Dobrý den Jedna z mých slepic kvoká! Dal sem pod ní 14 vajec kachny pižmové! Je to HORAL černá! Myslíte že mám naději že mi kačata vysedí???? Děkuji Petis
Kvočna pižmovky vysedi…ale je to pro ni záhul..musí vydržet sedět 5 týdnů…pochybuji, že to hybrid horal, dokáže..14 vajec se mi také zdá moc ..ta slepice je malá…mně je jednou vyseděla, ale to byla velká slepice maranska…spíš to nedoporučuji , ohledně k té slepici..
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 08.04.2025, 16:19:27
Každý den, při odpoledním krmení ji sundejte z hnízda, aťˇ se každý den nažere a protáhne, ať se za těch 5 týdnů co nejméně vyčerpá. Jak dlouho kvokala, než jste ji nasadil?
Každý den, při odpoledním krmení ji sundejte z hnízda, aťˇ se každý den nažere a protáhne, ať se za těch 5 týdnů co nejméně vyčerpá. Jak dlouho kvokala, než jste ji nasadil?
Myslím, že kvočna sama ví co má dělat. Sleze se nažrat podle potřeby. Určitě bych ji netahal z hnízda proti její vůli. Tím byste nadělal víc škody než užitku.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.04.2025, 14:00:01
Kvočen jsme měli mraky a vím, že občas některá dokáže sedět urputně. Pokud má sedět 5 týdnů, myslím, že je lepší ji každý den zvednout z hnízda i když to třeba již udělala sama, než aby se vysílila tak, že kvokat přestane. Jestli se zvedne z hnízda jednou nebo dvakrát za den, to vývoj zárodků neovlivní (samozřejmě, že záleží na okolní teplotě. A zda kvočna z hnízda již slezla, se lehce pozná podle hromady trusu, kterou udělá, takže dle toho jednám. Chce to řešit to vždy v závěru dne. Jednak vím, zda se během dne zvedla nebo ne, jednak mám záruku, že se na hnízdo brzo vrátí.