Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.07.2025, 17:27:59
..vůbec není zač..🍀dotaz prosím, Jani kam ty tak v Praze na stopy, z jednoho ideálního loukopole nás vyhnala prasata a podruhe to pokoušet nechci i kdyz ideal kousek od metra, zítra si chci privstat na pátou a omrknout to do Breziněvsi….v Letňanech zatím není posečeno jak louka, tak pole….potřebuji v dosahu MHD jakožto neřidič..
…tak dneska jsem jela hledat terén na stopy a o okružní jízdě busem jsem nenašla nic vhodného…nakonec aby ten výlet a mé vstávání před pátou nevyšel nazmar, našlapala jsem kousek od Ďáblické rozhledny na Praze 8 na travnatém pásu stopu a čekala až zestarši a když tu náhle proti nám dva motýle…zjistili jsme, že jsme příbuzní a jako bonus nám byla ukázána širiširá louka, pravidelně kosená a cca 20 minut rychlé chůze lesem k busu…takže vše zlé pro něco dobré, v tomto případě hodně hodně dobré….
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.07.2025, 17:35:09
tak ale - hlasam ted nove heslo - vovcacek do kazde rodiny 😂on se vejde 😀
Nikdy jsem nemela predstavu, ze bych si vubec chtela vovcaka poridit. Hari taky puvodne dojel jen na predvychovu - nez poridim dalsiho canika 😀ale prehodnotila jsem to tak, ze dalsi canik se muze poridit az za par let …
ale jo, je to uplne jina situace - to je jen vymena jednoho velkeho psa za jineho velkeho. Barak i auto mam pripravene. Do bytu bych si to musela jinak rozmyslet.
a to, ze delate stopy bez auta - tak to fakt smekam. takovy moral nemam 😄
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2025, 11:34:48
…já vovčačky a maliňáčka měla…splněný dětský sen…jenomže tenkrát pole a louky nadosah, na cvičáku kvalitní figurant, ja měla úplnou rodinu,takže nebyl problém kdybych opravdu venčit nemohla, ze ač nerad byvalý manžel a dcera pomohou, ta tedy ráda a ochotně….současná situace je taková,že žiju sama, dělám čtyřdenní 12hodinové turnusy, kdy velký pes v práci, byť na šatně by na rozdíl od motýla už neprošel, to znamená, že by byl doma 13 až 14 hodin sám bez vyvenčení…za stopami dojíždím MHD nebo vlakem a za kvalitními figuranty se opět dojíždí neb náš se odstehoval mimo Prahu a jezdí na cvicak sporadicky, takze většinou za nim abebo za jinými figuranty….jsem neridič…navíc po zdravotní stránce už nic moc a dohání mně i věk…sečteno podtrženo, pro pracovitého vovčáčka už by nejsou podmínky…no a tak si plním sen alespoň s motýlem, se kterým jsem nakonec i ty obrany dělala v rámci blbnutí a pak složení zkoušky ZMPO a teď blbneme tedy na těch stopách…a hlavně nic se od motýla nečeká a zatím vždy velmi příjemně překvapil, protože je nakloněn s veselou mysli a dychtivostí sobě vlastní do všeho, co mu navrhnu…takže vlastně já takového miniaturního pracovitého vovčáčka, pro mně a mou venčící invalidní kamarádku mám doma a taky za něj takřka dennně osudu děkuju…
..dnešní 40 minutový trénink zahrnujicí mimo jiného i učení držení aportu bez překusů v Karlíně před Invalidovnou za běžného provozu….takže korzujici návštěvníci parku, pobíhající zlobiví čokle, jednou projela okolo nás motorka a posléze i služební vozidlo MP….motýl byl celou dobu v radostné naladění a soustředění na mou osobu..