Hedvábnička. Cemani vypadá jinak.
Prosim o urceni plemene te cerne slepice, Diky.
Prosim o urceni plemene te cerne slepice, Diky.
Co vím tak takhle vypadají hedvábničky.
cemanka
Ayam cemani, jak píše Bodlinka.
Hedvábnička. Cemani vypadá jinak.
Diky, shodnem se ze to je bud cemanka nebo hedvabnicka.Budou asi podobny.
Drvodělka, Bodlinka, Varaxi, můžu se zeptat -
ty jo, to opravdu existuje,takhle černá? Včetně masa??
Co to způsobuje?
Samozřejmě.
Jmenuje se plivník.
Já jen vím že ty hedvábničky mají takhle černou kůži, známý je měl a zaujaly mě. AAle spíš na okrasu. Maso má barvu běžnou. V Asii to prý berou jako delikatesu.
Co to způsobuje netuším.😀
😀
Ty sama seš plivnik! Už máš vodhrnutej sníh? Voblíknutý čokle, nasypáno slepicím, umetený zápraží? Ne? Tak mazej! 😜
To je tak divný! přišlo mi z toho obrázku že i to maso je takový “vošedlý” . Bych proti Asii měla dost problém. ale tak oni mají ten jídelníček obecně pro nás divnej.
Tak ony mají i dost masa. Ale vypadá to zvláštně. Nicméně, když dokáží splivnout medůzu nebo vlaštovčí hnízdo…
Sestra s partou cestovala hodně jako batůžkář po Asii, co vyprávěla o tamních specialitách,tak černé kuře by byl nejmenš problém. Na druho stranu, co se týká specialit, tak člově nesmí místním na všechno skočit. Teď se vrátila z pracovní cesty z Jižn Ameriky. Vyprávěla, jak se bavila s nějakou místní úředníci a povídali si i o vaření. Ptala se jí , jestli tam jedí ty velké druhy pavouků. Ta se začala smát. Že prý mimo pár indiánských kmenů v džungli, je jedí pouze turisti. Takže kdo ví, jak to s těmi exotickými specialitami je.😃 oni i mezi domorodci je spousta lidí, co se ráda pobaví škodlivým vtipem na účet turisty.
Jo, to vypadá. myslím, že medůza nebo vlaštovčí hnízdo je to nejmenší, šak oni jedi ty zkažený vejce právě. A co je rybí polívka -shnilý ryby.
, je jedí pouze turisti.
😀 to je jak s vínem pro Pražáka na Moravě 😀 😀
Ale! Pomstila jsem kdysi Evropský národy, když jsme tu měli na jednání předstvitele nějaký džíponský firmy a šlo se s ním na oběd - furt chtěl do Plzně, do starouše. Řekla jsem mu, že k pívu je nejlepčí tlačenka, že to je naše národní jídlo. Klepal se pak jak šnuptychl z rychliku 😀 chtěl národn jídlo? Je tlačenka národní jídlo? je!
Sakra oprava jedna automatická, mělo tam být škodolibým 😂
No vida, jak si zo ten mozek krásně doplní, páč já tam to škodlivým i četla, ač to tam není🙂
Edit a už mlčim protože to je OT
U slepic Ayam Cemani za černou barvu může genetická mutace fibromelanóza. Mají černé úplně všechno, kůži, maso, kosti, vnitřní orgány, zobáky, hřebínky, lalůčky, běháky, drápy atd.. Krev tedy nevím a vejce také nevím. Hedvábničky jen kůži a šedé kosti, to jsem ale jen slyšel. Vejce (původně kachní) nejsou shnilá jen fermentovaná a pokud člověk překoná zápach jsou i lahodná. Kvašenou rybí omáčku hojně používali již staří Římané pokud vím, takže žádné obavy. My si také pošušňáváme na magi a worčestru kde původní výrobu znát nechcete. Pro mne je daleko hnusnější baštit vejce se zárodkem, to bych fakt nedal. Holt jiný kraj….
Dobrou chuť🙂
Koukla jsem, co je černá slepice. První se mi navalilo při představě, jak to jím, podruhé u rybí polívky a nemusí být kvašená. Kachní zárodky…pojídání, jsem někde viděla a už na to nechci ani pomyslet. A tak tohle téma vypadalo dle nadpisu nezávadně😜
Vejce jsou krémová, bílá, někde se uvádí i do modra/zelena (nějak nevěřím), ale černá ne, krev je červená, ale tmavší. Osobně jsem to teda neviděla. A četla jsem, že maso nemá skoro žádnou krev, tomu nevěřím.
https://www.poultryproducer.com/which-poultry-breed-lays-a-black-egg/
Tady píší: “V indonéské kultuře je Ayam Cemani považován za symbol postavení a věří se, že má mystické schopnosti, díky čemuž je velmi vyhledávaný pro rituální účely.”
OT: Tss. Zametat sníh? My sníh rádi, máme asi tak metr, lepší než bahno a psi říkali, že se v tom dobře plave. Po pěšíplavebním výletě do našeho hlavního města Koštětova jsou zahrabaní v peřině a počítám, že týden nevylezou, co já jen teď budu dělat, asi pořídím pár plivníků.
* maso nemá skoro žádnou chuť
už to taky radši zabalim 🙂
Abychom nemuseli pro chuťovky chodit až do Asie, je nutné připomenout islandský hákarl. Stručně, jde o fermentované maso z jinak nepoživatelného žraloka malohlavého, grónského. On má zakrnělé ledviny, takže toxiny se ukládají v tkáních, s výjimkou tkáně jater. Podle popisu výroby by mne nenavalovalo ale rovnou nakoplo.🤮