kometa:pekyňák
Omlouvám se, ale písmeno ypsilon mě opravdu irituje.
dovoluji si psát hvorově neb je to tu tolerováno i u jiných (ne že bych nikdy hrubku neudělala, 😉) ale dá se za to schovat , že člověk tu češtinu tak zase zrovna moc nestudoval
kometa:pekyňák
Omlouvám se, ale písmeno ypsilon mě opravdu irituje.
dovoluji si psát hvorově neb je to tu tolerováno i u jiných (ne že bych nikdy hrubku neudělala, 😉) ale dá se za to schovat , že člověk tu češtinu tak zase zrovna moc nestudoval
efe:Prosim pěkně… Jakou máte kdo zkušenost s vetlímcem? Já ho minulý týden objednala pro Báru na míru za fakt nekřesťanský prachy (jakože 17 stovek….) a z toho, co přišlo jsem nešťastná. A psovi to vůbec dát nemůžu. Měřila jsem dle jejich instrukcí, ale límec je tak velkej, že si o něj čuba zakopává, když dá trochu hlavu dolů, tak si ho přišlápne a následně padá… A váha límce mě teda taky velmi nemile překvapila, na to, že je to jen molitan obšitý kočárkovinou, to váží tunu…😔
Koukala jsem, co je to vet límec a asi bych s tím mojeho psa doma samotného nenechala…to by si na sobě rozcupovala, kdyby na to dosáhla.úplně to vidím, tady zatáhnu za nitku, tady si trochu kousnu a límec vybouch, plastový trychtýř je sice pro psa opruz, ale i s tím se naučí …na jídlo , procházky a kontrolovaný pohyb po bytě ho mít přece nemusí (nechápu, proč ho někteří psi nosí i venku, když jsou na vodítku a pod kontrolou majitele)
Asi bych se s tím netrápila a poslala zpět.
šavlozubka:Já hrozně přemýšlím, jaký díl (obecně) má výchova a jaký vrozená povaha. Měli jsme jezevčíka (matka drsňák s pp, otec hlaďák s pp) a byl sice rezervovaný, ale důstojný psí pán schovívavý k miminům a fenkám, vůči psům ingnor a nikdy nevyhledával konflikty, neřval na ostatní. A teď máme v okolí několikero jezevčíků různých rázů srsti, velikosti i pohlaví, a nejsou to “jakojezevčíci”, co mají z jezevčíka akorát krátký nožičky, většinu si troufám odhadnout na papíráky nebo po rodičích s pp a všichni do jednoho jsou uňafaný potvory, co na nás už zdálky řvou jak satani.
přesně sousedovo jezevčíci , pán je myslivec, tak si myslím, že jsou s PP , asi vloha hlasitosti na stopě a při spatření zvěře😂
Jediná, co není uřvaná, ja hrubosrstá trpaslice. Ta milovala našeho starouška. Ale mladého pána se trochu bojí a drží si distanc. On je proti ní holt halama a ještě mladý jelito.
Mám akorát půjčený límec od Zrzavci. Není to vetlimec, ale to samé od trixie, velikost na ohaře. A nepřijde mi těžký. Ač jsou ohaři asi trochu vyšší v kohoutku, moje Boe v něm v pohodě existuje. Jako taky si to prislapla, ale zvykla si chodit s hlavou nahoru. Zvládne v něm v pohodě pít. A funguje to, nedosáhne se na přední nohu.
Ten od Trixie máme taky a taky je jí velký. Ale zdaleka není tak těžký, jako ten na míru. No napsala jsem jim, tak uvidíme, jak to dopadne. Naštěstí je většinu času schopná fungovat jen v oblečku a límec nepotřebuje.
A funguje to, nedosáhne se na přední nohu.
Hurááááá, tak to jsem ráda, že to fachčí. A dobrý jinak? Hojí se?
Dneska budou vajíčka, paní volala až dneska. Musíme se domluviti. Zatím třicka, tak Ti dvacku dám, jo?