaškuje s koňskou hlavou. To je ale můj problém, moje nastavení.

Protože jak psáno výše není to jen šaškování. Má to nějaká pravidla. A tak to je, třeba pro seniory, nebo i mladší osoby, které nemají možnost jiného sportu, určitě přínosné. A třeba ta sestava RO (psala tuším Kilián) by byla dobrým tréninkem i s plyšovým psem. Všechno dobré na to, dostat lidi ven a ještě je nutit myslet. Třeba místo tupého sledování Ulice ( prý už má 5000+ dílů) každý den.

Ph (neregistrovaný) 24.01.2026, 09:37:58 xxx.xxx.17.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.01.2026, 06:11:11

A to si zapamatovat a předvést na předepsaných místech předepsané prvky, to je taky docela záhul

to nezpochybnuji. Nicmene na aktivite se zviretem a bez zvirete vidim podstatny rozdil a to je to, ze na to musim nejak nachystat to zvire. Travit  s nim cas, mit s nim nejaky vztah….to je ten hlavni benefit. A ne moje pohybova aktivita nebo trenik koordinace ci pameti 😇 

a co si tady budeme nalhavat - hrani si na jezdeni na koni je pochopitelne u deti, co by radi na opravdovem koni jezdili. 

BaLu
BaLu 24.01.2026, 10:22:05 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.01.2026, 08:46:47

Pro mě to je šaškování. Něco jako kdybych dělala, že něco vařím nebo peču. Jako vážila suroviny, jako míchala těsto, jako vyvalovala, jako bych vypichovala tvary, dávala na plech a dávala do studené trouby, aby se jako upekly. Prostě bych zachovala postup, ale bez surovin. 

U dětí běžné, tím se učí, u dospělých podivné. 

Buggyra
Buggyra 24.01.2026, 10:27:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 24.01.2026, 09:37:58

No však ten balón na gymnastiku s balónem taky nemusíte nijak chystat 🙂 Nebo ten míč na volejbal.

Tohle je prostě aktivita bez zvířete 🙂 tak nemůže logicky mít benefity spojené se zvířetem.

No jasně, děti si ty koníky hladí a mluví s nimi a češou je (no… jako panenky…), no my dospělí to zase tak neprožíváme, a klidně toho koně položíme i na zem 😄

U těch panenek mě napadlo - když mohou panenky sloužit jako trénink na dítě, proč by plyšák nemohl sloužit jako trénink na živé zvíře 🙂

Kilian
Kilian 24.01.2026, 10:34:59 xxx:xxx.e9a6:81b3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.01.2026, 08:46:47

…jj na hlavu a orientaci je to náročné a učím se parkur napřed sama a pak se psem, ale s hračkou jako důchodce fakt ne, to bych si připadala jednak jako magor a jednak by to pro mně bez psa ztrácela smysl ..jsou i jiné aktivity, kdy si člověk ve stáří muze hlavu ještě cvičit, ale tohle fakt nee…

Buggyra
Buggyra 24.01.2026, 10:37:53 xxx.xxx.198.226

Ono to pro důchodky taky moc není, musí se ten koník udržovat mezi nohama a držet ruce blízko u sebe před tělem, rukama si k rovnováze teda nepomůžete, to by bylo snad i nebezpečné…

Sarah01
Sarah01 24.01.2026, 13:37:21 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Věřím ve váš dobrý úmysl, ale jinak to pokládám jen za další článek, jak zvednout zášť vůči seniorům. Zdůrazním, že ne z vaší strany. 

Přidám záležitost k zamyšlení, případně reakci : Studentka VŠ, žije u rodičů v rod.domě, veř. doprava do školy cca 30 - 40 minut. Tak dostala auto, kterým to trvá o chvíli méně. Jenže benzín drahý. Tak si našla ve městě pronájem bytu. Drahý. A protože má velmi malý příjem jen z brigád, požádala si o příspěvek na bydlení. Dostane ho ? Čili - má na něj nárok? 

Jestli studuje a je věkově do 26 let, tak si myslím, že musejí žádat rodiče. A pak si myslím, že příspěvek na bydlení byl zrušen, teď je nějaká superdávka a jsou přísnější pravidla. Já na ni třeba nedosáhnu a to jsem sama.

Anonymní (neregistrovaný) 24.01.2026, 13:58:20 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 24.01.2026, 09:37:58

Víme tady dobře, že ne všichni by měli mít psa. Někteří ho ani mít nemůžou. A přitom potřebují pohybovou aktivitu, cvičení koordinace a paměti. Všechno, co je k tomu namotivuje je dobré. Však to nedoporučuju vám. 

Orionka (neregistrovaný) 24.01.2026, 14:03:00 xxx.xxx.226.32
Kilian:

…jj na hlavu a orientaci je to náročné a učím se parkur napřed sama a pak se psem, ale s hračkou jako důchodce fakt ne, to bych si připadala jednak jako magor a jednak by to pro mně bez psa ztrácela smysl ..jsou i jiné aktivity, kdy si člověk ve stáří muze hlavu ještě cvičit, ale tohle fakt nee…

Ani vám to nepodstrkuji. Jak se říká: Dočkej času…..ozvěte se až vám bude 80. 

Ph (neregistrovaný) 24.01.2026, 14:36:25 xxx.xxx.17.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.01.2026, 13:58:20

a pohadku Cisarovi nove saty -znate? 🙂

nikomu to nezakazuji, to predne, ale nemusim ani jen na vsechno pritakavat.  

Hrani si na neco patri k detem. Ze se hybu se psem - to je ta motivace. Ten pes je rad, ze je venku a to dela dobre i me. Kdyz vezmu ven voditko a obojek, nejak ten pocit uspokojeni neprichazi - a ani s vekem se tohle asi nezmeni….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.