Ariška: Jsem majitelka už 2. shiby a znám pár chovatelských stanic shikoku. O dovozu z Japonska moc nevím.
Shib je celkem hodně, na výchovu nejsou vůbec tvrdí, chce to trpělivost , např. jedna paní skládá všelijaké zkoušky. Moje fenka chodí normálně na volno, srnky prohání stejně jako moje bývalá kníračka a jinak je hodnější. Je to prostě normální pes. Akorát je náladová, měly jsme i období, kdy jsme spolu bojovaly, ale našla jsem si cestu, jak s ní komunikovat.
Hodně jsem se jí věnovala, ale to mi přijde nezbytné u každého psa. I z labradora může vyrůst hajzlík 🙃
Hodně jsem se jí věnovala, ale to mi přijde nezbytné u každého psa. I z labradora může vyrůst hajzlík 🙃
Za tohle jsem dala palec nahoru neb to si myslím je pravda pravdoucí.
Moje fenka chodí normálně na volno, srnky prohání stejně jako moje bývalá kníračka
To byla nadsázka, že zlobí stejne. Mělo me napadnout, že se tady toho někdo chytí, když jsou tu všichni dokonalí.
No tady doufám, že to nadsázka byla, že má k tomu feňule tendence, ale že jí to není umožněno.
Jako paní nedokonalá si dovolím pounamenat, že pokud nemám jistotu, že můj pes je odvolatelný, přivolatelný, zastavitelný, tak ho bez jištění nepustím…afgán mohl na volno, protože byl odvolatelný i od běžícího zajíce, pyrenejka musí být pořád jištěná, protoýre není odvolatelná od vzdáleného křovíčka, protože má přivolání na 90%, takže z mého pohledu přivolání nemá…ale někdy si připadám, že já jsem asi divná, že spousta lidí to má jinak…