Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.02.2025, 09:09:33
A nahrazujete je něčím? On každou tu vnitřnost poprvé sežral (ale že by s nadšením, to ne), ale podruhé, potřetí nic z toho už nechtěl vzít do tlamy. Všecko kupované normálně pro lidskou spotřebu.
Nenahrazuju ničím. Už jsem takhle měla jednu čubu,co byla z vnitřností hysterická (já je chápu,taky jsem😄) a nijak jí nescházely. Oni i ostatní dostávají směsky s vnitřnostma jen výjimečně (celý kus by mi nesežral nikdo). Ale ostatní je namleté ve směsce s masem sežerou, Cáca radši nebude žrát. Asi ví,co dělá
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.02.2025, 08:41:12
jo, je to naprosto k ničemu. jako z krve můžu zjistit tak max třeba hladinu vitamínu B12, ale myslet si, že mi mikroprvky něco řeknou o krmení, to opravdu neřeknou
protože prostě ovlivňují to hormony, ne krmení a ten organismus se do poslední chvíle i při zcela nevhodném krmení typu křivice nebo nutriční hyperparathyreóza bude snažit, aby to bylo ok. no a když už krev ukáže zásadní problém, tak je zásadní problém.
Masem krmim cca 12 let. Zacla jsem z nutnosti, pac Dudun proste odmital vzit jakekoliv grancle do huby a kdyz uz, tak se po nich brutal pos…
Takze jsme na mase. Mem devet psu, velky, maly, mlady, stary, ultrastary. Vetsina z nich hodne aktivni, nekteri az moc 😀
Krmim kazdeho jinak. Kupodivu, ani jeden nezapada do tabulek. Vsichni maji vyrazne vyssi davku nez chytre knihy doporucuji, protoze jinak proste hubnou. No, nemam moc ekonomickou smecku 😀
Ale i dal se lisime od tabulek - treba Dudu ma vyrazne vyssi podil kosti nez by mel byt. Jinak prujmuje. Saggi zas nemuze kure, jinak taky beha. Asi pozustatek osady. Otik nezere ryby, stejne tak Johana. I kdyz Ota je aspon obcas ochoten vzit na milost sproty. Terry blbe cumi na krutu, zral by idelane jen hovezi a kure. Ferida nemuze tresku. Dudu ma navic ledvinovou a Otas jaterni dietu. Atd, atd …
Prilohy davam jen dietarum a pripadne kdyz nam zbyde od obeda. Zeleninu taktez. Maji drstky a v lete co si nazobou na zahonech. V nejakem zachvatu vzdycky nakoupim oleje a vitaminy a doplnky … a pak je uspesne zapominam do te misky sypat.
A … zijou. Vsichni v pohode. Hebka srst, hebke bobky 😀 Delat vsem pravidelne rozory, asi si musim najit dalsi zamestnani a myslim ze by me smecka nemela rada 😀
Takze suma sumarum - krev delam jen starcum (kazdy pulrok, pac jsou to starci), fenam pred krytim a jinak jen kdyz je nekdo marod. Na vicero pousteni krve nevidim duvod …
Děkuju všem, takže je to asi zbytečné. Na mase jsou 2 roky (starší) a 1 rok (mladá). Starším bych řekla že se srst po přechodu na maso zlepšila (ale neměli ji nijak škaredou ani předtím), malá byla granulová jen cca do 8 měsíců.. Bobky v pohodě, jsou veselí, vypadají zdravě, tak asi nebudu zbytečně vymýšlet.