fajne 👍dneska dostanou první kousky. Předpokládám že je to i na náky čas zabaví.
Zdravíčko. Může se dávat husám a slepicím rozkrájený patizón? Mám zásobu a rád bych to zkrmil.
Zdravíčko. Může se dávat husám a slepicím rozkrájený patizón? Mám zásobu a rád bych to zkrmil.
Patison je druh dýně, takže v pohodě.
fajne 👍dneska dostanou první kousky. Předpokládám že je to i na náky čas zabaví.
Husy nemáme, jen slepice, ale v létě mamka brblala, že ty dýně vůbec nechtějí. Tak snad vám to budou žrát🙂 Já bych to asi nastrouhala a ošrotovala. Nevím tedy, v jakové podobě se to dává husám.
moje sliepky mali radi biele druhy tekvíc - ja som mala cukety, ale z nejakého dôvodu sa im nepáčili oranžové druhy - napr. tekvica na pečenie
Tedy,to je divné, moje slepice i husy mají dýně všeho druhu rády..stačí rozkrojit na polovinu a po čase nezbyde ani slupka…dávám jim i přebytek cuket, což je v podstatě to samé..
Moje sliepky vytrvalo ignorujú cokolvek, oranzove tekvice nevynimajuc 😄
Právě. Mamka má slepice ve volném chovu, výběh jak kráva mají, nahrabou si a nazobou, co chtějí. Dýně ignorovaly všechny, cukety je taky nenadchnuly jediné, co jim chutnalo moc, byly přerostlé okurky. Možná to bylo i tím, že bylo strašné sucho a okurky jsou mokré a plné mokrých semen.
Slepice, co mají pastvu, jsou vybíravější. A slepice, které vidí tykev poprvé v životě, nemusejí ani chápat, že je to jídlo. Chce to čas, ale v zimě, kdy je zeleného nedostatek, je předpoklad, že se tykve, cukety a patizony žrát naučí.
a takové ty okrasné? ty mohou taky? Nechtěla jsem je sousedovic slípkám dávat radši. Můžou je?
Možná i tak to může být 😀..ale moje drůbež dýně časem vyzobe, přestože mají přes 2000m ještě stále zeleného výběhu k dispozici, kde se celé dny pasou..jen už ty dýně nemám 😄
okrasy mohou být hořké
aj cuketa, to bude jedovaté, ochutnej 😀
patizon sežeru sama, už mám jen tři, je to hustá kytka, plodí jak sviňa… nechávám dlouho a slépky teda se k tomu ani nepřiblížily, radši očesaly hrášek a petrželový listí, ony jsou u mě líné, patizon není měkký a s tim vony se votravovat nebudou, bych musela opéct
ančovička:Možná i tak to může být 😀..ale moje drůbež dýně časem vyzobe, přestože mají přes 2000m ještě stále zeleného výběhu k dispozici, kde se celé dny pasou..jen už ty dýně nemám 😄
na té 4. fotce mi přijde , že má kohout vápenku (možná blbě vidím)
Ne ne, nemá…je to půlroční kříženec marans x vlaška, a ty maransky mají šedé nohy normálně…vápenku pečlivě hlídám..většinou se to dotáhne s novým nakaženým zvířetem, nově mám jen těch pět hybridek,co jsou na fotkách..ty jsou zdravé, ostatní starší slepice také…ale díky za upozornění 🙂
👍 OK 😉