Aktuálně: 2 377 inzerátů268 646 diskuzních příspěvků19 305 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 08:45:57 xxx.xxx.42.158

vekem to neni -mam 3 leteho a 11ti letou 😇 

nevím,kde jinde bych měla cvičit,když nechodím na cvičák? jen třeba na zahradě?nebo u baráku?

misto neni dulezite - jen bych jim to, ja teda - rozlisovala. Aby vedeli - ted jo, ted ne. Treba by to pomohlo a treba se uplne pletu

Dafi
Dafi 31.01.2026, 09:34:39 xxx.xxx.136.20

Tak to máte pravdu,

dřív,když jsem cvičila kdekoliv-v průběhu vycházky,tak se psi zastavovaly,vyhlížely,jestli se teda bude něco?dělat..

tak to dělám tak,že cvičím u rybníčku,

u toho křížku-dojdu tam pocvičím a jdu dom

a pak za bránou zahrady-vyvenčím-dám psy za bránu a prohazuju a cvičím na cestičce,

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 10:58:14 xxx.xxx.42.158

psi zastavovaly,vyhlížely,jestli se teda bude něco?

to je presne ono. vovcacek se treba musel i naucit, ze se nejde nic delat, dokud se nevyvenci. ani na to “nemel cas”, kdyz tusil, ze se blizi jakakoliv akce. 

a kdyz vasi psi nevi, jestli jsou na vencici nebo cvicici prochazce?

Jinak me za tu “samostatnost” teda sportaci nadavaji - ze by mi lepe cvicili, kdybych je nemela sesmeckovane 😂jenze -kolik let pes ze sveho aktivniho zivota naplno cvici? A co pak? Ani nemam uplne moral, porad jim myslet na zabavu, zamestnavat je. Slouzi mi jako moje rehabilitacni pomucky na cisteni hlavy -a to je nejlepsi na prochazce v lese 😀 

kdyz se mi ted stalo, ze mam doma invalidniho duchodce, jsem o to vdecnejsi, ze si “umi” hrat i sami . Maji lepsi napln zivota, nez kdyby cekali jen na me. Kace je  11, Vencovi 6 - a necha si od ni libit temer vsechno -jsem tohle video davala nedavno na FB, ale me to neomrzi 😀 

https://youtube.com/shorts/z1m1NQpWvU0?si=2QJQrBZ3mURDhfa0

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 11:10:07 xxx.xxx.42.158

Abych se drzela tematu taky - vovcacek je stale v priprave na sport 😀 jen ho u toho nefotim, ono ani neni co. Ta finalizace, aby mel trosku zavodni projev - je vlastne -nudna. clovek si hraje s centimetry a vterinami -presnejsi chuze, o fous rychlejsi privolani, o centak rovnejsi predsednuti, o vteriny delsi koncentrace… nikdo neoceni, ze uz vydrzi stekat v zastene o 15 vterin dele nez na podzim ve spravnem nasazeni 🤣

a to vsechno jeste delam s vidinou, ze i tak to nemusi klapnout 😂se mi pak nikdo nemuze divit, ze se musim chodit projit do lesa😀

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:23:35 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 10:58:14

jo, není nad to, když pes může být prostě jen psem. 

Já teda s nima často něco kutím při procházce , ale páč mě to bavčí,dívat se na ně když  “pracujou” neb seriozní práci nemáme, na to nemám prostor a nadání, doopravdy cvičit, jako  popisujete s panem váženým Vofčákem,  takže my si na cvičení hrajeme 😀. No ale stejně často - poslední dobou spíš jako častěji, jen tak jsme, já čučim, voni sčítak myše, čuchaj si a dělají si svoje - v rámci povolených možností. 

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:26:30 xxx.xxx.12.233

nikdo neoceni, ze uz vydrzi stekat v zastene o 15 vterin dele nez na podzim ve spravnem nasazeni

já jo, páč mě Rumoušek štěká začasto jak vykleštěnec 😀. Zvláštní, když jde štěkat navážno, řve jak nebezpečnej tur. A umí “vrčet” na povel, vypadá u toho děsně nebezpečně 😀 .Já bych sem i to video dala, ale nemám ho na trupce, tak ho sem můžu dát až poté, co s ním vydám článek u sebe.

Takže já, já vám skutečně tleskám 😀 /připomnělo mi to, jak jsem svýho prvního ohaře učila štěkat na povel - přes česnek 😀

Kilian
Kilian 31.01.2026, 11:39:21 xxx:xxx.88e:49d1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 10:58:14

…u motýla to funguje tak, že jdeme ven po chvilce lítání uděláme třeba pár kroků sportovní chůze nebo odložení za pochodu, pak ho uvolním a on v mžiku odlitne za svými zájmy a věnuje se svÿmu dokaď po něm zase nechci nějakou práci…takhle už to praktikujeme dlouhou dobu a plně to vyhovuje…

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 11:43:00 xxx.xxx.42.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:26:30

tak diky za oceneni 🙂aspon nekdo. Uz jsme na 60ti steknutich -to je ale stejne uchylarna, co se po tech psech dneska chce, vim. Ale nikomu to neublizuje, on to chce delat, prisaham 😀 

Dafi
Dafi 31.01.2026, 11:44:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:23:35

No,když pes může být psem…včera na vycházce-na cyklostezce-Dafi si kluše,sem tam,obejdem ten rybníček,jedem  k druhýmu rybníku,kde se teda dělaly ty obíhačky-Žeryk strom,Dafi hoodně stromů a křoviska a šly jsme tam,zpět,to si běhaly,čmuchaly-a já-fot too,fot too-Dafi běžííí fot tooo…..-na přítele,

nebo jsme prvně jely na Chocholík před rokem v zimě středa dopoledne-sníh-Dafi běžela-klusem tam  zpět a já furt,furt,furt fotila jak běžííí a je kus ode mě a běží tam i zpět!!!!!!

když jsme na podzim byly výlet v Chřibech-kazatelna,Kozel,sv.Klimentek-a DAFI BĚŽELA DO KOPEČKA-CHÁPETE TO VŠICHNI!!!!!!!ONA BĚŽELA DO KOPEČKA!!!TAK JÁ ZAS-FOT TO,FOT TO,DĚLEJ FOT TO-ONA BĚŽÍ SAMA OD SEBE DOPŘEDU!!!!!!A DO KOPEČKA!!!!

já- bych byla ráda,kdyby si na vycházce běhaly,hrály si spolu,a tak..ale-Žeryk celej život!!!běhá prvních 10minut a pak jde 3 kroky za mnou krokem…

u té cyklostezky jsem mu házela uzlík,protože jsme šly tam-to si čmuchal,běhal,obejít rybníček,a Žeryk za nohama,tak aby mu nebyla zima…

dřív se honily na terase/dvoře-bože-to vám byla taková prča!!

My seděly na terase u toho dlouhýho stolu-já,přítel,rodiče a Dafi s ŽERYKEM-TRYSKEM HODINU KOEL STOLU,JEDEN VCHOD,DRUHÝ VCHOD,KOLEM KONSKÝCH SANÍ A HODINU SE HONILY!!

KAŽDÝ VEČER-MY BYLY MRTVÍ SMÍCHEM😀😀😀

Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 11:45:14 xxx.xxx.42.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 31.01.2026, 11:39:21

jj. at si cvici, kdyz ma i svuj cas a prostor

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:50:22 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 11:43:00

60? ty brďo! By mi prdly uši asi 😀 . No a když ho to bavčí, tak co? Já zase našeho prvního ohaře naučila říkat zcela slyšitelně a  srozumitelně RUM, miloval, že tím baví společnost. On byl hodnš mluvnej, není to nadsázka, dalo se s ním hovořit /ona ta žižla mluvná často je, tak huhlomumlaj/ . Rumíček je založením tichošlápek, teď jak blbě slyší začlo ho bavit řvát - by si tu šedesátku taky asi vyřval 😀. Vivááát Vofčáček. 

Zrzavci
Zrzavci 31.01.2026, 11:56:19 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 31.01.2026, 11:44:01

já myslím, že to je o zvyku, jak si kdo toho psa naučí. Hele ohaři jdou s Brtnikem a nikdo neočekává žádnou akci, páč jim žádnou nedává, tak se jde a jde, jde se jeho tempem a jde se. Se mnou vědí - hlavně teda Rumíček, že nějaká akce je a umí si ji i “vynucovat” - stejně jako Dafi pařezy. Buď mu to vyjde  a nebo řeknu ne, dost a udělám gesto , že jako nic a jde se a on to za chvíli přehodí do módu jsem pes a dělá si svoje, protože si ho nikdo nevšímá. 

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 12:28:30 xxx.xxx.42.158
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:50:22

By mi prdly uši asi

vsak me taky 🙂 jen takove OT - se to blbe uci, kdyz neni moc mist, kde necham psa takhle rvat a nemam pocit ze otravuju okoli… v podstate jen ten cvicak mi zbyva

Canici jsou taky ukecani. Z vovcacka nevymacknu nic, ale oni to bohate vynahrazuji. Vsichni kolegove presne veti, kdy koncime on-line hovory z domova, protoze canici se dozaduji pozornosti 😀 Pripadne vysvetluju, ze jsem si fakt neschrupla, ale Venca ze si polozil hlavu na notas a chrape 😀

Ph (neregistrovaný) 31.01.2026, 12:30:09 xxx.xxx.42.158

a udělám gesto , že jako nic a jde se

jj. presne - vedi, ze nic nebude a jdou si po svem

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.