První generace obvykle nevadí, protože ji sníte. Jakmile se počítá, že bude i další generace, doporučuju pořídit nepříbuzné jedince.
Ono se s příbuzenskou dá kouzlit, ale pro člověka, který se tomu intenzivně nevěnoval a nestudoval (teorii chovu, vlivu příbuzenské plemenitby, rodokmenům atd.), to není.
Čím všetkým teraz kŕmite vietnamčáky? Pásť sa nemôžu, takže krm zabezpečiť je na nás. Mne žerú pomije, ako bežné svine, varené zemiaky, šrot, pivo. A kě porážam králiky, vedia poriadne vyčistiť kožu, a za vnútornosťami sa iba tak zapráši. V čase, keď som v práci, tak cez deň sú im dobré aj zajačie labky, ktoré nechcú, keď majú teplé črevá. Mám 2 svinky vo veku 4 mesiace a nie je pre ne problém zožrať vnútornosti zo 6 králikov. Týždenne porážam po 20 kusov, tak je to pre ne zaujímavý zdroj bielkovým a vitamínov.. A čo vy?
Mám prosbu, doma vedeme zuřivé spory, jak moc krmit vietnamčíky jádrem ...nemáte někdo přibližný mustr, kolik by měl mít dospělý kanec, sviňka mladá, březí, kojící...během sezony (jasný,že v zimě,pokud není pastva,tak víc). Dík moc a všem. Martina.