Aktuálně: 2 538 inzerátů234 890 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Vliv dna na fumigaci

Anonymní (neregistrovaný) 26.03.2025, 13:47:14 xxx.xxx.151.22

Muze se stat ze je funkcnost fumigace snizena kovovym varroa dnem? Nekde sem toto totiz cetl a ted to nemuzu nejak dohledat kde to bylo psano.

goro
goro 26.03.2025, 16:38:50 xxx.xxx.74.195

🤔…

fumigace z papierika zaveseného v hornom nadstavku  alebo z nejakého prístroja cez česno?…prúdenie má iný východzí bod a ináč prúdi ten teplý dym s obsahom amitrazu…

teoreticky by kovový materiál mohol mať nižšiu teplotu a amitraz by na ňom sa vyzrážal ale to by ma zaujímalo kto to napísal…ak si spomenieš napíš

u nás na Slovensku používame na fumigáciu papieriky spaľované v podmete, zapaľujem ich pod sitom a teplý vzduch stúpa do úľa…robím to roky a ten pocit o nižšej účinnosti nemám…😕

Obrázek
tom4
tom4 27.03.2025, 17:11:00 xxx:xxx.53df:5df9

Tak to by mě zajímalo- u nás se tvrdí, že papírek má být spalován nahoře, typicky připíchnutý hřebíčkem v rámku , prostor se vytvoří vyndáním posledního rámku. V podmetu by to bylo pohodlnější..Já už dva roky fumiguji Griffinem, ale zajímal by mě rozdíl mezi fumigací zhora a zespodu

goro
goro 27.03.2025, 17:21:00 xxx.xxx.74.195

Na Slovensku bola pred desiatkami rokov vyvinutá, odskúšaná a dodnes je používaná metodika spaľovania papierikov s amitrazom v podmete. Ale ty žiješ v ČR, tak citujem DOL

“Povrch včel je díky ochlupení oproti plástům a úlovým součástem mnohonásobně větší. Tedy skoro všechna účinná látka nasedne na včely a to chceme. V podstate nezáleží na tom, odkud se kouř šíří. Záleží na tom, aby neunikal netěsnostmi, horem, spodem, česnem, atd”

viď odpoveď “fumigace z podmetu”

https://www.beedol.cz/dotazy-a-odpovedi-k-leceni/?srsltid=AfmBOopVTI6_69a58ph7V73k7L3wUsnPul6TVBmZjZRKtD04nr3-4oC6…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.