Zasedly normálně..vynesly co měly a zasedly…asi je jaro 😉
Zdravím. Mám 6 krůt a 3 už natvrdo zasedli. Přijde mi to hrozně brzo. Každá snesla cca 10 vajec. Chtěl jsem víc, sbírat vejce a líhnout. Čím to je, že sedly tak brzo?
Zdravím. Mám 6 krůt a 3 už natvrdo zasedli. Přijde mi to hrozně brzo. Každá snesla cca 10 vajec. Chtěl jsem víc, sbírat vejce a líhnout. Čím to je, že sedly tak brzo?
Zasedly normálně..vynesly co měly a zasedly…asi je jaro 😉
Všude se uvádí že snesou 30 i víc vajec a když jsem je choval dřív měl jsem od 3 krůt 150 vajec. Dnes mám od 6 sotva 60 vajec a sedí jak pekáče. Možná jsem neměl nechávat podkladky aby neviděli vejce.
..a měl jste stejné krůty, stejné krmení?..já jsem chovala bronzové, bílé lemované, vajec bylo také víc .. nejmíň 20 , jak píšete..ale po vysezení a odvodnění krůťat můžou snášet znovu . krůty mi vyseděly i housata…
Podmínky teď mají lepší než měli tenkrát, směs pro nosnice, velká pastva a klíčená pšenice sypaná nutrimixem a roboranem ale jsou to prvničky, tak možná měli vajec míň a začnou pak ještě jednou. A ty husí vejce dokázaly vysedět, husa má vejce o dost větší tak jestli je dokáže krůta správně přohřet?
tak jestli je dokáže krůta správně přohřet?
Však to ančovička píše.
kometa:tak jestli je dokáže krůta správně přohřet?
Však to ančovička píše.
..jj.. píšu..ale musí se dát méně vajec, aby je krůta dobře obsedla..podle její velikosti..
Je to paráda pozorovat jak jsou pečlivé při sezení. Jdou se jen 1x denně nažrat, napít a vyprázdnit a pak zase zpátky a jak se chovají ohleduplně k vejcím to je paráda. Zvedají vysoko nohy a našlapují opatrně. Zobáčkem si vejce přihrnou opatrně pod sebe, takový cit.
Krásný pohled. Každá pod sebou má 10-11 vajec. Sedí 8 dnů. Důležité je naplánovat líhnutí na stejnou dobu plus mínus 2 dny. Jinak by utekly kvočny za pipajicimi krůťaty.
Z líhně