Aktuálně: 2 450 inzerátů267 373 diskuzních příspěvků19 275 uživatelů

Shiba-inu

Kilian
Kilian 02.12.2025, 07:09:25 xxx:xxx.4878:afb8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.12.2023, 17:26:59

…no na facebooku jsou příspěvky, kdy se s tímto plemenem cvičí a jsou šikovné, jedna z nich má dokonce složenou zkoušku ZZO3, zrovna tak u nás po sidlisti chodí milá a mazlivá šibinka…můžou to být výjimky anebo mohou být v rukou někoho, kdo to s nimi umí..

Kilian
Kilian 02.12.2025, 07:16:20 xxx:xxx.4878:afb8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.12.2025, 17:24:48

.omlouvám se, ale první co mně napadlo, že je z množirny…

kometa
kometa správce
02.12.2025, 08:34:19 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.12.2025, 23:24:38

stiahnuty chvost akonahle nas zbadal a schoval sa

No, už to by mě varovalo, že něco není v pořádku. 

on je sam len v noc

Proč je v noci sám? Je to psí mimino, potřebuje svoji smečku.

kometa
kometa správce
02.12.2025, 08:37:45 xxx.xxx.224.101
Kilian:

.omlouvám se, ale první co mně napadlo, že je z množirny…

Mě taky.

Ariska
Ariska 02.12.2025, 08:45:42 xxx:xxx.8488:af60
Kilian:

…no na facebooku jsou příspěvky, kdy se s tímto plemenem cvičí a jsou šikovné, jedna z nich má dokonce složenou zkoušku ZZO3, zrovna tak u nás po sidlisti chodí milá a mazlivá šibinka…můžou to být výjimky anebo mohou být v rukou někoho, kdo to s nimi umí..

Děkuji vám za pozitivní příspěvek. Ano , je to tak. 

Taky jsem se hned ptala, odkud shibu mají. Však pán psal, že už u"chovatele" se pes bál. 

Ariska
Ariska 02.12.2025, 08:52:29 xxx:xxx.8488:af60

Pro zadavatele: uz to tu někdo psal, budete potřebovat hodně trpělivosti a lásky.

Na shibu funguje dobře pozitivka, žádné tvrdé tresty. Když je shiba ve stresu, nevezme si pamlsek. Zkuste něco  “silnějšího” - maso, šunku, sýr … nebo zkuste tenisák.

Moje shiba je vítací, jako štěně byla schopná běžet daleko, protože v dáli šel člověk (cizí).

Kilian
Kilian 02.12.2025, 09:26:23 xxx:xxx.4878:afb8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 02.12.2025, 08:45:42

..on to nemusel být chovatel, ale pouze přestupní stanice od mnozitele k majiteli, ale kdo ví…

assil
assil 02.12.2025, 09:41:54 xxx:xxx.4b82:4e01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.12.2025, 09:26:23

Klidně rovnou množka, ti chytřejší vytáhnou před prodejem pár štěňat ze sklepa, vykoupou je a vystavěj v bytě jakože jak se pěkně starají o štěňata.

Pro zadavatele

Hádám matku štěňat jste neviděli?

Každopádně pokračujte v tom co děláte a počítejte s tím, že to bude na dlouho, neexistuje nic co by vám ze štěněte udělalo mazlíka ze dne na den. Pamlsky zkoušejte různý, třeba najdete něco o co bude štěně hodně stát, třeba můj pes jako štěně jeden čas nejlíp fungoval na horalky.

efe
efe 02.12.2025, 09:43:57 xxx.xxx.64.15

Chudák štěně, který se má v noci tulit, aby cítilo bezpečí, je vyhozeno mimo smečku a je úplně samo. To by asi vysvětlovalo, že když jsi k němu přišel, tak zapomnělo i na strach a bylo rádo, že někoho vidí… 

Co mi vůbec nedává smysl je to, proč si člověk, který měl předtím něcojakorasla, rotvíka a další dva voříšky, pořizuje shibu? Co vás proboha k takovýmu rozhodnutí vedlo?

Doron
Doron 02.12.2025, 10:55:00 xxx.xxx.166.35

Takhle vypadají psi kteří neprošli ranou socializací a nevtiskli si člověka jako bezpečný objekt.

Tou izolací venku se to ještě prohloubilo. A jako.., teď je venku docela zima, nevěřím tomu, že by byl někdo opravdu celý den na zahradě.

Já bych takovýho pejska vzala dovnitř aby si vůbec zvyknul na přítomnost člověka.

Anonymní (neregistrovaný) 02.12.2025, 10:59:40 xxx.xxx.11.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 02.12.2025, 08:45:42

Ano bol bázliví , ale mal tam sestru - oranžovú fenku - a tá bola úplne “funkční ” kývala ocasem a oblizovala mi prsty,  boli spolu s matkou a tá bola takáto ustráchaná - jen na dálku vetřila . ale jak jsem psal - oco nechcel fenu - tak si vybral tohoto šibala. 

Vďaka za reakci 

Anonymní (neregistrovaný) 02.12.2025, 11:14:55 xxx.xxx.11.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 02.12.2025, 09:43:57

Správna otázka- to už teraz nezmením - proste pošel starý rodinný mazlíček a oco byl na nej navázan vice než na svou rodinu. Tak sme potrebovali “zaplnit to místo” s kým by mluvil.  

My sme boli pozrieť oříška - ale majitelka se nám nelibila - že ma prí málo času a když chceme štene tak si ho máme vzit že potřebuje do obchodu …  Tak som jej zdvorilo odpovedal že nie ďakujem adios… A po ceste sme sa zastavili u toho pána co mal 2 štenata shibu - a kedže oco ho pozná tak ho skôr presvedčilo to od koho je ako to “co to je” … To nebil vystřel naprazdno - majitel shibu štenátek  mu vravel že je to neco uplne iného než to co sme mneli - ale že až takhle to jsem netušil …

Tak mali sme rotwika co byl miláček celého okolí - a oříška jacka russ.co se vozil na nákladaku na palubní desce/poslouchal na slovo a jediné co mi na nem vadilo bolo že se nedá vypnout - od mravence po krávu mnel za svojí domnelou potravu 🙂 - 

Otec je síce “uživatel” ale školitelem jsem já 🙂 … 

Dík za radu …

Anonymní (neregistrovaný) 02.12.2025, 11:21:52 xxx.xxx.11.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.12.2025, 10:55:00

Nie, on je vonku jen na venčení - je vo vnútri v teplučkú v pelíšku. Je v Rodinnom dome v prízemí , kde oco majstruje. - domáci kutil . 

A áno správne jste to asi nazvala - ja som to pripisoval skôr “charakteristike plemena” ale to bude tým že ta socializácia s človekem mu chýba. Pracujeme na tom - Vdaka za odpoved .. 

Anonymní (neregistrovaný) 02.12.2025, 11:31:36 xxx.xxx.11.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.12.2025, 09:41:54

Áno videli sme matku i jeho otca - otec štekajúci ochrance - matka ustráchaný “šakal” o ní jsem psal v příspevku.  Na výzor boli pekní oba rodičové učesaný krásna srst pekne živený žádne škunty srsti a čisto . A ano je možné že típek je množí , ale určite to šteniatko nebilo vytahnuto ze sklepa - my sme k nemu prišli neohlásene. 

Presne tuto farbu shibu máme co máte vy na profilovce - jestli to je ono - je to moc prťaví obrazek 🙂 

Dík za radu 

rapotačka (neregistrovaný) 02.12.2025, 12:43:23 xxx.xxx.168.162
Kilian:

..on to nemusel být chovatel, ale pouze přestupní stanice od mnozitele k majiteli, ale kdo ví…

I tak to může být, běžné.  Event. fena nemusela být ani matka toho štěněte. 

Co se  dá poradit, když nevidíte od prvního dne, že je třeba štěněti pomoct. Často ne pamlskem, ale jemným hraním, jemným hlasem. Lepší je někdy žena, některým psům trvá dýl, než získají důvěru ke chlapovi. První dny mělo být štěně stále s lidmi, bez možnosti někam zalézt. Možná by pomohl malý, hodný psík , u kterého by viděl, že se lidí nemusí bát, ale raději ne, ještě byste ho nechali pokousat … už jste si zjistili  zvláštní povahu šib?  Zvláštní povaha, zvláštní přístup ! Mizerně žere? Nabídněte změnu.

rapotačka (neregistrovaný) 02.12.2025, 12:51:08 xxx.xxx.168.162

Lidi si při pořízení štěněte berou dovolenou, aby  se mu mohli plně věnovat a utvořit si s ním vztah plný důvěry co nejdřív a štěněti přechod do nového usnadnili a s  novým domovem ho seznámili.

assil
assil 02.12.2025, 14:38:34 xxx:xxx.4b82:4e01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.12.2025, 11:31:36

Ne, to není shiba na mojí profilovce, ale stejná barva může být. 🙂

To co píšete o matce tak je klidně možný, že pes zdědil po ní povahu a fena ne a štěňata ještě okoukávají chování od matky, a pokud se u takového štěněte nedělá důsledně socializace odmala, tak je to prostě problém.

Prostě množka namnožila nevhodné jedince, do chovu s PP by takto labilní psi nejspíš neprošli, možná taky důvod proč si to pak množí jen tak na dvorku.

Štěněti se musíte co nejvíc kontaktně věnovat, s klidem a pozitivně, najděte si jak se řeší zanedbaná socializace nebo labilní jedinci.

A vzít si to jako poučení pro příště, štěně se nekupuje takhle na první dobrou, že se někde náhodně zastavím a nikdy si nebrat štěně s takhke nestandardním chováním jeho i jeho matky.

Lupus4
Lupus4 02.12.2025, 14:51:22 xxx:xxx.7389:ae3e

Tak místo aby si ho vzal do postele (klidně i s pelíškem, neb společné spaní utužuje smečku 😉), šoupne 8mi týdenní mimino do garáže…a pak se diví…

Chudák pes.

Sardullah
Sardullah 02.12.2025, 15:29:35 xxx.xxx.221.235

Šiba je sama o sobě specifikum… není to pes pro každého a pokud tenhle pes něco ze šibí povahy má… plus má ještě další povahové specialitky jak vrozené, tak třeba odkoukané od maminky v kombinaci s tím, že se odchovatel asi nesnažil o nějakou socializaci a pořídí si ho někdo, kdo chtěl normálního psa, tak potěš koště.

Nebudu se tady pouštět do nějakých rad, na to si nepřijdu dost zkušená… ale asi bych mohla napsat zkušenost s mojí pyrenejkou.

Moje čuba je s papírama a od chovatelky zvyklá na lidi, děti, kočky a i malé psy… je to pastevec, takže taky taková psí specialitka.  Její sestry byly kontaktní i k cizím,  moje Gina ne… když jsme jí přivezli, tak vůbec neměla zájem se s námi bavit. Ne že by se bála, ale byla to taková samostatná jednotka.

Já jsem zvyklá štěně mít v posteli… za prvé kvůlivá nočnímu venčení, protože když se štěně probudí, tak o tom hned vím, popadnu a mažeme ven… za druhé proto, že pes je smečkové zvíře… a chci si s ní vybudovat vztah, co nejsilnější. Navíc je to psí mimčo, které doposud žilo se sourozenci a s maminkou.. v našem případě i s babičkou. A teď by mělo být samo?

Gina ale v posteli vůbec spát nechtěla…chtěla spát na chodbě… a jsem teda asi blázen, protože já si na tu chodbu dala matraci a spaly jsme tam spolu… více jak dva měsíce.

Ona opravdu nebyla moc komunikativní, ale já se psy žiju..  spíme spolu, jíme spolu… prostě žijeme spolu. 

Už několikrát i ještě na fauně proběhla diskuze o důležitosti socializace … také v souvislosti s tím, jakou má ten onen konkrétní jedinec nervovou soustavu. Když je silná, tak pes zvládá spoustu věcí levou zadní a ta socializace je spíš o tom, že se ho páníček snaží seznámit se světem, ve kterém bude žít. No a pak jsou jedinci, kde ta nervová soustava není tak ideální…typicky třeba bázlivý, nejistý pes… taky jsem jednoho měla a tam mi nejvíc pomáhá zase ten vztah s ním, aby věděl, že ho nedám a že nemusí nic ze strachu nebo nejistoty řešit… a to ruku v ruce s tím, že jsem psa tzv. ochodila … že když věděl co se děje a co se bude dít a co má dělat, tak byl v klidu.

Nevím, jestli si z toho něco vezmete, ale myslím, že být s tím psem a budovat vztah.. snažit se, aby pes měl se mnou co nejvíc příjemných zážitků a nastavit nějaký stereotyp.. že tím se pro začátek nic nezkazí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.