My každý rok u každého auta voláme na Rixo apod. a pokaždý nám dají lepší cenu. Teď už nám dokonce volají sami.
Jj, udělám to taky tak, už jsem se s nimi domluvila, pojistka dojede v září, tak za měsíc uzavřu novou jinde.
Jak jsem předpokládala, tak u Allianz se nic nepohnulo, včera mi napsali, že do dvou dnů pošlou technika na prohlídku auta a nic se neděje. A to už po mě chtěli hodnocení svých služeb. Tak dostali.
CzeXperiment má nové video, tentokrát o připravenosti na krize, evakuační zavazadlo, potřeby pro prvních 72 hodin, navazují na kampaň s letáčky, kterou připravil stát na začátku roku. Evakuační zavazadlo plně vybavené a nebo připravené k sestavení uživatelem mají v nabídce na e-shopu. Mě tato témata zajímají, bylo to velmi poučné 🙂 je to první díl k tomu tématu, těším se na další.
CzeXperiment má nové video, tentokrát o připravenosti na krize, evakuační zavazadlo, potřeby pro prvních 72 hodin, navazují na kampaň s letáčky, kterou připravil stát na začátku roku. Evakuační zavazadlo plně vybavené a nebo připravené k sestavení uživatelem mají v nabídce na e-shopu. Mě tato témata zajímají, bylo to velmi poučné 🙂 je to první díl k tomu tématu, těším se na další.
N (neregistrovaný)18.05.2026, 22:22:02xxx.xxx.189.103
Verun:
První tři dny přežijete..pak vylezete z krytu(hypoteticky) najde vás dron a tudududů…asi tak.
Dřív než řekneš “kujva”.😀😀 Pane bože co se to děje s lidmi.😐 Rada od profesionála zní: Zmizte okamžitě jak padnou družice. To máte pár hodin do začátku. V “ killzone” se nezdržuje nikdo ani vojáci!! Vy jako republika jste celá jedna “killzone”. Co to do vás lejou ty vaše hovada? Vůbec nekoukat na Ukrajinu a podobné “hrátky” na válku, tohle by bylo obrovské a se zbraněmi nové generace.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 18.05.2026, 21:38:02
Tak tohle není jen situace dronová, ale třeba taky povodňová, kde se k některým obcím ta pomoc (pitná voda, desinfekce, generátor) fakt dostala až po třech dnech. Může zase spadnout drát, blackouty jsou zřejmě něco, co nás čeká a nemine, takže si říkám, že mít takový přehled, co by člověk těch prvních pár dní mohl potřebovat, a mít to jen tak bokem doma, nemusí být přímo od věci, hm 🙂 On stačí lokální výpadek a najednou není voda ve vodovodním řádu, a když nemáte vodu ani ve studni, což se teď stává čím dál více lidem, tak pak třeba den, než dojede cisterna, může leckoho zaskočit (a pokud jste koukala na video, tak jste viděla, co tak lidi jsou schopní považovat za klíčové k přežití, takže nějaká edukace v tomto směru je podle mě užitečná).
Odpověď na příspěvek uživatele N z 18.05.2026, 22:22:02
No tak samozřejmě že zmizte. Ale viděl jste to video, co si ti dobří lidé balili na to mizení do ruksaku? Nula léků, nula doklady, ale hlavně chlast… vždyť by nedolezli ani do toho evakuačního centra.
Těmi 72 hodinami se nemyslí pouze 72 hodin doma zamčený na záchodě 😀 Tím se myslí třeba taky 72 hodin v autě cestou do Francie na zacpaných dálnicích. Nebo 72 hodin v letištní hale. Nebo 72 hodin v cizí zemi v přeplněném azylovém centru. (Nebo 72 hodin v Buči ve sklepě.)
No ale jak výše píši, tak samozřejmě se tím nemyslí pouze válečná situace, a přesně jak v tom videu popisují, stačí prostě že vypadne elektrika. A dost hodně lidí bude nahraných i doma na tom záchodě. Možná my na venkově ne, ale tři dny v centru města bez PHM, bez platebních terminálů, bez splachování, bez semaforů… A zkuste si představit, že tam nesedíte vy, ale vaše maminka…
Já nevím, já bych asi v případě napadení nemizela, to si fakt nedovedu představit a doma bez nějakých příprav vydržím klidně 3 měsíce, takže nějaký 3 dny mě nemusí trápit, to by fakt mělo zajímat primárně lidi ve městech, kteří nemají jinou možnost než tam zůstat. Jako v paneláku bych v takovém případě fakt být nechtěla.
Jsou věci, který by se - na rozdíl od nemocí a špatných zpráv 😀 - měly šířit hodně. Takže s tímhle sem vložím takový - z mýho pohledu důležitý povídání :
édjukační vídejo z mý oblíbený Garáže . Myslím, že tam padnou hodně důležité věci:
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.05.2026, 12:26:18
Hele jako objíždění přes benzínku se před Prahou u Průhonic a jistě i jinde dělalo už před 20 lety, to není žádná novinka a ono jako zas ty benzínky nejsou všude a taky jak tam pak jich najede hafo, tak to stejně stojí i tam a nikdo si nijak nepomůže.
Hele jako objíždění přes benzínku se před Prahou u Průhonic a jistě i jinde dělalo už před 20 lety, to není žádná novinka a ono jako zas ty benzínky nejsou všude a taky jak tam pak jich najede hafo, tak to stejně stojí i tam a nikdo si nijak nepomůže.
Právě, taky si myslím, že těch benzinek tam tolik není, aby si tím člověk nějak pomohl. Jinak vzhledem k tomu, co všechno se dnes na silnicích děje za prasárny, tak toto mně vadí ze všeho nejmíň.
Jsou věci, který by se - na rozdíl od nemocí a špatných zpráv 😀 - měly šířit hodně. Takže s tímhle sem vložím takový - z mýho pohledu důležitý povídání :
édjukační vídejo z mý oblíbený Garáže . Myslím, že tam padnou hodně důležité věci:
Takže k tomu édjukačnímu vídeju. Ono je součástí toho článku, ač s tím nesouvisí, nejde mi to vložit samostatně, je to asi uprostřed toho článku a jmenuje se to.
Podívejte se, co (ne)dělat při poruše na dálnici
Opravdu doporučuju si to pustit. Ať víme. Líbí se mi to, že i doporučují nedávat ten zatracenej trojúhelník, páč mi to na dálnici vždycky přišlo hodně nebezpečný a taky se mi to potvrdilo, když jsem kdysi dáááávno, šla dát trojúhelník, páč jsme píchli a ledva jsem se trochu vzdálila, už ho nějaký auto rozjelo . Od tý doby bych to tam nešla dát, i kdybych měla dostat jakoukoliv pokutu.
Já jako nechci být nespravedlivá, třeba jsem to špatně pochopila ten text inzerátu, ale …….. pokud je to tak, jak to čtu, tak mi nepřijde normální, dávat pryč svého vlastního tříletého psa, jen proto že dělám DOČASKY?? A můj pes s tím má logicky - vzhledem k plemeni, problém. Vysvětlí mi to někdo nějak a vyvede mě z omylu, když si myslím, že tohle udělá jen vypatlanec? Možná se mýlím, ale nevím v kterým místě teda.
Takže k tomu édjukačnímu vídeju. Ono je součástí toho článku, ač s tím nesouvisí, nejde mi to vložit samostatně, je to asi uprostřed toho článku a jmenuje se to.
Podívejte se, co (ne)dělat při poruše na dálnici
Opravdu doporučuju si to pustit. Ať víme. Líbí se mi to, že i doporučují nedávat ten zatracenej trojúhelník, páč mi to na dálnici vždycky přišlo hodně nebezpečný a taky se mi to potvrdilo, když jsem kdysi dáááávno, šla dát trojúhelník, páč jsme píchli a ledva jsem se trochu vzdálila, už ho nějaký auto rozjelo . Od tý doby bych to tam nešla dát, i kdybych měla dostat jakoukoliv pokutu.
Jestli máte na mysli video od Pavla Greinera, tak to jsem před nedávnem viděla. Jo, vykašlat se na trojúhelník, vytáhnout max reflexní vestu zpod sedadla, zapnout blikačky a pokud možno ze sedadla spolujezdce hned ven za svodidla. A ještě bych dodala i za ty svodidla kus dál, protože nedávno takto přišel nějaký řidič o život, smetl ho kamion.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.05.2026, 11:56:49
dík, tahle varianta mě nenapadla, to je ta pochopitelné verze. Nevím, nějak mi to přišlo, že píše o svém psu 🙂 a pak už by se lidi fakt zbláznili, díkec za vyvedení z omylu, se mi ulevilo .
Já jsem nedávno video o poruchách na dálnici viděla na fb a ten trojúhelník je fakt blbej, nechápu, že EU, která zavádí kdejakou kravinu, už dávno nezavedla to co mají myslím ve Španělsku, a to blikačka na střechu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.05.2026, 11:59:43
Jo koukla jsem, že je tam jeho jméno, ten šéf dálniční tam mluví fakt supr. Vždycky nejlíp okamžítě prostě vypadnout co nejdál a volat, musím si zapamatovat to číslo, vypálit si ho na hadrdisk.