Aktuálně: 2 754 inzerátů261 769 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Kilian
Kilian 12.08.2025, 10:42:42 xxx:xxx.233:d783
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 12.08.2025, 09:00:43

…no jo no…před šedesatkou život nekončí😉

kometa
kometa správce
12.08.2025, 11:28:52 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 12.08.2025, 10:42:42

Ani po ní. 😉

Ph (neregistrovaný) 12.08.2025, 11:47:56 xxx.xxx.90.56

Ve sportovce teda moc restrikci kolem veku nevidam 😇 jen tak btw. kazdorocne se porada mezin. mistrovstvi senioru IGP1/IGP3 - ucast mozna jen pro zavodniky nad 60let a zavod byva plný!

Kilian
Kilian 12.08.2025, 12:10:27 xxx:xxx.233:d783
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.08.2025, 11:28:52

..jakbysmet..👍

Ph (neregistrovaný) 12.08.2025, 13:42:53 xxx:xxx.5c7:ff8b

Nejhorsi neni vek - ale telo nechce poslouchat,  i kdyz hlava by chtela….

Kazdy den si musim vybrat, jestli prochazka nebo trenink nebo uklid doma. Ujdu jen jednu aktivitu. Zbytek dne jsem pak mrtva. Domacnost place😁 hlavne, ze psi byli venku, ze…

Kilian
Kilian 12.08.2025, 14:20:14 xxx:xxx.233:d783
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 12.08.2025, 13:42:53

.já tedy jak procházka, tak trénink, vlastně mám výhodu, že trenuju krom cvičáku právě na těch vycházka, ale doma to značně pokulhává…já bych i tu domácnost asi dala, ale už mně to tak nějak po tom celém dni se psem nebaví…to raději knížku, kafčo s kamarády, ale pravda je, že před pár lety byl na ti vlitla i po tom kafi a knížce a bylo by…

Dafi
Dafi 12.08.2025, 15:20:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 12.08.2025, 13:42:53

no,máti-přítelova mi říká-já tě obdivuju,jak se staráš o ty psy..,

já na to-no ono se to občas tak jako nabaluje..

ráno-jde ven ze psama,dokud je chladno,rosa…-dojdu k bráně a psi rodičů,že jsou taky..

tak jdu ze 4 psama,ke křížku mezi polama a zpět-mokrý boty,mokrý gatě,Dafina se táhne vzadu,Bettyna táhne dopředu,táhne Maxe,tak ho pouštím,Žeryk furt válí v mokrré trávě sudy….

dojdem dom,vyzuju boty,ponožky,gatě,pročešu psy,vystříhám srst mezi tlapkama,učešu psy,rozdám léky,jídlo,du si dát kafe,snídani,

Dafi mi donese k PC-utěrku,kartáč,tašku do BK a paličku na bubny….,

poodnáším,poodměním

a dojede přítel,že berem psy k vodě…tak jedem ze 3 k vodě,já i ze psama v sandálech do vody,po okraj sukně-ukecám 2 krát Maxe,ale plavec  z něj nebude…..

vestou od rybníčku nechám několikrát ukázat Dafči lavičky at se proběhne,

Žeryk válí furt sudy..

dojedem dom,Dafi vyfénovat,pročesat,Žeryka pročesat,

Maxe profénovat,že dlouho shcne a když už je na tom botníku-tak ho vyčešu+ostříhám…

a hřebínek,kartáč a vodítko dnes nechci vidět….-takže původně-jdu ráno vždy jen se svými psy-a psy rodičů berou jen když chcou jít-ehmm,což je skoro furt😀😀😀

Maxe berem k vodě a na výlety,at má změnu…a brávaly jsme takhle dřív i Betty…

když už jsem Maxe fénovala-no tak strojek byl hned vedle a na trimování ve skoro jeho 14 letech už fakt kašlu…

co se týká vycházek-venčení,když jdu do práce-před prací na odpo jsem to musela zkrátit…

protože u mě je čas,ale ne fyzička-teda spíš zdraví,

domácnost dělám každý den kousek+teda obden peru,ve vaření se střídáme,nakupuje hlavně přátel,

no a zvládám psy a domácnost a práci na úkor mýho zdraví…

jakože,psy mají enně vycházky i když některý jsou krátký,cvičící/hrací,

barák taky nějak ujde-nic moc teda😀

ale já v noci nevím,na kterou stranu spát a co mě bolí víc….-jakože,občas by bylo lepší se vykašlat na psy,na barák a pár dní ležet třeba…-mluvím o sobě…

a další věc-NIKDY NECHCI MÍT VÍC PSŮ JAK 2….

3-4 ZVLÁDÁM,ALE JE TO MOC-NA MĚ….a sice nejsou 2 mí,ale když chcou jít ven,když chcou cvičit….

Sardullah
Sardullah 12.08.2025, 21:05:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 12.08.2025, 15:20:03

Tak jsem teda dočetla ten výpis činností a jsem teda unavená jen z toho čtení, když si představím, že bych tohle měla zvládat, tak jdou na mě mdloby…tohle bych teda nedala a nebo takhle, kdybych musela tak asi ju, ale bylo by to teda s velkým sebezapřením a s velkým bojem s mým elánem…

Jako já fakt s mým naturelem zírám, co všechno se dá stíhat, resp. co všechno se dá permanentně provádět. Jako na jednu stranu si říkám “holka, když byly děti malý, tak jsi toho denně dělala i víc”, ale dneska …kde ty loňské sněhy jsou, přijde mi, že nic nestíhám, ale zároveň ve své podstatě nic nedělám…a když teda dělám, tak mě to dost vyčerpává psychicky.

Ph (neregistrovaný) 12.08.2025, 21:45:18 xxx.xxx.90.56
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.08.2025, 21:05:05

jsem taky unavena jen z toho z toho cteni 😂

mam to nastavene jinak.  Moji psi ziji trosku muj zivot, ne ja jejich. ale to je kazdeho volba , Dafi -to co delate, by me rozhodne zabilo a zadne psy bych nemela 🤣

Bud cvicime, protoze me to bavi, a ma to svuj cas a misto  - nebo prochazkujeme - ale to teda probiha tak, ze na ne nechci ani  mluvit. Zboznuju vychazky, kdy jsme 2h venku a nemusim na ne promluvit. Nebo na dlouhe chodime v parte - kecam s kamoskama, nevenuju se psum - ti maji svuj svet, kde pes je psem. 

a ta pece o srst -to je pro me uplne nocni mura. cesu vovcacka jednou tydne, pred treninkem obran - to jdeme mezi lidi. nestydim se ho i pocakat rozcesavacem na kone, aby mi to ulehcilo praci 🤣canici znaji max tak frote rucnik 😄

Aktualne me omezuje jen to, ze nemuzu doslapovat na nohu. Bud vychazka , nebo trenink. oboji nedavam…I takhle to nejak prreziji -vylitaji se pred stopou nebo po treninku -vyhoda vice psu 

Sarah01
Sarah01 13.08.2025, 07:34:30 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 12.08.2025, 21:45:18

Já to mám úplně stejně. Ale vždycky jsem si myslela, že lidi jako vy jsou takový tryskomyši, ráno ve 4 už makají na stopě. 😄 Tak to mě těší, že nevypadám zas až taková lemra líná. 😄

Sardullah
Sardullah 13.08.2025, 07:51:11 xxx.xxx.221.216

No tak my… vzhledem k nastupujícím vysokým teplotám, které se absolutně neslučují s provozní teplotou Giny budeme mít asi týden ležící spící.

No a co se týče srsti… předevčírem jsem posekala psí výběh… a já nechávám zelenou hmotu ležet, jenže jsem si neuvědomila, že jedna rostlina bylo bodláčí, že to bych sebrat měla… dneska koukám, že Gina má na zadních nohách zašmodrcháno asi 7 bodláků a to takovým způsobem, že jediný řešení jsou nůžky.

Kilian
Kilian 13.08.2025, 07:54:13 xxx:xxx.306:f68c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.08.2025, 07:34:30

..v Praze se tedy vykopu v pět z postele na stopu, ale to je z důvodu  teď počasí a jinak že na stopu odjíždím busem s delším intervalech a také že se bojím aby mi pak na terén nešl  venčit sídliště…tady na dovolené mám tedy budika na 5.30, ale vykpu se až na šestou…to co dělá Dafi bych opravdu nezvládla..

Sarah01
Sarah01 13.08.2025, 08:01:21 xxx.xxx.11.197
Kilian:

..v Praze se tedy vykopu v pět z postele na stopu, ale to je z důvodu  teď počasí a jinak že na stopu odjíždím busem s delším intervalech a také že se bojím aby mi pak na terén nešl  venčit sídliště…tady na dovolené mám tedy budika na 5.30, ale vykpu se až na šestou…to co dělá Dafi bych opravdu nezvládla..

Já bych venčit ráno absolutně nedávala, vstávám 4:50 do práce, abych pak byla brzo doma. A stejně v těch vedrech jsem KO,  jen posbírám na zahradě ovoce a všechno ostatní až po 18. hod.

Kilian
Kilian 13.08.2025, 08:02:22 xxx:xxx.306:f68c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 12.08.2025, 15:20:03

Dafi ten prst nahoru jsem Vám dala za statečnost, ale přemýšlela jsem, když jsem dočetla a ještě pak dlouho, že tenhle váš šílený režim bych prostě ani nedala ani nechtěla, buď by mně zabil anebo psy definitivně znechutil…ano cvičím poměrně dost,  ale krom stopy, která ten čas prostě zabere a to hlavně ohledně cestování s ní spojeného, cvicim mnohokrát během dne, ale jen velice krátko a to buď doma, když mám nějakou pauzu anebo v rámci procházek, takže nás to s motýlem baví…urerky a soboty jsou tedy zablokované cvičákem, ale tam je fajn parta lidí a vždy se tam těším…

Kilian
Kilian 13.08.2025, 08:08:17 xxx:xxx.306:f68c

….mimochodem i takhle může vypadat motýl po stopách..dnes v 07:15 hod., krásných 12 stupňů….

Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 13.08.2025, 08:18:29 xxx:xxx.306:f68c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.08.2025, 08:01:21

…tak já pak zase, když takhle brzo vyvencim anebo mám stopu hotovou, mám ráda, že mám volné dopoledne a věnuju se svýmu…když nejedu na stopu, tak pak ještě na chvilku zaléhávám do postele s knížkou…jinak dělám na turnusy dvě denní, dvě noční dvanáctky a čtyři dny volna, to si na ty denní privstanu, protože chodím do práce pěšky…

kometa
kometa správce
13.08.2025, 08:26:09 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.08.2025, 21:05:05

přijde mi, že nic nestíhám, ale zároveň ve své podstatě nic nedělám

To je úplně normální. Kamarádka od koní, má malou rodinnou stáj, si taky občas postěžuje, že už jí to nějak nejde jako za mlada. Tak ji ujišťuji, že bude hůř. Bohužel. Jsem o 15 let starší a prostě to pozoruju - vidím hůř, slyším hůř, schody jsem kdysi sbíhala, teď už je důstojně scházím… A tak nějak celkově víc odpočívám.

Dafi
Dafi 13.08.2025, 08:30:04 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.08.2025, 08:02:22

no,píšu levou rukou,DAFI  se chová….

tak včera ty vycházky byly jedna 20minut ta ranní se všmi 4,druhá u vody se 3 30 minut…

to když vy jste zde popisovala vaše dlouhé vycházky,jsem si připadala jak břídil,

odp jsem proležela s knížkou,-včrea volno,dnes odpo do noi s lítáním a taháním těžkých věcí,takže vycházka 20minut s krátkým cvičením..kroky,otočky,obraty…

zdá se Vám,že cvičím moc?

jakože,na ty psy je to moc,??

když střídám cvičící  a chodící vycházky?

Sarah01
Sarah01 13.08.2025, 08:36:41 xxx.xxx.11.197
Kilian:

…tak já pak zase, když takhle brzo vyvencim anebo mám stopu hotovou, mám ráda, že mám volné dopoledne a věnuju se svýmu…když nejedu na stopu, tak pak ještě na chvilku zaléhávám do postele s knížkou…jinak dělám na turnusy dvě denní, dvě noční dvanáctky a čtyři dny volna, to si na ty denní privstanu, protože chodím do práce pěšky…

Já právě pracuju jen na ranní, volné jen víkendy, teď v srpnu teda výjimečně i pátky. Kdybych bydlela v bytě, tak to bych musela, to je jasný. Takže obdivuju to ranní vstávání, mě vzbudí budík a ještě 10 minut koukám, co se děje. 😄

Dafi
Dafi 13.08.2025, 08:37:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.08.2025, 07:51:11

Sardullah,ono u té srsti,když nečešu,tak se na i chytá bordel,cuchá se-Dafi ji má jak vatu na  nohách…taky nečešu denně,

Betty od rodičů se rozjížděly nohy,tk poté co jsme si myslely,že má špatný nohy,tak jsem zjistila,že jí na tlapkách přerůstá srst….a klouže jí to díky těm chlupům…

takže,když to nevystříhám mezi prstama,tak jim to klouže na linu,kachličkách…,

ve vedru chodím večer chvilku za zahradu..

a brzo ráno….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.