Kdo nemá rád krev ať se nedívá, ale pán se tam chlubí, jak probíhá porážka rychle a bez stresu, ale pokud to chápu dobře tak jsou slepice do toho trychtýře vloženy živé a podřízlé za živa? Je to tak správně? Není přeci jen lepší prvně drůbež omráčit?
Jan (neregistrovaný)15.01.2025, 13:43:32xxx.xxx.64.49
Souhlasím s vámi ančovička. Příjde mi to kruté začít řezat do živého. Existují omračovací pistole například. Já zabíjím kachny useknutím hlavy na špalku. Zlomek vteřiny a je hlava oddělena, nejlepší možná volba.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.01.2025, 11:46:08
V tom případě bych přistoupil k omráčení. Viděl jsem, co dokáže sekyra, hne-li se zvíře, zrovna u krůt. To už je lepší ji špatně praštit nebo střelit omračovací pistolí a pak podříznout.
Ale lze i vézt řez přes šíji, usmrcení je okamžité a vykrvení bez problému.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.01.2025, 12:48:02
Teda chápu, že s náležitým vybavením jde vše, ale navlíkat slepici ponožku na hlavu bych nechtěl, to už mi přijde snazší vzít topůrko a rána na ránu, ráz na ráz a je to.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 17.01.2025, 12:52:26
To neposúdim, tá kamoška je vegetariánka, ale chápe, že chlap a deti to mäso potrebujú, no rozhodne by nespravila nič, čo by zvyšovalo utrpenie zvieraťa pri porážke.
Pokiaľ som to pochopila správne, jedná sa o tenkú detskú ponožku.