Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 10.06.2026, 09:14:23
Joooo, to jsem fakt ráda, že to fungá!! Ten "límec", jo to máš pravdu to bude Pepča, kupovala jsem to v nějaký nečekaný časový nouzi, kdy něco bylo s Bubiškou a potřebovala jsem něco, kdyby bylo nutno, na ni to fungalo dobře, byla stará, už to nevohnula. Tak jsem ale fakt moc ráda, že Boubeles s tím funguje a nemusí mít megafon. Mám ty vajca - musíme se domluvit. Já jsem původně myslela, že Ti to hodím cestou z práce, až pojedu, ale………..to jako nejni dobrej nápad, páč v tomhle počasí je nemožu nechat v autě a já parkuju na kraji Prahé a zbytek cesty MHD.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.06.2026, 09:29:13
Houby, prostě klikr. To je jednoduchý, však s jůesej s klikrem pracovali - a moc dobře! - s autistickými dětmi. Pak to zarazili, že to není dost jako lidský. Debilové emerický, hlavně, že ty děti měly zájem komunikovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.06.2026, 09:38:23
Jako já se přistihla, že dost často na malý dítě mluvím stejně jako na psa (stůj, zůstaň, čekej a tak). Když vono funguje, jak jsou to krátký jasný sdělení. 😀 Ostatně oční kontakt taky trénujeme jako u štěněte. Dítě oslovím a když na mě koukne (jako teda do očí), dostane odměnu.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 10.06.2026, 09:42:43
No ale jasně že! Však ten princip je pořád vlastně stejný. v jednoduchosti je krása- tím nemyslím fugnovat jak primitiv, naučit základ a fertig, ale učit právě jednoduchou formou a posléze i složitý věci.
Jako já se přistihla, že dost často na malý dítě mluvím stejně jako na psa (stůj, zůstaň, čekej a tak).
v klidu, úplně v klidu, mohla by Vám vyprávět moje kamarádka, která přijela k nám v době, kdy jsme měli Tali poměrně krátkou dobu a drilovalo se a drilovalo. Protože nemám ráda volně pobíhající psy po společných prostorách domu a čokly vystřelující z baráku s řevem, tak mám psy učené tak, že:
vyjdu ze dveří bytu - sednu a čekám
sejdu schody z patra - sednu a čekám
u vchodových dveří sednu a čekám, až se po otevření ozve k noze, nebo jdeme.
drilovalo se a drilovalo, protože ta megera flekatá byla příšera příšerná 😀
Jdeme takhle s kamarádkou ven, že si posedíme v kavárně, sejdeme ke vchodovým dveřím a protože vona jako nic, tak jí velmi důrazně zdůrazním, co že to má dělat. SEDNI! 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.06.2026, 10:29:46
No, já to vím - tedy myslím, že vím, že Vám to vadí, to jste klidně mohla napsat. Však, každý člověk jsme prostě jiný. Já jsem si vědoma toho, že to ne každému sedí, psala jsem to jen, že mi to přišlo nespravedlivý vůči Verun.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.06.2026, 09:29:13
Jak naučit dítě. To jste mně připomněla. Když byly malé děti neteře, tak její manžel říkal. Normální děti si hrají na písku a naše na hnoji. Jelikož děti vozily na hnojník trávu, hlínu, hlínu od hnoje na záhonky a byly nesmírně vytížené a spokojené.