Aktuálně: 2 997 inzerátů221 998 diskuzních příspěvků18 429 uživatelů

S dogou na cestách

Xerxova
Xerxova 19.01.2025, 11:33:25 xxx:xxx.3ed7:4215
Daja:

Prosím a Balt PL? Vím, že jste tam byly na otáčku a tím, že teď opravdu bydlím u hranic s PL tak mám nutkáni v létě zajet.

Daja

takže Balt v srpnu 2024. Jeli jsme “puťák” Polsko, Německo, Dánsko. Pobyt u polského Baltu byl nejkratší - jen na dvě noci. A byli jsme hned u německých hranic - na ostrově Wolin - bydlení kousek od města Wolin. Naše vnoučata už jsou “velká” a hlavně ví, že válecí dovolená s námi nehrozí. Takže sice každý den koupání možné, ale i kulturou a historií živ je člověk. To píšu proto, aby bylo jasné, že pro nás pobyt na pláži nebyl prioritou. Bydleli jsme pár km od moře - v maličkém perfektně vybaveném a optimálně zařízeném dřevěném domečku s obří dobře oplocenou zahradou. To proto, aby Yoda měl možnost svobodného a neomezeného pohybu ráno i večer… Bylo děsné vedro - a přírodní zahrada s velkými stromy byla perfektní.

Ale !! Pokud chcete hlavně koupání - pak musíte bydlet v pěším dosahu pláže a mít zajištěné parkování. Protože to, co se dělo u moře (byly prázdniny a bylo vedro) bylo neskutečné. Davy, davy a zase davy. A nebylo kde parkovat. A všude se staví - silnice, obchody, ale hlavně hotely, apartmány, kempy… a tedy všude jeřáby, náklaďáky, ploty, průchody…

Moře krásné - teplé, čisté, bez medúz (ty nás trápily v Německu u Wismaru). Pláže široké, písečné za pásem borových lesů. Řada pláží je povolena psům. S tím problém není. Ale když jsem viděla ty davy, a nemožnost stínu… tak jsme se s Pepou střídali (děti byly v moři hodinu, my jen půl) a chodili s Yodou na procházky ve stínu borovicových lesů.

Jídlo báječné - proti německému Baltu levnější (a proti dánskému skoro zadarmo). Takže zkusit najít ubytování, kde se pokud možno hned vedle nestaví… a v létě s dětmi raději hned u moře. A jak jsme psala - s vlastním parkovacím místem. Ale nebála bych se ani chatek v kempech - vypadaly dobře a k moři to bylo kousek a býval tam stín borových lesů.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Daja
Daja 19.01.2025, 11:56:06 xxx.xxx.121.46

Děkuji moc, jinak já nejsem na válení u moře, na tohle mám manžela, ale prostě se střídáme jeden den běhací a druhý válecí. Davy a bez stínu plus stavební pozemky hmmm…… tak to mi vadí a dost. Chatky vypadají luxus, nebála bych se .

Když pojedeme musíme hned ze začátku 7měsíce, hned ten první týden, pak mě čeká výměna kolene a to se už nedá běhat. 

Musí psy mýt něco ze zákona v PL? Máme vše očkování teď. 

Xerxova
Xerxova 19.01.2025, 12:23:41 xxx:xxx.e28e:5c09

Polákům začínají letní prázdniny stejně, jako nám.  Co může trošku pomoci, že sousední kus Německa ještě prázdniny nemá. Ale stejně počítejte s davy a ucpanými pobřežními silnicemi a parkovišti.

Jen pro ostatní - určitě má víc lidí zkušenost se zahraničím a psy. Pište - nemusí to být jen doga na cestách. Možná jsem zvolila zavádějící název - možná by byl lepší pes na cestách… Polsko i tu Itálii určitě navštívilo víc zdejších čtenářů… 

Daja
Daja 19.01.2025, 12:37:21 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.01.2025, 12:23:41

No tak to potěš koště🙄, to jste mě nepotěšila, ale nevadí aspoň vím co a jak👍

J5
J5 19.01.2025, 13:20:37 xxx:xxx.1868:7d04
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.01.2025, 19:18:43

Paráda Xerxova👏! Trochu mně zarazila ta první fotka v nákladovém prostoru trajektu než jsem si všiml že auta nejsou dosud přikurtována. Jezdíval jsem často z italské Ancony do řecké Patry a vždy před vyplutím nás nemilosrdně vyhnali a uzamkli nákladové paluby, nic živé nesmělo v autech zůstat. Tak jsem si říkal, co to bylo za společnost že umožnila takto si lebedit v autě s pesanem. To mohli jen lidé parkující na otevřené palubě hned za nakládací rampou. Ale už chápu a fandím vám.

Xerxova
Xerxova 19.01.2025, 13:59:30 xxx:xxx.e28e:5c09
J5:

Paráda Xerxova👏! Trochu mně zarazila ta první fotka v nákladovém prostoru trajektu než jsem si všiml že auta nejsou dosud přikurtována. Jezdíval jsem často z italské Ancony do řecké Patry a vždy před vyplutím nás nemilosrdně vyhnali a uzamkli nákladové paluby, nic živé nesmělo v autech zůstat. Tak jsem si říkal, co to bylo za společnost že umožnila takto si lebedit v autě s pesanem. To mohli jen lidé parkující na otevřené palubě hned za nakládací rampou. Ale už chápu a fandím vám.

lebedila jsem si takhle celou cestu - dvakrát na Sicílii cestou tam i zpátky a i dvakrát na ostrov Pag v Chorvatsku… ale nikdy to nebylo podpalubí. A malé přívozy ve Skotsku… tam i lidi seděli v autech

na fotce je jiné auto, jiná doga… 

Obrázek
J5
J5 19.01.2025, 16:00:09 xxx:xxx.4c59:35d0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.01.2025, 13:59:30

Aha, připadalo mi to že fotka je z velkého trajektu a z podpalubí, už jen kvůli těm okům na úvazy. Na těch menších asi teda nebudou tak přísní, na Pag je to tuším cca 5 km a 20 minut a Sicílie se jistě vejde do 10 km. Skotsko nemám představu, tam je na mně moc zima🙂. My jsme jeli podstatně déle, nuda veliká páč ty jejich lodní restaurace, bary a jiné kratochvíle byly úplně mimo naše možnosti.😟Rozhodně je příjemnější cestovat tím vaším způsobem.

Arbora
Arbora 20.01.2025, 10:21:31 xxx.xxx.131.15

Ak hľadáte prázdne pláže aj v lete, tak všetkými desiatimi môžem doporučiť Normandiu. Mestské pláže síce majú zákaz psov, ale väčšinou je to taký 500 m fľak a okolo už je bežne prístupné. More klesá pozvoľne, vlny žiadna dráma, takže pre psy ideál. Ľudí naozaj minimum, iba keď je fakt super počasie, tak sa to zvykne zaľudniť. To ale znamená asi toľko, že najbližší človek k vám je asi tak na 10m. Hoci sa to nezdá, na tej pláži aj pri 22-23 stupňoch je strašné teplo, to slnko pečie. Francúzi majú hauptsezónu niekedy okolo Bastily (08. 07.), vtedy sa tam zvykne na pár dní zvýšiť počet turistov, ale ináč to nie je nejako poznať ani na cestách. Skôr tak pri tých väčších pamiatkach. Reštaurácie bez problémov so psov, voda je automatika. Ubytovanie tiež nebýva zásadný problém, väčšinou máva pes nachystané misky, aj erárny pelech. https://live.staticflickr.com/65535/51396026212_ed71249ed5_h.jpg

efe
efe 20.01.2025, 11:01:28 xxx.xxx.199.5

Já jen poznámku: do psí lékárničky bych já přibalila umělé slzy (nebo oční gel) a kapky do ucha. 

Xerxova
Xerxova 20.01.2025, 15:01:58 xxx:xxx.ff0a:2eba
efe:

Já jen poznámku: do psí lékárničky bych já přibalila umělé slzy (nebo oční gel) a kapky do ucha. 

Dík za doplnění.

I když tam bude hodně záležet na plemenné příslušnosti a na osobních zkušenostech. Jak jsem psala - máme mizerně vybavenou lékáničku pro lidi i psy, neboť (ťuk, ťuk, klep, klep) ji používáme minimálně. Když jsem jela se stařičkou Betkou do Chorvatska, nebo s Nightem do Itálie, když už měl potvrzený nález na páteři… tak jsem taky měla s sebou silné léky na bolest, kdyby bylo potřeba. Naštěstí nebylo.

Mořská voda v kožichu, v očích i v uších nevadila naštěstí nikomu

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.