Aktuálně: 2 487 inzerátů • 293 121 diskuzních příspěvků • 21 486 uživatelů

Zvoneček

⋮
Lima (neregistrovaný) 02.02.2024, 10:51:37 xxx.xxx.218.253

Bude krávě vadit zvonec nebo rolnička... Chtěla bych mojí jalovičce dát zvonec nebo alespoň nějakou rolničku vadilo by jí to??? Nebo si zvykne???

Pokuď s tím máte nějakou zkušenost napište…

Předem díky.

⋮
Quash
Quash 02.02.2024, 12:17:17 xxx.xxx.33.234

Někde se to běžně dělá, naše ho nenosila. Vycházela jsem z toho, že bych to taky na krku nechtěla. Ale třeba k tomu máte nějaký vážný praktický důvod. Naše třeba z praktických důvodů chodila  ven s řetězem, na obojku se nechtěla vodit, ale zvonec jsem jí nedávala, i když jsem ji občas hledala, protože měla přístup  do sadu a na všechny pastviny a uměla se fest zašít.

Obrázek Obrázek
⋮
Ivus
Ivus 14.02.2024, 17:20:43 xxx.xxx.113.99

My zvonek dáváme přes léto, když je na pastvě. Jen jedné (mámě) krávě. Máme starý plechový zvonek na krávy. Dáváme jí ho protože když u nás byla nová, tak nám utekla a 3 dny chodila po lese. Tak jsme si říkali, že se zvonkem by se líp hledala. Ale teď už by neutekla, už si u nás zvykla. Ale zvonek má prostě pro jistotu. 

⋮
bohemia.gall (neregistrovaný) 14.02.2024, 20:20:09 xxx.xxx.17.13

Jednou jsem zvonec krávě dal, byla v pohodě, ale já ne. Po čtrnácti dnech floncani kolem baráku jsem to sundal nebo by mi jeblo. To zvoní furt, když se pase, ožene po mouchách….nemám na to ..

⋮
K. (neregistrovaný) 13.05.2024, 14:17:30 xxx.xxx.66.48

Já jsem dělal půl roku v Švýcarsku a krávy jsme vyháněly na 4 měsíce na pastviny do hor a všechny měly zvonce, či zvonečky a nestěžovala si ani jedna. Vůbec jim to nevadilo, tak jde jen snad o to občas to povolit, jinak by se zvíře udusilo. Jo, ale v kravíně byl hroznej hluk, ale na pastvinách to je pak nádhera. Bíle hory a dole se pasoucí kravky. K.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.