Na vlastní oči jsem viděla, jak přede mnou porcovali cemanského kohouta a maso měl teda normálně zbarvené. Jasně, mohl to být kříženec, genetické testy jsem mu nedělala, ale nevypadal tak.
Cerna slepice
mutace fibromelanóza
děkuju, musím se podívat o čem to je.
a pokud člověk překoná zápach
a zde bych viděla malý zádrhel, je asi jedno, ešivá shnilá, nebo fermentovaná, smrdí to jak 10 bolavých nohouch. Zas na druhou stranu voni můžou řikat, že jsme prasata, který žerou shnilej sejra, tak to mám fifty fifty. 😀
Ad rybí omáčka, jasně, vím, že je to nezávadný, jen mě překvapilo, jak a jak dlouho!! se to vyrábí, když v televizi zvedli víko od toho barelu někde na zápraží chatrče, popraskaly mi v nose cévky, jak to smrdělo i přes tu televizi.
Magi vím jak se vyrábí, od tý doby nic. Ale tam se to zase aspoň vařilo, tak by člověk mohl mít pocit, že nějaké bezpečí…. a ne že to kvasej v barelu od bůhvíčeho a Francouzi pak za to platí zlatem 😀
K tomu nemám co bych řekl. Osobně jsem nikdy podobné akci přítomen nebyl, jen jsem jedl výrazně tmavé maso od známého který na můj dotaz co to je sdělil že cemanka a že je černá komplet, ostatní info. jsem si kdysi kdesi dohledal.
Hele, já třeba ochutnám všechno, jsem zvědavá. Nicméně některé věci jedině pod podmínkou, že kus přede mnou sní kuchař nebo ten co mi je nabízí. Ty zárodky, no proč ne. Co mě otočilo žaludek byla ukázka, jak ve Francii připravovali ptáčka a topili ho v koňaku. Předtím ho vykrmovali a vypíchli mu údajně oči, aby se nebránil. Tohle jim mám pocit zakázali až někdy teď v poslední době. Takže vlastně jsou věci, co bych z principu neochutnala.
No jo no, on má prostě každý tu záklopku jinde. Já například s konzumací syrového masa včetně tolik oblíbeného suši, nebo nedodělaného hovězího. Když mně po zakrojení sousta vyteče do omáčky krev tak končím. Potřebuji úplně mrtvý masíčko. Asijskou, zejména thajskou kuchyni mám rád. Dokonce i poznám kuchaře který si na vaření jen hraje. Abych byl objektivní, originál tatarák sním rád, zejména po sedmičce vínka, to potom baštím hezky a bez ofrňování.
pokud měl normální maso, nemohl to být cemanský kohout. oni mají fakt černý sliznice a všechno vevnitř.
to hedvábka je černá jen na povázkách a ve vazivu.
takový to masičko, co by šikovný veterinář ještě přivedl k životu, to můžu. suši jsem měla včera. a well done steak, to je hřích na gastronomii, vždyť to ani neklouže do krku
mám super filipínský recept na chicken nuggets, vezmete jednodenní kuře, vhodíte ho do horkého oleje, neškubat, nekuchat, osmažené se to jí s kořeněným octem a okurkou
občas máme něco navíc, ale ještě jsem neměla odvahu.
Ježišmarjá. Pro mne je absolutní vrchol medium a to ještě musím podlehnout davové psychóze u tabule a všeobecné touze po krvi. Když si někdo ze spolustolovníků objedná blue rare steak tak se ani nemůžu podívat na tu zabijačku co má na talíři. Zato takový ukázněný well done znamená vrchol kulinářského umění i když se kuchař vzteká a číšník nevěří svým uším. Já budu asi ten alibista pro kterého jedlé maso vzniká v supermarketu v úhledném balíčku, v nejhorším případě v klasické prodejně maso-uzeniny, nebo co. Filipíny vyškrtávám ze seznamu míst kam bych se chtěl ještě podívat páč stupeň možného ohrožení vysoko převažuje přijatelné riziko. Ale uznávám že každý to máme nastavené jinak a je třeba to respektovat.
To jsme na tom naprosto stejně😉 Dělám celkem často vepřovou panenku v tom slaninovém kabátku, no minule jsem si zapomněla napravit minutku, že však to odhadnu…houby👎 Na talíři to říznu a zdá se mi to nějaké, hm, moc růžové. Kouknu do talíře muži a tam vprostřed úplně syrové maso😲 On, že to sní, že mu to neva🙄 Svoje jsem drapnula a dala na minutu do mikrovlnky, už to bylo akorát, ale trochu mě přešla chuť😏 Davem se já nenechám strhnout nikdy, na nic, na to jsem zásadová až hrůza😉 To od Bodlinky jsem měla problém jen přečíst🤮
A to eště nevíte, že v ČR se stejkem nazývá i kuřecí zmrtvolněný plátek. Nejlíp s UHO.
Proč teda v menu je pět (šest, devět,…) možnosti úpravy hovězího,
když z té “neteče krev” se kácí kuchař i obsluha a Master chefa přestanou vysílat?
Tak dám - hovězí plátek, roštěnou, … a ty normální stejky, ne?
Pak by stačilo, když se chci pochlubit, říct - byla jsem na stejku.
A ne - byla jsem na stejku blue rare.
Všici na tom vydělají!
Abych podpořila OT, já teda taky všechno peču do mrtva. Resp. já ještě dotahuju to mrtvění ad absurdum, nevadí mi maso totál vysušené, až se vlákna kroutí, majolka to spraví. Až bude po civilizaci, nevím, co budu dělat, protože nebude majolka (vejce a ocet jo, možná i se solí, ale kde vemu olej, že. Budu muset dělat majolku ze sádla. Jo, to by šlo - tak už vím, co budu dělat po zániku civilizace, ještě že vás mám! 😀 )
Jé, to děláme také🙂. Ještě tam manželka dává sušenou švestku. Jenže teď teda úplně nevím jestli je to v pořadí panenka, švestka, slanina, nebo švestka a slanina bez panenky a panenka se slaninou samostatně. No ověřit si to nemohu páč má drahá někde trajdá. Je to ale jedno, dobré je to oboje tak mám námět až mi bude položena ta věčná otázka. Mňam a díky za připomenutí.
Když budou vejce, bude i zrní, z toho je olej, musíte ale teď uschovat cihlu!
Všimla jste si, jak je vysušené maso slané? Tak i sůl máte vyřešenou.
Su zvědavá, kde budete brát to maso. 😀
Normálně v Kaufu přece, ten vydrží všecko.🤣
Mám výhodu, miluji takové to napůl syrové maso, tatarák, sushi a tak. Jako jasně tasemnice atd. Ale dobrý to je.