Aktuálně: 2 500 inzerátů237 676 diskuzních příspěvků18 676 uživatelů

Neofema tyrkysová

zjarda
zjarda 17.04.2025, 17:38:25 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.04.2025, 16:06:19

Zdravím, jojo jen dohady a pokud zadavatelka nedá lepší fotky, tak zase jen dohady a dohady! Ten Váš tyrkysový, má kde tu červenou v křídle? Hledal i koukal jsem, ale nějak nic, tak prosím, rád se poučím.  S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 18.04.2025, 09:17:53 xxx.xxx.141.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 17.04.2025, 17:38:25

Není to čistý přírodní  samec , má načervenalé bříško . Například u opalinu se ztrácí červený pásek v křídle, tímto ale netvrdím že je to opalin.

Anonymní (neregistrovaný) 18.04.2025, 14:08:57 xxx.xxx.195.189
Anonymní:

Není to čistý přírodní  samec , má načervenalé bříško . Například u opalinu se ztrácí červený pásek v křídle, tímto ale netvrdím že je to opalin.

Je to přírodně zbarvený samec, pásek v křídle má, je na jedné fotce krásně vidět. Ale jako chovatel, který neofémy roky choval, nemusím pásek vidět abych určil zda je to samec nebo samice, je to jasně poznat i na záběru zepředu. Oranžová na břiše se vyskytuje i u některých ptáků v přírodě. Díky tomu byla přísnou selekcí vyšlechtěna rudoprsá mutace.

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 18.04.2025, 14:14:05 xxx.xxx.195.189
zjarda:

Zdravím, jojo jen dohady a pokud zadavatelka nedá lepší fotky, tak zase jen dohady a dohady! Ten Váš tyrkysový, má kde tu červenou v křídle? Hledal i koukal jsem, ale nějak nic, tak prosím, rád se poučím.  S pozdravem Zappe 

Žádné dohady, odpovídám zásadně jen tehdy když vím a u ptáků, které jsem choval a mám s nimi roky zkušeností. Tak prosím, hledejte a koukejte líp, stále je třeba se učit 👍

Obrázek
zjarda
zjarda 18.04.2025, 16:26:55 xxx:xxx.5d56:6a7f

Zdravím,  tak jistě máte pravdu, že člověk se učí  celý život. A mojí chybou bylo, že jsem ty fotky prohlížel jen v tabletu a až po Vašem upozornění mi to už nedalo a prohnal jsem tuto fotku přes PC s programy a filtry. A výsledek je jasný. Jsou to dva samci, 2.0 N.Tyrkysová a N.Modrohlavá. A tímto se všem omlouvám za svojí laxnost k danému určení, která mě moc mrzí, omlouvám se. A asi je zbytečné psát, že kdyby(kdyby jsou ty chyby), zadavatelka vložila další fotky, tak by to bylo jinak, možná.  S pozdravem Zappe 

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 18.04.2025, 18:26:12 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Je to přírodně zbarvený samec, pásek v křídle má, je na jedné fotce krásně vidět. Ale jako chovatel, který neofémy roky choval, nemusím pásek vidět abych určil zda je to samec nebo samice, je to jasně poznat i na záběru zepředu. Oranžová na břiše se vyskytuje i u některých ptáků v přírodě. Díky tomu byla přísnou selekcí vyšlechtěna rudoprsá mutace.

Obrázek

Dovolil bych si zapochybovat že od narůžovělých  neboli cervenobrichych ptáku byla vyšlechtěna rudoprsa mutace tak jak ji známe dnes , musela proběhnout genetická změna, není to jako např. U mnohobarvych kde selekci byla vyšlechtěna větší oblast červeného břicha.

Anonymní (neregistrovaný) 18.04.2025, 18:55:55 xxx.xxx.141.100
Anonymní:

Dovolil bych si zapochybovat že od narůžovělých  neboli cervenobrichych ptáku byla vyšlechtěna rudoprsa mutace tak jak ji známe dnes , musela proběhnout genetická změna, není to jako např. U mnohobarvych kde selekci byla vyšlechtěna větší oblast červeného břicha.

Paní Helena jistě ani netušila jaky rozruch svým příspěvkem způsobí , tady skuseni chovatele  ke kterým se hlásím těžce narazili

No učit se  je naprosto nutne

Miky (neregistrovaný) 18.04.2025, 20:16:40 xxx.xxx.8.59

Ahoj všichni. Tak prý těžce narazili…no nemyslím si nebo ty fotografie byli dost špatný! A pak se paní odporoučela a zmatek na světě. Ale 2borci, klobouk dolů se nachytat nedali! No, ale taky jako první na to přišel a chlapski se omluvil p.Zappe…což si zaslouží respekt a navíc i v této době. Takže vy tři pánové 👍👍👍

Anonymní (neregistrovaný) 19.04.2025, 17:15:48 xxx.xxx.195.189
Anonymní:

Já bych o tom nepochyboval, že je to selekcí. Já jsem první rudoprsé kupoval před cca 30 lety, tenkrát byla cena myslím 10tis. a bylo mi doporučeno, nepářit se žlutobřichými ptáky, protože se karta rychle otočí a při opakovaném páření na přírodní se ta celistvost rudé barvy rozbije a dostanete se zase na žlutá břicha. Na což se pak samozřejmě i přišlo.

A co se týká toho papouška mnohobarvého, tam ta selekce postupuje podobně, už dnes máte samice, které nemají jen červené břicho, ale jsou červené i na prsou a lícní části. Samci, kteří mají mít na křídle žlutou skvrnu ji už mají prokvetlo červeně. 

Další druh, u kterého se tak postupuje, je papoušek rudobřichý, ten už má červenou i na zádech.

Tady jsem našel jeden odkaz na krásně zbarvenou samici  https://papouscimasin.wbs.cz/Papousek-mnohobarvy-.html

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.