Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 06.05.2025, 22:52:34
Framovi se újma nestala, spíš mi bylo líto Dorouše. Nebyla to opravdová rvačka, jaká by byla s cizím psem. Ale on prostě Fram to, co snese Proužek od čubiny, od druhýho mladýho samce nesnese, už.. asi…
Hmm, my teď taky máme doma přemíru testosteronu. Naštěstí jen barzojího. Někdy je to fuška udržet tu křehkou mírovou hranici. Naštěstí funguje výhrůžné “ Já jsem šéf!!!” I jejich hra vypadá velmi drsně, kdyby se do sebe pustili, no nechci.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 07.05.2025, 01:29:58
Pruhatci je ted zhruba 19 měsíců. Fotky dodám, s ním má člověk venku pořád plný ruce práce. Fram s Doronem se plný adrenalinu řítili na zahradu, Dorouš vzal Frama za krk aby ho přibrzdil a byl tam první, ten na něj zařval. Pak Doron na střeše uviděl klempíře, rozštěkal se, adrenalin ještě stoupnul a zase Framíkovi kous do krku aby vybil napětí. Vždyť si Doronek vlastně začal, dvakrát se pokusil o akci, která neměla význam. Že se pak pan Mop ohradil, to naprosto chápu. Holt předávání pozic, podobný věcičky hlídací jsem řešila mezi rtw fenama. Mladá si vyskakovala na starou, holt jak se píše výše “já jsem šéf”, hlídala jsem tyhle situace a předělávala jejich chování, aby nedocházelo ke konfliktům. Časem stará fena zahlásila vetřelce, mladá hurá k plotu, obě odměna za hlídání.
Dublinbarzoj Oni ti pinďouři jsou takoví tvárnější, už se to tu psalo. Plná huba keců a skutek utek, narozdíl třeba od situace, když si na sebe naplno a doopravdy otevřou hubu dvě feny. 🙂
Nechci nějak plevelit sportovkový téma, tak jen dvě fotky dnešního netvora. Vypadá krutopřísně, přitom je to chvílema líbezník, rypák má špinavej z hrabání. A naopak drsná rotvice vypadá ve svých skorem 8 letech jako - no jako prdloňka, ta na fotkách své ego neskrývá. Příště se s pruhatýma fotkama přesouvám jinam, slibuju. 🙂
šly jsme na louky směr ke křížku,kde Dafi dělala speciálky,pak si to zkoušel kníráček,pak jsme šly ke křížku,a tam jsem dělala s Dafi krátkou stopu,knírač čtvereček,pak zase zpět,zkusily jsme nácvik na rozlišky,to už zmizl za Dafčou,si ji čmuchat😀,a šlo se dom,teda kecaly jsme u auta….
Dafi pobavila paní tím jak nechtěla chodit,ale dobrý jinak,
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 08.05.2025, 00:03:43
Je to krásnej pes, ty svaly!, ale krutopřísně opravdu vypadá.😅 Má takovej nesmlouvavej výraz.
Jasně, že za šarvátku “mohl” Dorouš. Fram ho pak vlastně jen položil na zem, jenže Dorouš je docela atlet, tak se nechtěl nechat. Proběhlo to spíš symbolicky, Fram byl okamžitě v klidu, Dorovi to trvalo pár minut, než se vzpamatoval z šoku, já zůstala taky v klidu, protože moje uši neslyšely zvuky opravdový rvačky, při kterých se mi zvedne andrenalin ať chci nebo ne.🙂
Pak jsem jim dala pár povelů abych nastolila dojem, že to tady vedu já a kluci hned jako by se nic nestalo. Zajímavý ale bylo, že si večer šli lehnout spolu ( to už moc nedělaj) a Framík vylizoval Dorovi uši ( oni to mají chůďata zakázaný kvůli zánětům zvukovodu a tentokrát jsem dělala, že to nevidím), asi se chtěli ujistit, že jsou pořád kámoši.
Zatím jsem zavedla jen režimové opatření, nechávám otevřené hlavní dveře i v noci, aby se u nich nečekalo až přijdu a otevřu 🙂 a místo “ jdeme čůrat”, který je excituje, říkám “ jdu do práce” , což je jinej vchod ze zahrady v domě a je to symbol klidu a nudy.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 08.05.2025, 12:17:12
moje uši neslyšely zvuky opravdový rvačky
tak, tak…. v tom zvuku jsou obrovske rozdily 😄 ono se to mezi klukama zase uklidni.
Me dela ve smecce rotiku duchodkyne. JAk je autisticka -delaji si z ni obcas fackovaciho panaka klusi. A ona tomu teda fakt chodi naproti. Kdyz po ctvrte kousne ovcaka do nohy, jen tak, aby se hybal - tak uz ji proste na budku da 🙄
Ale vcera jsem se uprimne zasmala. Sedela jsem s nimi venku na hristi - ovcak mel peska v hube, aby je nechal na pokoji a tak se tak obcas honili, obcas polehali, valeli…Pohoda. a cas na vymysleni 😄 KAca mela vylozene dobrou naladu. A snazila se vovcackovi sebrat peska, ale nechtela dostat. A tak to vymyslela -dotahla obrovskou vetev - vyprovokovala kluky k pretahovani -a kdyz se do toho zabrali - pustila vetev a dosla si pro toho peska. Vitezoslavne se s nim prisla schovat ke me🤣 Vovcacek nechapal, jak se mu tohle mohlo stat 🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 09.05.2025, 07:06:41
…a kam tady do Prahy na obrany prosim, smim-li se optat….kdybych byla s autem, tak dojedu, ale jsem bohužel vázaná na vlaky a MHD…na druhou stranu kdyby kdokoli dojel na trénink, pohonné hmoty hradim samozřejmě....
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 09.05.2025, 07:54:30
Jezdim ted z Prahy do Brna na obrany 😀 opacne…A taky teda ponuchat Hariho synovce a sestrenky. Je jim 5 tydnu a je jich vsude plno 😀 Takovy vicedenni vylet to vzdycky je.
V Praze jezdim na Lochkov a jeste asi na 2 mista -podle toho, kde se vyskytuji figove, ktere potrebuju. Protoze obrany nejsou o miste, ale prave o figovi.
Bez auta je to tezke, no…i se dostat nekam na pravidelne treninky neni jednoduche. Do Jinonic nikdo nejezdi?