U nás už poprvé nocovala v kurníku a už tu máme i jiřičky.
První už jsou tady.Nečekejte a otevřete okénka. Ať v hnízdě mohou šetřit energii, je stále zima, hmyzu moc nelétá.
První už jsou tady.Nečekejte a otevřete okénka. Ať v hnízdě mohou šetřit energii, je stále zima, hmyzu moc nelétá.
Dnes vlaštovky ve stáji …neděle.pondeli jsem tam nebyla tak nevím jestli nepřiletěly dřív…🥰
V neděli jsem viděl první, vylétala u nás z maštele, skoro celý den jsem ale nebyl venku. Včera jsem nebyl, vrátil jsem se až dnes odpoledne. Jsou tu dvě, možná tři.
U nás už poprvé nocovala v kurníku a už tu máme i jiřičky.
Včera ráno si už jeden vedl do chléva samičku, přes den nad zahradou a dvorem kroužily 4. Večer pak zalétaly do chléva. Podle vletů do oken, jsou obsazeny všechny 3 části, ještě tedy ne plným počtem párů + ještě slepičárna.
Skoro 70 hnízd jiřiček v průjezdě jednoho domu u Prahy. Tomu já říkám ráj.
už někomu sedí vlaštovky na vejcích?
Dvě samičky vlaštovek už sedí.
Jiřičky tu sice jsou, na naše jediné hnízdo jednou za pár dní udělají nálety, ale více se do hnízdění nehrnou. Soudedi mají kolonii jiřiček, přes hřeben střechy ale oproti jiným letům taky nevidím, že by tam byl nějaký ruch. Občas nějaká přeletí a to je vše.
Už se to líhne. Dnes pod vlaštovčím hnízdem první půlka skořápky. Včera tam ještě nebyla.
Celkem máme obsazených 6 hnízd. Loni jich bylo 8. O víkendu ale ještě nějaké asi přilétly (některé přilétají až začátkem května). -Je tu nějaký větší ruch, letecké honičky a zpěv. Už jak byly zahnízděné, byl celkem klid.
Naše jediné jiřičky čistí hnízdo.
U nás už druhým rokem jiřičky nejsou. Ale ve vedlejší vesnici ano.
Sousedi mají celou kolonii jiřiček. Přes střechu vídám, jak jim to nade dvorem krouží. Letos nic, sem tam slyším nějakou začiřikat..