Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 30.01.2025, 18:43:44
má zubíky. fakt velký. jako překvapivě velký, prostě něco takovýho kráva (který chybí celý jedno patro) nebo kůň (umí kousat, ale do modráků, ne do rakve) ani náhodou nemá
a je to dost velký zvíře. jakože ta hlava samotná má metr na dýlku a to celé zvíře třeba osm metráků nebo i víc.
Muž má kamaráda, chová lamy, ne ty malý alpaky, ale guonako. Má taky nekastrovanýho samce a jednou ho pokousal tak, že málem vykrvácel. Trochu jsem si myslela že přehání, ale když vidím tyhle zoubky… No, vím jedno, chtěl mi je ukázat, kouknu se, ale jen z uctivé dálky.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 30.01.2025, 18:45:56
Smankote panenko marija podsrpenska!
Kamoska ma zoopark. Mimo jine pumu, buvoly a velbloudy. Jako respekt pred pumou a buvolem jsme mela, velbloud mi z nich prisel vlastne nejvic tutununu.
Jedine varovani ktere jsem dostala bylo, ze velbloud (a lama) na rozdil od kone kopou vsemi smery - tedy i do stran, nahoru, dolu, za roh, …
Asi me nechtela vydesit. No, ted uz trochu jsem. Myslim, ze hladit si je odted budu ponekud “na Saxanu”.
Z prvních odpovědí je jasné, že sama pejskařská obec v tomto nemá jasný ucelený názor, ale je zapotřebí to začít řešit. Jasně, že i malý pes kouše, možná víc než velký, ale člověka neusmrtí nebo vážně nezraní. Máte pravdu, že je potřeba cílit na nezodpovědné chovatele, ale jak je rozlišit od zodpovědných? Musí přijít zákony, které budou prostě platit pro všechny. Nerozlišovat plemena, to je vzhledem ke křížencům ošemetná záležitost, prostě stanovení výšky a hmotnosti, překročí váš pes tuto hranici, platí pro něj pravidla zákaz vycházet bez náhubku do města, cestovat městskou dopravdou, pouštění navolno apod. Kdo poruší a pes někoho usmrtí nebo napadne, brát to jako by to udělal jeho majitel. A do dvou let je klid, to vám garantuju.
V tejto krajine existuje zákon o tom, že vozidlo môže riadiť iba človek s oprávnením. Existuje zákon o otm, že človek nesmie riadiť vozidlo pod vplyvom omamých látok. Dokonca existuje aj zákon o premávke, ktorý napríklad obmedzuje rýchlosť, vjazd špecifických vozidiel s rozmermi, hmotnosťou…Neviem ako často sedíte v aute, ale máte pocit, že ľudia dodržiavajú predpisy? Nehovoriac o tom, že väčšina z toho, čo popisujete dávno platí. Kde je ten kľud?
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 31.01.2025, 10:24:50
Už znám, od tetkon. Doposud nic. Děkuji za novinku. Hladit taky nebudu 😀 Ty vado, to opravdu člověk vůbec nevěděl. No, jak se může člověk zdělat na chovu. A to tady ondynoj někdo vykřikoval nějaký hanlivostě na Chov, nebo co.
edit - přečetla jsem si teď o tom zvířátku víc. A člověk je fakt kretén!To není vrcholovej predátor, to je vrcholovej kretén, kterej loví a zabíjí zvíře, aby si mohl vyrobit voňafku! Chápete to? A přitom to lze od toho zvířete - dle informací - získat i bez usmrcení. Jen ten chov, ten je pro chudáka člověka moc náročnej. Ble.
A kabara znáte? Takový roztomilý zvířátko a jaký ten má zuby. Všechno zakázat,preventivně🤣
No jo, ale ten mi se svými 50 cm KVH neukousne hlavu. Ale ani tak bych ho nepodceňovala. Ono konec konců v sebeobraně je nebezpečná i veverka. A co teprve potkan!
No jo, ale ten mi se svými 50 cm KVH neukousne hlavu. Ale ani tak bych ho nepodceňovala. Ono konec konců v sebeobraně je nebezpečná i veverka. A co teprve potkan!
Tssss,zkoušela jste? Nezkoušela. Zabodne a páře,já bych to nepodceňovala😎
Btw v zoo,když jsem byla na den ošetřovatelem, mě nejvíc varovali před žirafama. Zuby šavlozubý nemaj,ale jak vás praštěj hlavou,tak končíte. Takže taky zakázat
Kančil, vypadá jako myš s dlouhýma nohama, prý 18 cm KHV, má ho tady nějaká zoo, já neviděla, je příbuzný velblouda a jelena, má také veliké zuby. A slon má také takového příbuzného. Mezičlánky. Strašidelné. Zakázat zoo. Takhle by to nešlo.