Ze začátku se to tak opravdu jevilo, ale po dalších pár týdnech si pro změnu začala vykusovat ocas. Čím dál víc to šacuju na tu redukční dietu, že jí v tom něco vadí. Uvidíme.
Jinak dnes dorazil nový menší límec a ten už je ok 👍🏻
Ze začátku se to tak opravdu jevilo, ale po dalších pár týdnech si pro změnu začala vykusovat ocas. Čím dál víc to šacuju na tu redukční dietu, že jí v tom něco vadí. Uvidíme.
Jinak dnes dorazil nový menší límec a ten už je ok 👍🏻
efe:Psala jsem někde vedle - buď parestezie nebo nějaká alergie nebo obojí a v důsledku toho sebepoškozování (vylizování a vykusování ložisek na zádech a ocasu). Už to nedokážu rozlišit. Doplňky na ty nervy nezabírají, cvičení taky ne, nohy se lepší strašně pomaličku (ale to je asi normální). Vzhledem k nutnosti hubnutí je teď asi dva měsíce na vet dietě (granule, paštiky) a ačkoliv neobsahuje drůbež ani hovězí, tak mám podezření, že jí vadí a že se může drbat i kvůli tomu. Ale krásně hubne. Když má obleček, tak si nevšímá zad (parestezie), ale pro změnu si vykusuje ocas. Na hlavě se jí dělají strupy - to je podle mě jasná alergie. No takže je potřeba jí občas dát i límec no.
Abych to zkrátila, dnes jedeme na vet, přemýšleli jsme s rehabkama, že bychom jí nechali píchnout cytopoint, abychom vyloučili drbání a sebepoškozování kvůli alergii a pak měli jistotu, že celý její nepohodlí je bohužel od těch nervů. No, převyprávím jim celou anamnézu a uvidíme, co je napadne. Třeba se i ty nervy dají nějak řešit, ale zase bych jí nerada dlouhodobě cpala třeba gabapentinem apod. no… Mám z toho hlavu v pejru…
zkusila jste zinkovou mast? zinek celkově ? tak mě napadl nedostatek zinku
Ne.
Wauuu, nový obleček :-)
No máme jich víc, je potřeba je střídat. Jen ty zadní nohavice jsou blbě řešený a trhají se, protože se zašprcávají o kolena… Mám teď na cestě beznohavicový, tak snad to bude lepší. Resp. ho, doufám, už nebudeme potřebovat!
Prosím foto i v novém. Líbil se mi ten růžový, s dlouhými nohavicemi.
efe:Prosim pěkně… Jakou máte kdo zkušenost s vetlímcem? Já ho minulý týden objednala pro Báru na míru za fakt nekřesťanský prachy (jakože 17 stovek….) a z toho, co přišlo jsem nešťastná. A psovi to vůbec dát nemůžu. Měřila jsem dle jejich instrukcí, ale límec je tak velkej, že si o něj čuba zakopává, když dá trochu hlavu dolů, tak si ho přišlápne a následně padá… A váha límce mě teda taky velmi nemile překvapila, na to, že je to jen molitan obšitý kočárkovinou, to váží tunu…😔
Mně se vet límec u psa nakonec taky neosvědčil (nutno tedy podotknout, že jsem ho mela pujceny a nejsem si jista, jestli to byl primo original, ale dle fotek originálu bych rekla, ze snad i jo). My jsme tedy řešili ocas, potřebovala jsem něco, s čím by si nedosáhl cca do půlky ocasu (později na úplně celý ocas, a ještě pozdeji na pahýl, který zbyl po amputaci 🫣, ale to už je zas jiná písnička), no a pes se zaprve naučil ten límec nějak proste jako smotat, ohnout a na ten ocas si pres to dosáhnout, plus ja jsem k tomu uplne neměla důvěru, kdyz jsem potřebovala odjet a mít stoprocentní jistotu, ze se k tomu nedostane. No a další věc byla ta, ze psovi ve výsledku ten vet límec vadil víc, než klasický plastový 🤷♀️, byl v tom takovy nesvůj.
Mela jsem ráda nafukovací límec, s tim jsme zvládli tenkrát celé hojení po kastraci, a ze bylo komplikované a delší než normálně. Jenze do te poloviny a na konec ocasu si s tim pes nakonec dosáhl, takze nedostatečné, po amputaci uz by to i stačilo, ale pes mel s tim limcem nejaky problém a odmítal si s nim lehnout. Takze já zhrzená, ze to bude hrůza, nakonec sáhla po klasickém plastovém límci, a pes v něm byl naprosto v pohodě 🤷♀️😏. Bohuzel ho pak musel mít i na noc, protože už tam fakt nebyl prostor na to něco “pokazit” a já se potřebovala taky vyspat, a byl s ním úplně ok, spal ve svých běžných polohách a vůbec ten límec neřešil. Normalne se s nim i napil, jen jsem mu dávala misku s vodou doprostřed místnosti, aby se kolem toho vešel, ale po pár dnech se s tím naučil pít i ze stojanu na misky, který je těsně u zdi a v rohu. Nicméně pro nás pro lidi (a děti) byl ten “plasťák” otřesný, takže chápu. A u těch psu to bude asi individuální.
Apoquel a Malaseb, zdá se, zabírají 🙏 V pondělí dorazí nové žrádlo. Dnes je celý den Barča bez oblečku i límce a zad si všímá jen výjimečně ❤️
Před chvílí mi psala paní Grace Lawsonová, z Jůesej, že je vážně nemocná, že se možná nedožije ani švestek a že by se mnou potřebovala něco probrat 😀 . Ešivá mi jako může věřit. Mám ji vodpovědít? 😀 😀 Asi to udělám, nerada bych přišla vo ty milijouny, co mi natuty chce odkázat. Brzo budu multimilijounářka, bacha!
Tak to je supr - Taliprdnice teď skončila na ATb, byl dlouho klid, no. Podařilo se jí tu haxnu tak hrozně rozhňápat, že už to bez toho nejde, nechci aby se tam dostala infekce.
Mi před nedávnem psali, že se mi nabourali do telefonu a mají mé intimní fotky…. Když nezaplatim 25 tis.tak je zveřejní. Už dlouho jsem se tak nenasmála.
A napsala jste jim Vokaž! ? 😀
Ne, kdyby mi někdo chtěl dát prachy tak se ozvu, ale takhle….
mohla jste je tahat za fusekli a pak napsat, že to nejste vy, protože vy se cítíte být mužem. By mě zajímalo, co by si s takovou informací počali. . Ne , dělám si legraci, je to ztráta času,
Mně to seznam hází rovnou do spamu, tak to ani nečtu a koukám že o hodně přicházím. Hlavně teda o ty miliony. 😀
To neděláš dobře, Jaromíre, s těma emilama!! To se Ti jednou vymstí!
A nebohá paní Lawsonová, strará Grace, tak ta……..ta se nikdá nedočká. A švestky už budou za chvíli.
Mě minule volal pán…že jestli si vzpomínám, tak mám účet u nějaký investiční společnosti či co a že jsem si ho založila asi před třemi lety a není to aktivní a teď mi tam ležej ty peníze a on je tak hodnej, že mi to hlásí, abychom s tím něco udělali, abych o ty moje peníze jakože nepřišla…mluvil s nějakým ruským nebo ukrajinským přízvukem…hele až mi bylo navolávače líto, tak jsem se už dlouho nenasmála.
Ve své podstatě jsem byla trošku zlomyslná a chtěla jsem si trošku užít, že ze mě chce někdo taky vymámit prachy, takže jsem nezavěsila hned a nechala ho, aby mi o tom chvilku povídal…se fakt divim, že nezavěsil on, protože jsem se fakty smála nahlas.
bambule:Mi před nedávnem psali, že se mi nabourali do telefonu a mají mé intimní fotky…. Když nezaplatim 25 tis.tak je zveřejní. Už dlouho jsem se tak nenasmála.
To mně přišlo taky a asi už 5x. 😂 Ale asi to jim to moc nevynáší, tak teď volají s tím, jak píše Sardullah. Jen teda mně ještě nikdo nezavolal a přitom já na to tááák čekám. 😄
Pche, já kdysi mohla dědit po nějakém princovi.