Aktuálně: 2 753 inzerátů261 753 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Kilian
Kilian 13.08.2025, 08:40:53 xxx:xxx.306:f68c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.08.2025, 08:30:04

..když motýl tak nějak vyžaduje ty dlouhé procházky a já se alespoň dosytosti mohu cpát sladkým, na kterým jsem poměrně dost závislá….no reagovala jsem na to, co jste sepsala…

Dafi
Dafi 13.08.2025, 08:47:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.08.2025, 08:36:41

no,já mám za týden třeba 3 druhy směn-raní od 5-14,30-15,00-to jdou ven ráno na rychlý vyvenčení na flexinách,a pak večer vycházka,v zimě odpo-o víkendech mi je přítel vozí k práci někdy,a bud udělám okruh po městě,než on nakoupí a jedem dom,-a mají po vycházce,

nebo dojede k práci ze psama a jedem do lesa,dokud je světlo,a pak dom

před odpolední o víkendu jedem ze psy většinou autem do lesa at mají jednou denně vycházku,to jezdíme někdy i s máti a jejíma psama

odpolední mám od -půl jedné pěšky-3km-do noci-až skončíme..někdy taky v půl 12 v noci třeba…

tak to chodím ráno tak půl hodiny-45minut nejdýl,

když jedu busem na jednu,tak mě přibude čas a ušetřím nohy…

no a mezisměny-od devíti do půl šesté tam i zpět bus-vycházka ráno 20-30 minut,a po práci deset minut..

volno mívám v týdnu 1-2 dny někdy u sebe,častěj samostatně..

víkendy tak jeden 2 za měsíc volný….

Dafča se furt chová,hlavičku na ruce…,bože s tou levou se píše blbě…

Dafi
Dafi 13.08.2025, 08:51:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.08.2025, 08:40:53

ale já nepsala rýpavě!!

jsem si fakt říkala,jestli to na ně není moc…..

jste mi nasadila brouka do hlavy…

přece jen  už  mají všichni dost let….

na sladkým su taky závislá,si říkám,že to vyběhám v práci…😀

Kilian
Kilian 13.08.2025, 09:35:39 xxx:xxx.306:f68c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.08.2025, 08:51:17

..ježíš to vůbec…možná kdybychom se o tom bavily ústně, tak to bude vyznivat jináč než takhle po sepsání no…ale tak pokud jdou na takový režim zvyknutý a vyhovuje jim, tak proč ne, ale já bych to nedala…něco jiného je aktivita s jedním jako mám já a něco jiného s takovou smyečkou co máte vy….s tím sladkým, to je prokletí a už kolikrát jsem abstinovala a stejně dotoho zase spadla…že nejsem béčka mně drží to lítání s čoklem…jinak mám šéfové zaměstnání… 

Dafi
Dafi 13.08.2025, 09:51:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.08.2025, 09:35:39

já Vám řeknu tajemství jo??

děsně tajný!!!

smečka..

2 jsou rodičů,

máti s nimi nechodíí,maká na zahradě..

já nemakám na zahradě-to už fakt nedávám,nezavařuju….

no,a ráno vylezu-mrknu kde jsou psi rodičů-aha na zahradě,tak jdu ven vratama,protože by chtěly jít taky a mě se s nimi nechce denně chodit….

jo,jo,nejsem tak hodná…..

Sarah01
Sarah01 13.08.2025, 10:26:37 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.08.2025, 08:47:35

Tak takhle to nevypadá až tak moc náročné.  😊 Ale jste na to v podstatě dva, to je obrovská výhoda. 👍

Doron
Doron 13.08.2025, 10:39:53 xxx.xxx.31.189
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.08.2025, 09:51:15

Ono je spíš z toho Vašeho příspěvky znát, jaký si s čoklíkama děláte starosti a jak moc na ně myslíte.

Já to znám, taky mám pocity viny, když je nevezmu ven, to bylo třeba včera, vařila jsem povidla a to je program na celej den. Přitom jim je to to celkem fučík, poflakujou se se mnou po zahradě, hlídaj, jdou se smočit v bazénku..

Nebo bych si strašně přála jít jen na takovou bloumací procházku s jedním psem a odpočinout si, ale je mi  ostatních líto, a tak je vezmu všechny a už si tolik neodpočinu..

Dafi
Dafi 13.08.2025, 11:10:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.08.2025, 10:39:53

áááá-tady Doron uhodila hřebíček na hlavičku!!!!!

takhle,dřív jsem s nimi chodila na dýl i před odpolední----aspo hodinu,

a třeba jsem šla pěšky na 12,takže ráno hodinu i dýl ze psama,a pak 2 hodky  doma a pěšky do práce…

to jsem zkrátila a ted jsem to zkrátila ještě víc….

byly doby,kdy nás budil o půl sedmé tatka-jaktože nejdem ze psama???-tady u nás doma….

-takže takhle můj problém je,že neumím říct NE!!!

V práci jsem se to před 5 lety naučila po zesypání

po dovolené,před 2 ety,kdy mi pak chybělo dost peněz,protože jsem si do dovolené dala moře aktivit-3 dny v BK,kdy jsem se viděla ze 4 kamarádkama,,dělala tatkovi Vánoční úklid+žehlení a do toho chodila ven s Dfinou,doma dodělávala Vánoční úklid,chodila ze psama a viděla se s další kamarádkou-a pak šla vyřízená do práce…a prachy fuč-

tak jsem se naučila říkat NE-ve volným čase sama sobě-ne neuvidím se v BK se 3 kamarádkama za den,uvidím se s jednou,a budu s Dafčou a s tatkem válet se u tv,a chodit na vycházky,

ne nestrhám se doma,jen proto,že mám volno….myšleno-úklid,psy atd….

no,ale neumím říct NE-psům-takže,cvičím ze svými psy za bránou zahrady na cestičce-Max s Betty se přiřítí-hcou cvičit taky..

tak je na pár cviků aspon vezmu….

nebo-češu svý psy,na dvoře,přiřítí se Bettyna a drápe,že chce česat taky,tak ji taky učešu…

jdu ven ze psama,psy rodičů chcou jít taky..tak je skoro vždy vezmu-a ano,není to PRO MĚ ČASTO ODPOČINEK,ALE DŘINA..

A JDU Z VYCHÁZKY OTRÁVENÁ,BOLAVÁ-ALE VŠICHNI 4 PSY BYLY VENKU…..

Dafi,kdyby bylo po jejím,tak fakt chodí na pidi vycházky+výlety autem-jinak jito nebaví,

takže u ní jediné nemusím mít výčitky svědomí,když má pidi vycházku-já su takvej blb,že se ji kolikrát omlouvám,ŽE JU TAHÁM NA VYCHÁZKU-S ŽERYKEM,A NEJDU S KAŽDÝM ZVLÁŠT!!!!

a ke koním se mi to bohužel častěj než jednou měsíčně dostat nepovede-počasí-ted jsou všude ty tábory,takže není místo,a do toho ty moje směny a to,že jsem bez auta-jakože,já nejsem pojízdná…

jinak by mě drtily výčitky svědomí,že jsem u koní,ne ze psama…

takže se těším,proto píšu,že je na mě tolik psů moc…

vysává mě to fyzicky….-NE POŘÁD,NEJSU MASOCHISTA😀

ale NEUMÍM JIM ŘÍCT NE…-COŽ JE MŮJ PROBLÉM…..

Dafi
Dafi 13.08.2025, 11:14:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.08.2025, 10:26:37

TAK VÝHODA TO JE,

i když přítel s nimi už moc ven nechodí,protože zahrada,že…ale pustí je ven,nejsou sami doma a hlavně,když máme oba ranní tak je pouští máti…

Ph (neregistrovaný) 13.08.2025, 17:02:52 xxx.xxx.90.157
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.08.2025, 07:51:11

bodlaky mi taky vadi - od te doby, co mam dlouhosrstaka 😄 Do te doby jsem nikdy netusila, kde co roste za pichlaky -dneska uz teda sakra prohlizim teren, kam jdeme😀

Teplo? Teplomilni italove vyuziji kazdou chvilku na nakup vitaminu D, nemec s nimi to nadseni teda nesdili 😀Ale nemec zase i v tomhle pujde makat, kdyz pisknu a ital dal setrva v poobedove sieste😇

Obrázek
Ph (neregistrovaný) 13.08.2025, 17:19:10 xxx.xxx.90.157
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.08.2025, 11:10:21

-a ano,není to PRO MĚ ČASTO ODPOČINEK,ALE DŘINA..

tohle nastaveni prave sama v sobe nemam. Potrebuju a mam ty psy i na to, abych si u nich odpocinula ( ale samo - aby oni nijak netrpeli).  

Kdyz nemam cas, neni mi dobre -radsi nejdu vubec, nez se premlouvat a jit ven jen na 10 minut. Oni si na zahrade vystaci. Ale kdyz mam cas a muzu ?- vracime se v noci a za tmy domu zase 😀tohle je ale asi dane i tim, kde kdo bydli. ja vlastne na vychazkly vyjizdim autem 😇

S tim, ze jednoho vezmu na vychazku a ostatni ne - tak jedna z podminek, ze beru vovcacka byla, ze pujde vencit pohromade ve smecce. Jinak ze mu sbalim ranecek. Vovcacek rika, ze to neni problem. A neni - s jistyma omezenima, co jsme museli zavest pro zachovani zdravi vsech zucastnenych 🤣 ale ja proste 3x chodit nebudu. A kdyz chci ja jen jednoho psa a premyslet si v klidu -vezmu babcu. Ta to ma na oplatku, ze s klukama travim cas pri cviceni, tak aby me mela taky jen sama pro sebe nekdy. 

Sardullah
Sardullah 13.08.2025, 17:56:00 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.08.2025, 17:02:52

Jo tak kvůlivá bodlákům jsem zrušila u nás trasu “na kopec a zpátky” což je taková akurátná krátká prochajdička…už jsem to tady psala…Máťa lítá na volno a tak max mu sundám jeden bodlák třeba z ucha a to ani ne pokaždý…Gina jde na vodítku, hlídám, aby se k nějakému pichláku ani nepřiblížila a přijde dom a ona zašmodrchané boláky pod krkem v tom jejím óbr kožešinovém límci a samozřejmě na zadeli a na ocasu…

Prostě šlus, ende a chodíme tam jenom v zimě ideálně když je sníh.

Sardullah
Sardullah 13.08.2025, 18:15:02 xxx.xxx.221.216

Omlouvám se, že budu plevelit tohle vlákno, budu se snažit, aby to bylo mé poslední OT…

Dafi…jsi úžasná, že se kvůlivá pejskům tak snažíš a ještě jednou klobouk.

Ale je mi z toho vyprávění trochu smutno…já si neumím představit život bez psů, protože oni jsou pro mě ten relax, ten odpočinek…psi jsou pro mě ten dobíječ energie …ve své podstatě jeden z jejich úkolů je, že mě “nutí” chodit ven, i když ne na dlouho, protože sama bez psů bych na prochajdu nešla, to postrádá smysl, ale to je pro moje dobro…já procházkuju ráda, mně dělá problém se vykopat z baráku, pak už je to super…no a právě moje “špatné svědomí…jakože nenechám psy ”shnít" na zahradě" mě k tomu donutí…

Jasně je období, kdy to teda není relax…viz puberta mojí Giny…ale člověk furt vidí světlo na konci tunelu, ví, že jednou to bude dobrý, tak zatne zuby a vydrží.

Jinak s tím taháním, jak jsi popisovala…to mi připomnělo, když jsem měla mladou Ginu a k ní kavkazandu Jessinku…"přijely jsme do procházkové lokality" a Gina juchů…jdeme na procházku a táhla dopředu…Jessinka vůbec nechtěla opouštět pozemek a tak teda netáhla, ale jak jsme otočily zpět k autu nebo k domovu, tak Gina už upustila páru a spíš se courala, zatímco Jessie prej “juchů, no konečně jdeme domů” a začala táhnout jak lokomotiva ona…a sice štěně, ale když má to štěně 20-30 kilo, tak to je nic moc…

Dafi
Dafi 13.08.2025, 23:32:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.08.2025, 18:15:02

nějak důmám,proč je ti z toho trochu smutno,???

Doron
Doron 14.08.2025, 01:06:06 xxx.xxx.166.146

U nás je spíš problém v tom, že se tady hodně mění “venčící ” podmínky, hodně přibývá lidí i psů. A tak se třemi psy na volno, už musí být člověk dost ve střehu a fakt vypnout nemůže.

Ph (neregistrovaný) 14.08.2025, 08:08:05 xxx:xxx.9f8d:7fa4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 14.08.2025, 01:06:06

tak proto to auto u me -popojedu. Me staci 10minut.

Kilian
Kilian 14.08.2025, 22:03:40 xxx:xxx.40c:f59a

…a pokračování…vyhledávání předmětů psovoda v řadě cizích předmětů…

Sarah01
Sarah01 14.08.2025, 22:07:43 xxx.xxx.162.253
Kilian:

…a pokračování…vyhledávání předmětů psovoda v řadě cizích předmětů…

😲👍Paráda, šikula to je.

Kilian
Kilian 14.08.2025, 22:19:10 xxx:xxx.40c:f59a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.08.2025, 22:07:43

..diky Alenko, udělal mi radost…tak zatim je to v řadě předmětů s 0 pachem, ale mám od kolegů napachovano, tak chci pomalu začít s těmi..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.