Aktuálně: 2 383 inzerátů268 495 diskuzních příspěvků19 302 uživatelů

Všeobecný pokec

Xerxova
Xerxova 30.01.2026, 13:25:15 xxx:xxx.dafc:3a81

Že u nás pod podbitím ve střeše nad terasou bydlí kuna víme už dlouho. Občas jsme ji zahlédli, v posledních měsících se začala venčit v rohu v zimě vůbec nevyužívaného balkónu. Před dvěma dny jsem ji překvapivě zahlédla ve dne - když mizela na jejím vstupu pod Bramac. Přišla mi podivně světlá… až jsem si říkala, není-li to nějaká novinka - někomu zdrhlá fretka.

Ne - dnes ležela mrtvá, stočená na Yody venkovním pelechu. Ztuhlá, velmi hubená, hodně lysá. Dělala dojem velmi starého jedince, ale spíš prašivina nebo co… Zabalili jsme ji do dvojitého modrého silného pytle a skončila ve svozu do spalovny.

Můj dotaz zní. Pelech jsem přestříkala savem proti plísni. Vyprat nelze, stáhnout nelze. Nehrozí, že by si tam Yoda v následujícím měsíci lehnul (by ho studil pupík) - ale přebíhá přes pelech ven a dovnitř. Je to kus staré sedačky. Neprší na ni (většinou), ale je vystavena mrazu (a dnes v noci má mrznout dost) i sluníčku (jakmile vyleze, svítí nejsilněji přímo na pelech). Mám se nějak o Yodu bát? Koneckonců na tom pelechu občas bydlí i toulavé kočky, jistě i kuna tam nebyla poprvé a nikdy žádné “breberky” Yoda neměl. 

tetrivek
tetrivek 30.01.2026, 14:31:31 xxx:xxx.fee6:2e46

Tenkrát nám divoký kocour na kočku přenesl prašivinu, musela jsem nechat dát injekci psům, kočkám a pelechy spálit. Nevím jestli dneska na to nebude nějaká chemie. 

tetrivek
tetrivek 30.01.2026, 14:33:12 xxx:xxx.fee6:2e46

Kočce to začalo na uších. A NO měl na světlém čumáčku flíček bez srsti 0,5x0,5 cm……. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.