Včera v Lysý na výstavě sem bloumal a vokukoval holuby, bohužel mě je nenapadlo vyfotit a plemeno si nezapamatoval, ale byly tam vobrovský, pomalu jak moje zdrobnělý wyandotky.. To dokáže ještě lítat?
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 11.01.2025, 09:54:16
Také jsme byli včera v Lysé.Holubi sice nejsou můj šálek kávy,ale nemáte na mysli Giganty? Na ty jsem tedy koukala .Bylo jich tam dost v různých barvách.To se, mimo speciálku, nevidí.
Gigant ne, tohle byli takový s jemnou růžovou kresbou a jemně kudrlinky na peří bych řek.. Moc si to nepamatuju, přivez sem si kohoutka, tak sem se soustředil na to.. Tohle se mi vybavilo až dneska..
Taky bych neřek, jestli neměli to růžový jen kresbu a ta kadeřavost jen mírná, na koncích křídel?.. Myslim že neměli rousy, ale fakt, čim víc nad tím přemejšlim, tím míň se mi vybavujou.. Vedle byli ještě stejný, ale modrý/šedý zbarvení? Budu muset vzít katalog a jet plemeno po plemeni a googlit obrázky 😄
Včera v Lysý na výstavě sem bloumal a vokukoval holuby, bohužel mě je nenapadlo vyfotit a plemeno si nezapamatoval, ale byly tam vobrovský, pomalu jak moje zdrobnělý wyandotky.. To dokáže ještě lítat?
A ještě k tomu, na co jsem se vlastně původně ptal, tak wiki píše: Toto plemeno prakticky nelétá a hodí se do voliérových chovů.
Sakra, cejtím, že mě začíná zajímat, co obnáší takovej voliérovej chov 😄
Nedalo mi to a propátral jsem internet, co se týče první otázky zadavatele, co jsou zač holubi na obrázku. Našel jsem video z Pákistánu, kde chlapík přímo ukazuje, jak vznikne protrháním krásná ohraničená kresba.