a ja uz vim co to je 😀
jsem znala pod anglickou zkratkou jen 🤪GCD - Good Citizen Dog - vidavam to u zahranicnich psu
on je to asi dobry pocin -jen by bylo fajn, aby to prinaselo nejake vyhody tem, co to absolvuji 😇
a ja uz vim co to je 😀
jsem znala pod anglickou zkratkou jen 🤪GCD - Good Citizen Dog - vidavam to u zahranicnich psu
on je to asi dobry pocin -jen by bylo fajn, aby to prinaselo nejake vyhody tem, co to absolvuji 😇
..tak ale dělají to snad pro sebe a pro svého psa ne?
No, tak třeba si tam uděláme příští rok sraz s pár lidmi odsud 😀
..tak ja budu určitě
to nebude motivace pro nejake masy…
v zahranici to byva vstupenka treba k tomu, mit psa tam, kde uz existuji nejake restrikce - bud pro psy celkove, nebo pro plemena, snizeni pojistky, poplatku ap.
I podle toho, ze to sdileji s MC - ono to bude mit vyvoj timto smerem
..jo takhle..no kdysi když pes udělal ZM byl majitel oproštěn od poplatků když ho upsal armádě v případě války….skládala jsem tenkrát s půjčování NO svou první zkoušku…
jj. vzpominaji na to lidi, ze to tak bylo…
ted se ten duvod opravdu posunul smerem k tomu, ze to ma prokazat ovladatelnost/bezpecnost psa. Jen bez nejakych vyhod neverim, ze se tam pohrnou majitele xpicbulu - a v podstate o ty jde hlavne.
Máme za sebou první trojky, rovnou závod. Na 73 bodů (dobře), ale složené.
Parkur jako celek mi nepřipadal těžký, i když tam byla na jednom, dvou místech kombinace cviků, která mi nepřišla zrovna lehká. A hodně stoje - hned první cvik byl odložení ve stoje za chůze u pravé nohy.
Zvládly jsme s Bonnie trojkové cviky, i kužel a vzdálený skok. Ale Bonnie byla už před startem unavená. Startovaly jsme až za tepla odpoledne a mezi posledními. Věřím, že při dřívějším startu by šla líp.
Nesoustředila se. Cvičila jen pro mě. Chůze u nohy nic moc, zaostávala, zajímaly ji pachy po předchozích cvičících (a asi vytrousené pamlsky). Největší ztráty jsme měly na opakování jednoduchých povelů, jako např. sedni slyšela prvně v životě.
Ale stejně. Jsem pyšná na to, že i přes únavu obou (při startu jsme byly už 23 hodin mimo domov, přijely jsme i den dříve) jsme to daly. Třeba to budeme mít jako ve dvojkách, kde jsme střídaly výborně (90 a výš bodů) a dobře (70 až 79), ani jednou jsme neměli mezi. Buď cvičí a vypadá to pěkně, nebo má zájem o něco jiného.
Byly jsme jediné z 19 startujících v nejvyšší třídě, kterým při závodě projeli kolem koně, asi 9 kousků. Na druhé straně plotu, zrovna jsme cvičily souběžně u plotu. Jen koukla (jinak bych si jich nevšimla 😂) a hned cvičila, uf, naštěstí je na koně zvyklá.
A ještě plánek.
..opravdu velká gratulace…trojky jsou opravdu těžké a ještě k tomu ty peripetie s cestou na misto…fakt smekám
Gratuluji, krásná práce. Už 3.rok to vždy prošvihnu, teda…dozvím se, že to již proběhlo a zase bez nás ☹️ Přitom to máme kousek, ale nejsem schopná to sledovat.
Je potřeba nějaký trénink nebo se to dá dát z “voleje”?
..děkuju moc…tak příští rok….
…je to běžná manipulace se psem a provozní pošlušnost…..takže dá v pohodě…
Kouknu na stránky cvičáku, jestli tam o tom něco není, abych tušila, jestli jsou povely součástí naší “sídlištní” poslušnosti 😉. Objevila jsem, že před zkouškou je jeden trénink - jen si to někam napsat a zase “nezaspat”
….zadejte si pes dobrý spoluobčan Březiněves a tam jsou všechny materiály…na ten bronzový odznak chtěly aby pes měl na obojku známku a nějakou identifikaci kdyby se ztratil, u sebe pytlíky na exkrementy, nechat se učesat, nechat se podívat do očí, uši, huby, prohlédnout nohy a ocas v rámci vet prohlídky…chůze na prověřené vodítku samostatně, pak mezi psy, odložení dlouhodobé mezi psy, přivolání kdy se pes pustí na volno, průchod mezi bránou kdy si pes musí sednout vy otevřete bránu, pes projde posadí se a vy zavřete…to je myslim vsechno…a pak jsou tam otázky z teorie o péči o psa, to se koukněte, tam je toho docela dost
My se právě vracíme z Poska z mistrovství pasení, které bylo otevřené i pro zahraniční účastníky. Šly se 2 trialy (čt, so), těžké, CACITRové.
Startovala jsem s oběma bílýma holkama a starší Kira skončila 2x 5.místo a součtem výsledně také 5.místo.
Sotva 3letá Cayu uprostřed hárání doslova v krycích dnech startovala oba dny poslední ve velkém horku, přesto to zvládla s úžasnou grácií a ve čtvrtek vyběhala 2.místo a ResCACITR a včera 1.místo a CACITR! Součtem jsme byly v celkovém hodnocení o jediný bod druhé!
Sice není možné být vicemistr Polska, ale vzhledem k získání prestižního CACITRu mi to ani nevadí, jsem nadšená a pyšná 😍
A jako bonus jsme si ve volný den udělali výlet k moři ❤️
💐obrovská gratulace..jste prostě jedničky
Juj, díky. Všechny naše pesy jsou zvyklé, že je osahávají veterináři vlastní i cizí (pohotovost nebo dovolená našeho vet). Tak to by problém být neměl. Jen štěně se učí, ale určitě bude za rok zvyklá, ona bude muset absolvovat i pár výstav, na rozdíl od našeho zbylého seniortýmu. Bránu neznáme/nemám, ale je to prostě poslechnutí povelu, tak snad 🙂.
Krásný holky šikovný !
Jste hvězdy!💫💫💫