Kdysi nám nějaký blb hodil petardu na dvůr.A od té doby jsme čuvačku, pokud jsme nebyli doma,zavírali do baráku,jelikož se petard na dvoře bála a utíkala.Pokud tam byla s námi,tak dobrý,venku také,ale sama na dvoře se bála.
Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?
No, nedivím se, to je prostě úplně jinej zvuk než střelba, která mnoha psům vůbec nevadí. Myslím si, že takový to prskání spíš připomíná jiskření paralyzéru. 🤔
16.08.2025, 13:49:31 xxx.xxx.147.163
Navíc na honu se pes postupně naučí - jsou tam zelení lidi s puškami a další psi. A nosí se střelená zvěř.
Na dvorku petardy nečeká.
Jo, mám lovecký psy, takže to znám velmi dobře.
Myslim si, ze Venca by se utopil, kdyby nekdy sel hodit do vody 😂
On opravdu - z podstaty sveho tela -plavat nedokaze. Jak bych drive prisahala, ze KAZDY pes umi plavat - tak uz si tim opravdu jista nejsem. Zkousela jsem to ruznymi zpusoby - krom toho hozeniteda - on z te vody strach nema - ale proste neplave. ani ve veste. chodi po dne 😄
Vzpomínám si na kamarádku které kdysi spadl berňák do řeky a museli pro něj vlízt a vytáhnout ho jinak by se utopil.Tak také netvrdím,že každý pes umí plavat.
16.08.2025, 17:22:19 xxx.xxx.147.163
chodi po dne
Nemá v předcích hrocha? 🙂
Parádní !
A s jakou pracuje chutí !
My to kdysi dělávali na cvičáku, psovodi položili svoje předměty do řady a psi pak hledali ten svůj. Nebo si naopak stoupli psovodi do řady a psi podle napachovanýho předmětu hledali komu patří a toho pak vyštěkávali.
..takhle co ho nebaví toť otázka…je to fajn trénink oproti stopám v té nenaročnosti na čas a prostor…ale ty začátky, kdy jsem svůj předmět dávala mezi bordel na sídlišti, ty tedy byly…čekala jsem, kdy na mně bafne potkan nebo žloutenka a pro lidi, pokud mně pozorovali, to také musel být zážitek…naštěstí jsme tohle trénovali v brzkých ranních hodinách,tak snad moc diváků přítomno nebylo…
..dnešní krásné ráno v 06:45 hod., na teploměru 15 stupňů , jeden a půl dlouhou kilometrovou procházkou prázdnou vesnici bo pražáci ještě hnípou na chalupách…stopa rovná (v mém podání občas vlnka), 100 kroků dlouhá (kroky už prodlužuju), šel pomalu a vybíral 90 procent kokin…
jo, tohle uz je normalni pohyb po stope👍
…děkuju
..tak hurá, dneska natáčel zeťak a my se konečně dopracovali k rozlišování mého předmětů mezi cizími napachovanymi…
To je torpédo. Dvouvteřinový nasumování a jak králíček Duracell, pusť mě tam, pusť mě tam… 😀 😍
19.08.2025, 21:09:32 xxx.xxx.147.163
Přesně! Ne, ne ne, jo! A něco těžšího by tam nebylo?
..děkuji….včera jsme to dělali poprvé s cizím pachem asi 5 x a dnes 3x, teprve napotřeti se dnes podařilo natočit, ono se to v té rychlosti hezky natočit nedaří…
..vždyť jsem mu stížila😉na zkoušce jsou jenom dva cizí předměty, pravda ve dvou řadách, to ještě musíme dopilovat
paradni je 👍
by tu energii mohl rozdavat 😄
Ty bláho, jak je naspídovanej! 😀 Úžasný.
🙂