Dobrý den, jen pro upřesnění, není to vitamínový, ale proteinový koncentrát. Do KKS se nic nepřidává, proto je tam to slovo kompletní. Tento koncentrát používám do své směsi, když chci nahradit kvasnice.
Směsi pro malochovatele mají cca 14 procent bílkovin. Tento koncentrát jich má 26. Tj. cca jako hrách. Např. extrudovaná sója má 36.
Nosnice snese v krmné dávce i 20 procent celkem v pohodě. Tady ten produkt namíchaný s běžnou krmnou směsí dá dohromady kolem 17 procent.
Já bych to nekoupila, určitě ne kvůli bílkovinám. Bílkoviny se dají dodat i jinak, levněji, a navíc víte, co slepicím dáváte. Asi to koncentruje spíš minerály? Tam nemůžu sloužit, přesahuje to moje znalosti - nikdy jsem nepotřebovala jim dosypávat nic víc než běžný Nutrimix.
No, musí se koukat, kolik Ca a bílkovin má moje směs. Tohle je na tu cenu nic moc, ale doplnili minerály, kdyby to doma někdo nemoh dát dohromady. Ten Energys 30 ve větším balení je lepší, ale taky se tam píše, že musíte nosnicím přidat hromadu Ca (ty dva výrobky se liší asi deseti procenty Ca, to by byla docela hrůza pro ty slépky, neřešit to).
Jak říká Varaxi, tohle množství bílkovin se dá splašit jinak.