Aktuálně: 1 876 inzerátů279 736 diskuzních příspěvků19 976 uživatelů

Všeobecný pokec

Verun
Verun 16.04.2026, 11:14:51 xxx.xxx.116.186

V jídle se neodbývám a ani manžela nešidim .snažíme se jíst kvalitně a pokud zrovna ten den to nevyšlo, máme chleba všichni,včetně psa. A nebo pes dokonce jen granule.😱

Děvčata neměla by jste se šidit☝️🥰

Taky si děláme srandu…manžel :co variš? Já:Tobě nic…

Ale to s tou polívkou mě pobavilo…🤭😝.

Aluška
Aluška 17.04.2026, 08:31:06 xxx.xxx.237.192

14 let dnes slaví Idor ze Strkovských sádek a jak jinak než v lese. Zároveň jsou to 2 roky, co ho ošklivě potrhal divočák. V naší smečce není celý svůj život, ale určitě je u nás radši, než v té předchozí, kde ho nechtěli. Máme Tě rádi Idorku, dědulo protivnej, nahluchlej, však ty to víš 😃 ❤

Obrázek
impact
impact 25.04.2026, 15:51:07 xxx:xxx.fed4:fec5
BaLu:

Přečetla jsem si teď pár recenzí na Tail Story a ty se vzácně shodují v negativním hodnocení. 

Tohle k mýmu opravdu velkýmu překvapení skončilo naprostou katastrofou a odebráním psů… 

BaLu
BaLu 25.04.2026, 21:56:23 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 25.04.2026, 15:51:07

Věříte, že já už vůbec nevím, na co mi vlastně odpovídáte?

Buggyra
Buggyra 27.04.2026, 07:34:14 xxx.xxx.198.226

Zajímavé

Od czeXperiment mohu doporučit shlédnout všechna jejich videa, jsou tam dotazování i terénní pokusy, do Politiky jsem kolem voleb dávala “manipulace”, ale záběr je mnohem širší.

Sarah01
Sarah01 27.04.2026, 14:17:42 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Tak já bych si tipla, že na Tail Story (netuším, co to je)

Našla jsem, že nějaký bývalý útulek, zrušený.

Zrzavci
Zrzavci 28.04.2026, 12:31:14 xxx.xxx.226.6

Kdyby si chtěl někdo poslechnout - já jsem zatím v první třetině, během obědové pauzy, ale v zásadě se shodnu (jen v těch školkách se  liším tím, že já která si svýho psa během štěněčích hrátek ohlídám, tak já pro sebe v tom přínos vidím, ale pro člověka, který má prvního psa, to ano může být past , stejně jako nekontrolované řádění na trávníku mezi paneláky s bandou psů, který má nahradit vlastně venčení, skončila jsem prozatím u chůviček, kam se odbočilo, ale s tím taky souhlasím)

https://podcasty.seznam.cz/podcast/psi-podcast-psichologie-cz/podcast-109-druheho-psa-si-poridte-kdyz-je-tomu-prvnimu-alespon-6-let-pavla-kamradova-589364#dop_ab_variant=3&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

jsem zvědavá, jak to bude dál, až se k tomu dostanu teda.

BaLu
BaLu 28.04.2026, 19:20:45 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.04.2026, 07:15:49

Já už vůbec nevím o co šlo. A je mi to jedno. Mám jiné starosti.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 02.05.2026, 08:42:38 xxx:xxx.e916:8da8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.04.2026, 07:34:14

Díky za video, kouknu i na ostatní. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 02.05.2026, 10:19:03 xxx:xxx.e916:8da8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.04.2026, 12:31:14

Poslechla jsem celé, v podstatě souhlasím.

Na školky nemám názor, žádné naše štěně nechodilo. Ale na řádění štěňat všech možných velikostí, věku a temperamentu bez dohledu majitelů mám stejný názor. Nemůže být z jednoho malého “lovná zvěř” pro ostatní. Stalo se mi to u jednoho štěněte na psí louce na sídlišti, kam chodí všichni ti, co mají nevychované dospělé psy, které nepustí z vodítka a tam je vypustí a “děj se vůle bóóóóží”, což jsem netušila. Pustila jsme tam své štěně 6ti měsíční a stala se z něj lovná zvěř. Když jsem se ohradila, tak jsem hysterka a mám je nechat, ať si to vyříkají mezi sebou. Tak jsem konkrétní babu sprdla, že kdyby byla její fenka, která byla tím největším a nejagresivnějším lovcem v pozici té lovné zvěře, je baba v hysterickém oblouku, má pláč na krajíčku a už  by nechtěla, aby si to psi vyříkávali sami. Když její fenka mé štěně napadla, drapla jsem fenku za kůži za krkem a na zadku, zvedla a zahodila ji, baba měla hysterický oblouk, jak jsem zlá a málem mne vzala holí. Přestala jsem tam chodit, když tam byla tahle skvadra lidí a psů (chodí pravidelně v určený čas). Moje štěně chodí na volno, je veselé, kontaktní a přátelské (teda je jí už 9 let 🙂) a jejich se stále škrtí na vodítku a šikanují štěňata nebo mlaďochy, kteří tam dorazí. Takže dost často jsou tam sami a ostatní chodí v jiný čas.

Trošku nesouhlasím s tím pořízením štěněte až k např. 6 letému psovi. Naše poslední kombinace byla 2011, 2012 a 2015 (dcera té 2011) a 2017. Ty 2011 a 2012 od sebe byly 10 měsíců a celý život to táhly spolu, 2015 a 2017 jsou od sebe necelý rok a půl, takže taky mají stejný temperament. 2012 byla labilní wořešice, která měla jistotu v té 2011 teriérce. 2011 a 2015 se k sobě chovají jako její 2 papilonky (matka-dcera), pečují o sobe, takže to pouto matka-dcera asi funguje, když dcera zůstane s matkou. Nevím, jak je to u pejska (syna). Znala jsem takovou dvojici, ale nikdy jsem se na to neptala. Teď máme štěně se separačkou (10/2025), 2012 už nežije, 2011 je hluchá, slepá a je jí všechno jedno, 2015 nadšená ze štěněte není, ale hry chvíli vydrží a pak se ozve, 2017 nesnáší štěňata obecně, takže i z tohohle je dost na švestku, vrčí nebo jen křiví hubu a když není zbytí, uklidí se před štěnětem do klece štěněte 🙂.  Před pár lety byla věková kombinace super, 2 skoro stejně staré a 2 podobně staré, pak se s toho stal domov důchodců a nebylo s čím sportovat. Letos odešla wořešice a kdoví, jak dlouho tu bude ta slepá, hluchá 2011 a tak to omladilo štěně. Co bude dál, se uvidí. 

Ještě tam řeší “chůvičky” u RD, taky jsem si kolikrát říkala, co je vlastně správně? Jak se podle něj má člověk a pes zachovat? Já bych si teda na bobek ke smečce cizích velkých psů, abychom si koukali z woka do woka, nesedla. Možná u něj, snad by mi nic neudělaly, doufala bych, že má své fenky pod kontrolou. No a svého psa bych…podle toho, kterého psa. Labilní wořešice by byla na vodítku a seděla na povel, jak přikovaná mezi nohama, protože prostě labil, který by byl schopný vyvolat rvačku, ale naučila se fungovat na povel a nechat řešení na člověku. 1 pesa by k nim přijela po zádech, hele, já jsem malá hodná holka a zbylé dvě by se šly kamarádit a ocas by si mohly ukroutit. Štěně nevím, to je ještě jelítko, co miluje vše a všechny, je vlezlé a takový hopík. 

Uff, to jsem se rozepsala, ale podcast je super. Zkusím jiné díly.

Ph (neregistrovaný) 04.05.2026, 13:01:55 xxx.xxx.89.215
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 02.05.2026, 10:19:03

Trošku nesouhlasím s tím pořízením štěněte až k např. 6 letému psovi

jen k tomuhle se vyjadrim - jeden z duvodu je, aby se pak nestalo tohle: 

tak se s toho stal domov důchodců a nebylo s čím sportovat

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 13:24:41 xxx.xxx.226.6

Já ještě neměla čas a příležitost to poslouchat.

Já štěně do školky  beru proto, aby mělo dostatek kontaktů se štěňaty, což mu po odchodu z domova logicky chybí. Páč v tu dobu by přirozeně ještě bylo doma a učilo se žít se psy a ne s lidmi. Ovšem řízených kontaktů se štěňaty, kdy to opravdu hlídám já sama a neváhám okamžitě zasáhnout, bez ohledu na to, jak se k tomu staví majitel psa, který šikanuje, nebo hůř-lektor, který to vede. . A ten řízený kontakt se vztahuje, pochopitelně i na dospělé psy -tam mnohem víc. Nemám ráda - pokud se ti psi neznají, pochopitelně - takový to hromadný venčení, kdy páníčci pokuřují, povídají a psi jsou bez dozoru, jen se lítá jako pako a pak se jde domů, majitel ščastný, jak “zadarmo” pořídil venčení. Měli jsme, když byl štěndo můj první ohař takovou skupinku , kde byla stejně stará štěnda - asi čtyři?? - náš ohař, howawartice, labroš a ještě někdo menšího plemene, myslím teroš, to byl ranař 😀 😀 . Ale tam šlo opravdu o řízenou socializaci a všichni jsme s těma štěńatama byli na příjmu a sešli jsme se vždy ráno, my už měli s Ešátorem odcvičeno a tak si mohl jít zablbnout se stejně starými štěňaty a pod dozorem. Za tohle jsem byla tehdy moc ráda, žádný školičky nebyly. Když má člověk smečku, má to jednodušší.

Těch šest let je za mne asi moc velký rozptyl - já to teda nemám úplně ideální na stáří - protože, jak píše Ph-mám teď domov důchodců 🙂 , ale tak to tehdy situace přinesla. Já měla v plánu starší fenku, která Rumíčkovi nahradí Bubinku, která odešla, no a přišlo pubertální stádo fleků. Nicméně jeho příchod byl  možný proto, že Rumíček byl už excelentně funkční.Kdyby ne, tak to bych bývala opravdu řvala, že tohle nejde.  Prostě mám-li skvěle vychovaného jednoh psa, pak můžu pořídit toho druhého. Pokud mám dostatek času.  Navíc v šesti letech je zase ten domácí pes leckdy - pokud doma už druhý pes nebyl - zvyklý na to být jedináček a pak může být těžší to sžívání. 

Ph (neregistrovaný) 04.05.2026, 14:05:06 xxx.xxx.89.215

Těch šest let je za mne asi moc velký rozptyl

na me taky. A tady zalezi i na plemeni - pokud je prumer doziti 10 let nebo 15 let - je to rozdil dost podstatny

Sarah01
Sarah01 04.05.2026, 17:51:00 xxx.xxx.162.253

Známá si pořídila mladšího psa, když měl starší cca 9 let a docela záhul, psy musela ve svojí přítomnosti oddělovat, jeden z nich musel být v kleci (myslím, že ten starší a to nebyl zrovna dobrej nápad), starší hrozně žárlil a trvalo to rok, než si zvykl.

Sardullah
Sardullah 04.05.2026, 18:36:36 xxx.xxx.221.235

Já teda musím říct, že pro mě bylo nej mít psí dvojčata. Jasně, je to víc záhul, protože je potřeba se věnovat i každýmu zvlášť… ale tak to se nově příchozímu štěněti věnuje člověk stejně zvlášť. 
Beru to spíš tak, že ti psi mají stejnou … jak to napsat… potřebu vyžití… nejdřív štěněcí hraní, pak jsou oba mladí psi a spolu i zestárnou. To je pak zas náročný období, protože dva senioři.  Ale zase ta potřeba pohybu a aktivit je podobná.

Ale teda pořád je to z pohledu člověka, který není kynologicky aktivní a není nutno mít psy od sebe věkově tak, aby jeden z nich byl v těch “ nejlepších” letech.

No a taky záleží asi na služebně starším psu… některÿ bude nadšen, že “má” štěně…. no a jiný pes nebude ze psího spolubydly nadšen.

Sarah01
Sarah01 13.05.2026, 14:17:29 xxx.xxx.11.197

Můžete mně prosím odporučit pojišťovnu na uzavření povinného ručení a havarijka? Blíží se mně výročí smlouvy a stávající pojišťovna mně nevyhovuje. Díky všem.

Buggyra
Buggyra 13.05.2026, 14:45:14 xxx.xxx.198.226

Já mám asi tři pojišťovny (vyzkoušených asi šest) a asi nejlepší zkušenosti mám s Kooperativou. Sice dražší (ale jak kdy, pojišťovačka vždycky uměla najít pěknou nabídku), ale spolehlivá a nedělali problémy s plněním. Mám jen povinko. S ČSOB jsem měla nějaké trochu dohadování nebo dokládání něčeho, už si nevzpomínám, ale posledně mě dost nakrkli celkem citelným zdražením pojistného, ačkoli jsem měla bezeškodní průběh, pouze jsem využila v asistenci odtah (a hodně mastně doplácela). S ČPP jsem nějak nikdy nic zásadního neřešila a myslím, že i to zdražování bylo v normě. Máme také Pillow, ta je tedy z levnějších, protože máme omezení najetých km, nikdy jsem s nimi nic neřešila, tak nevím, jak by se k čemu stavěli. Chvilku jsem měla Allianz, tam žádné problémy ani jsem s nimi ale nemusela nic řešit, zdražování pokud si dobře vzpomínám celkem v pohodě. Generali byla nějak dražší, škodu jsem s nimi neřešila, ale umím si představit, že jako velký pojišťovací dům taky nebudou řešit prkotiny a na to, jakou částku si dali na první pojistné, tak pak to meziroční zdražování bylo nízké. Tak jen co jsem tak vylovila zpaměti. Nevím, že bychom zkoušeli Slavii, ta na mě od začátku dělala takový pofidérní dojem, ale dnes už je prověřená, tak bych se jí taky nebála. S malými nebo novými neosvědčenými pojišťovnami moje pojišťovačka nespolupracuje, takže tam vůbec neposloužím.

Sarah01
Sarah01 13.05.2026, 16:34:57 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2026, 14:45:14

Kooperativa mě havarijně nepojistí, jen povinný ručení, bohužel. Máte pravdu, že je asi nejlepší, protože jsem s nimi při proplacení škody neměla problém. Bylo to 2x na parkovišti a vždy oprava v autorizáku, takže to bylo drahý. Teď mám Allianz a je to jednak hrozně drahé a druhak mám s nimi špatnou zkušenost zase naopak jako poškozená. Auto je dávno opravený, zaplatila jsem si to, protože viník to chtěl hlásit až po opravě, což teď teda vidím jako chybu, pojišťovna má záznam o nehodě, fakturu a pořád po mě chce nějaký fotky, který jí stejně budou nanic, byl poškozený přední radar, přesněji elektronika a na fotce to stejně není vizuálně vidět. A nějak jim to už skoro 3 týdny nemůžu vysvětlit. Takže chci jít preventivně i já jako klient jinam.

efe
efe 15.05.2026, 08:01:59 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.05.2026, 14:17:29

My každý rok u každého auta voláme na Rixo apod. a pokaždý nám dají lepší cenu. Teď už nám dokonce volají sami.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.