díky moc.
Zdravim, je nějaký velký rozdíl v chuti masa od vietnamského prasete a normálního bílýho. Slyšel jsem že vietnamaci mají dosti sádelnaté maso, dá se nějak kvalita ovlivnit krmením. Díky.
Zdravim, je nějaký velký rozdíl v chuti masa od vietnamského prasete a normálního bílýho. Slyšel jsem že vietnamaci mají dosti sádelnaté maso, dá se nějak kvalita ovlivnit krmením. Díky.
Chuť je obdobná, maso je tučnější, ale krom toho rozdíl není.
Ovlivnit krmením lze prakticky všechno, ale při stejném krmení bude vietnamské tučnější. Ono jak chcete to prase krmit - mininalizace tuků nestačí, prase vyrobí tuk i ze sacharidů, takže krmit tak, aby vietnamské mělo málo tuku, je drahý experiment.
leda zabít při hodně nízké porážkové hmotnosti, v době, kdy přírůstek tvoří hlavně svalovina. bude tučnější, ale nebude tam ta vrstva hřbetního sádla.
akorát to bude malé prase.
díky moc.
Rozdíl v mase opravdu není, jen je všechno úměrně menší a pokud byste je krmil jako normální prase, bylo by to hrozný. Tímhle způsobem jsme si z jednoho vietnamčíka vyrobili stejné množství sádla jako ze 150 kg normálního. Stejně tak, pokud vykrmíte bílé ve výběhu tímhle způsobem, vyroste z něj menší libové prasátko.