Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.07.2025, 07:40:03
Nejsmutnější na tom je, že teď my všichni obyčejní občané zaplatíme raketu za péči o ty psy. Umístění do předběžné náhradní péče nás vyjde minimálně na cca 150 kč/den/pes, plus náhrada všech veterinárních výdajů.
Kdo bude těch 150 Kč/den/pes platit dočaskám/útulkům/spolkům? Obec, v které všichni ti psi původně byli? Z rozpočtu? Jestli je konečný počet 168 psů a fakt by byl paušál 150 Kč/den/pes, tak to denně dělá 25200 Kč. Kde na to vezme? Navýší se “honem” rozpočet obce?
Myslela jsem, že to platí všechno dárci a fanoušci jednotlivých zařízení, kam psi odfrčeli a při takovém počtu psů z jedné kauzy přispějí i lidé, co normálně pravidelně nepřispívají.
Možná jsem naifka najifní a proto prosím o vysvětlení, jak to chodí.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 27.07.2025, 14:16:12
Jakože stát odebere nějaká týraná zvířata a platit to bude útulek ze svých zdrojů, jo? To je zajímavá dedukce. A z druhé strany dostanou bičem po zádech, že žebrají. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 27.07.2025, 14:50:36
Já se snažila, ale diskusí se prolíná několik různých myšlenek a různě se to větví, tak jsem se ztratila v překladu. Chtěla jsem vědět, jak to reálně funguje.
Já se snažila, ale diskusí se prolíná několik různých myšlenek a různě se to větví, tak jsem se ztratila v překladu. Chtěla jsem vědět, jak to reálně funguje.
Reálně jsem to dopodrobna popsala v několika komentářích v tomto vlákně. Omlouvám se, ale nebudu to dokola opakovat.
Arosku - díky - mám to už připravený, jen tam dosázím seznam zde uvedených útulků, dodělám to a zítra to vyhodím u sebe na stránkách. Plus se ještě zeptám ve Zvířetníku.
AROSKŮŮŮ, PROSÍM JEŠTĚ O ODKAZ NA TEN FAKBŮK A PLUS Č. TOHO ÚČTU, KAM LZE PŘISPÍVAT.