Xerxova:a tohle Xerxová nepsala 😂 Že to někoho baví… už to vidím - Xerxes jako Xerox 😄
A já myslela, že jste to psala “pod vlivem” Vy a ta hrubajzna - nešlo dohromady. (Musela jsem si anonyma 2x vyskloňovat 😄
První otázka co mě napadá… jak budete uvažovat, když budete téma zakládat? Pro jaké téma byste zvolili i anonymy a pro jaké ne?
Asi bych to dál neřešil a neurčoval kde by ta možnost měla být a kde ne. Ať si to rozhodne ten kdo to bude zakládat vlákno nezávisle na tématice.
Kombinace vylepšení jako povinná přezdívka pro anonymy (podle mě hodně lidí to bude “obcházet” stylem “qwertz” apod…) + určení kdo může diskutovat je super z mého pohledu. Aby tu anonymní zakládající nemělu tu možnost určit kdo může přispívat (obyčejný “checkbox”) bych tam dal jen kvůli tomu aby když anonym to založí a dal by jen pro registrované tak by už nemohl položit další otázky případně poděkovat tomu kdo poradí. Případně by tam mohla být vedle poznámka ve stylu “Jen pro přihlášené” a ať si rozhodně anonym zda se přihlásí / registruje nebo hold bude muset počítat s anonymy.
Xerxova:a tohle Xerxová nepsala 😂 Že to někoho baví… už to vidím - Xerxes jako Xerox 😄
A já myslela, že jste to psala “pod vlivem” Vy a ta hrubajzna - nešlo dohromady. (Musela jsem si anonyma 2x vyskloňovat 😄
Anonymní:A já myslela, že jste to psala “pod vlivem” Vy a ta hrubajzna - nešlo dohromady. (Musela jsem si anonyma 2x vyskloňovat 😄
To já.
To lidi nečtou, kdo by četl třetí víčko. 😀
Xerxova:jasně že je to provokace, ale na stranu druhou je dobře si uvědomit, že nemusí být pravda co se tu píše, že se pod nick dá schovat cokoli… a že jsme snadno manipulovatelní. A že pro spoustu lidí je anonymní prostředí internetu jedno velké hřiště, kde se dá hrát na kohokoli a cokoli a vymýšlet si nejen identitu, ale celé světy. A pokud vím, nejvíc si tady v minulosti ubližovali osoby registrované… Takže za mě je to jen dobře, když si nejsme tak úplně jistí…
A taky si musíme uvědomit, že co tu napíšeme, čte spousta lidí - nejen registrovaných, nejen anonymů… ale i těch mlčíčích čtoucích… A co vykecáme na sebe, je veřejné…
👍
Nejsem přihlášená, nemůžu lajkovat, tak pod tohle se podepíšu.
Možnost přispívání bez nutnosti registrace bych určitě nerušil.. Netuším, jak to je při psaní nepřihlášenejch, proč je tolik "Anonymní",? To tam nějak vyplňuje automaticky? Já když se odhlásím, tak mi to tam předvyplní Jardu Pecivála.. Nejde vynutit zadat nějaký jméno s tím, že Anonymní Anonym a podobný nepůjdou zadat? Člověk už na to slovo je alergickej 🤪
Nápad s možností založit témato kam budou mít možnost psát jen registrovaný se mi líbí 👍
Skeeve:To bylo, pokud se nepletu, ještě před vzkříšením Fauny, že psal někdo za Lupuse a Balu přece..
Já vím. Ale příspěvky z této IP adresy mi přijdou jako vyložená reklama na IF. Tenkrát to byl někdo jiný.
Ať už chceme nebo ne “Anonym” je zde bez výjimky každý. Jediný kdo má jakousi zpětnou vazbu na registrovaného anonyma je majitel a provozovatel webu. To je v pořádku pro pocit zachování, alespoň zdánlivého, soukromí diskutujícího. Proč však má neregistrovaný anonym na rozdíl od registrovaného anonyma hned v úvodu svého příspěvku možnost napsat jakékoliv jméno či značku, případně nenapsat vůbec nic, to dobré není. V prvním případě má neregistrovaný možnost použít přezdívku registrovaného což v případě nekalých úmyslů může být pro registrovaného stresující, ve druhém pak, zejména v souboji anonymů ve vlákně, zmatečné. Ptám se proto, nebylo by možné toto privilegium volby neregistrovaným odejmout a nahradit stávající nicneříkající “Anonym (neregistrovaný)” třeba prostým “Neregistrovaný 12.345” nebo “Nereg. 345” při čemž čísla jsou koncem IP, aniž by to mohl neregistrovaný jakkoliv ovlivnit? Takové řešení by nemuselo vadit ani registrovaným. Ti se vždy v případě že se nemohou přihlásit klasicky můžou podepsat v textu. Já sice netuším jak složitá a reálná by taková úprava byla ale zato tuším že by se mi rozhodně lépe diskutovalo s Nereg. 345 kterému případně oponuje Nereg. 172 než se stále se opakujícím Anonymem (neregistrovaným) což mne nutí neustále porovnávat IP cudně uvedené na jiném řádku a ještě malinkými nevýraznými číslíčky. V každém případě bych chtěl zdůraznit že jsem spokojen i s tím jak je to dosud a vyjádřit uznání za péči majitelům.
IP přidělí poskytovatel přístupu k netu zařízení, ne uživateli, takže pokud bude psát z pc v práci, a ne telefonu svého - třeba - bude mít zase jiné IP, aspoň tak jsem to pochopil, takže ho stejně nebudeme umět přiřadit k té určité osobě
Případně mě někdo znalejší opraví.. 🤔😉
nahradit stávající nicneříkající “Anonym (neregistrovaný)” třeba prostým “Neregistrovaný 12.345” nebo “Nereg. 345” při čemž čísla jsou koncem IP
To je hezký nápad. Mně se tohle líbí. 👍Lepší než anonyma nutit aby tam něco napsal a pak by to dopadlo nesmyslným klikáním do klávesnice stylem “QERTZ” a pak ten samý pak napíše “ASDW” a stejně se musíme koukat na IP.
bude mít zase jiné IP, aspoň tak jsem to pochopil, takže ho stejně nebudeme umět přiřadit k té určité osobě
To asi tak jako tak budeme muset přiřadit. Pokud ho nutit něco napsat (a bude si to libovolně měnit) či se to bude měnit jen čistě podle zařízení z kterého to píše tak mě osobně mi přijde lepší varianta toho anonyma obejít a do nicku napsat IP. Problém to úplně neřeší, ale za mě asi lepší.
Je mi to jedno.
Bude mi to jedno ještě víc, když bude možnost si sám pro sebe zneviditelnit příspěvky podle IP z diskuse, vůbec mi nebude vadit, jestli se tím ztratí přehlednost, protože prudiči stejně žádnou hodnotnou informaci nepřinášejí.
Je to složitější, řešíme tady spíš ty, kteří anonymy zneužívají. Ale zase to poškodí ty, kteří píší jako neregistrovaní stále pod stejnou přezdívkou. Bude psát klidně stále z jednoho telefonu, ale jednou z domácí wifi, jednou v autobuse přes data a jednou z wifi v práci a bude mít 3 různé IP adresy a tím pádem 3 přezdívky. To se mi nelíbí.
Jediná varianta by byla, když nevyplní nic, tak tam místo Anonymní (neregistrovaný) napsat třeba Uživatel 34.125 (Neregistrovaný), to by asi problém nebyl… ale zpřehlední to diskuzi? Nevím…
Bude psát klidně stále z jednoho telefonu, ale jednou z domácí wifi, jednou v autobuse přes data a jednou z wifi v práci a bude mít 3 různé IP adresy a tím pádem 3 přezdívky. To se mi nelíbí.
To ano, ale těžko říct jaký to bude mít reálný výsledek. Osobně bych řekl, že takové situace se dějí u registrovaných uživatelů. Osobně si nemyslím, že anonymní přispěvovatelé píšou z více zařízení. Hodně IP adres si prostě už pamatuji a vím o koho se jedná.
Další možnost pro anonyma je, že ten anonymní přispěvovatel (ten normální a poctivý) se může v tom příspěvku na konci podepsat. Pokud se nepodepíše tak asi ho každý může “zaškatulkovat” jak chce.
raven_kix:Je to složitější, řešíme tady spíš ty, kteří anonymy zneužívají. Ale zase to poškodí ty, kteří píší jako neregistrovaní stále pod stejnou přezdívkou. Bude psát klidně stále z jednoho telefonu, ale jednou z domácí wifi, jednou v autobuse přes data a jednou z wifi v práci a bude mít 3 různé IP adresy a tím pádem 3 přezdívky. To se mi nelíbí.
Jediná varianta by byla, když nevyplní nic, tak tam místo Anonymní (neregistrovaný) napsat třeba Uživatel 34.125 (Neregistrovaný), to by asi problém nebyl… ale zpřehlední to diskuzi? Nevím…
když nevyplní nic, nepůjde mu příspěvek odeslat.. Anonymní, Anonym zakázat, pár prudičů vymyslí určitě něco strašně převratnýho, např. “Anonymní.” a pod. , ale hlavně normálně inteligentního anonymního tazatele to nenásilně donutí napsat něco normálního.. Já, kdyby někde psal tak mě těžko napadne napsat do jména/přezdívky Anonymní 🙂
Ale jo, zpřehlední.
Ono to chce taky koukat na ikonky, když píše někdo nepřihlášený za nějakého registrovaného, tak nemá ikonku a pak už člověk je v pozoru kdo to vlastně píše.
Podle mého se to moc hrotí. Většina anonymů je neškodná a ty případné škodlivé jedince odhalíme a budeme ignorovat. Snad to ani nestojí za tu práci, která by s tím byla. A když to bude nesmyslná rada, však to někdo uvede na pravou míru.
trojAAAcko:Bude psát klidně stále z jednoho telefonu, ale jednou z domácí wifi, jednou v autobuse přes data a jednou z wifi v práci a bude mít 3 různé IP adresy a tím pádem 3 přezdívky. To se mi nelíbí.
To ano, ale těžko říct jaký to bude mít reálný výsledek. Osobně bych řekl, že takové situace se dějí u registrovaných uživatelů. Osobně si nemyslím, že anonymní přispěvovatelé píšou z více zařízení. Hodně IP adres si prostě už pamatuji a vím o koho se jedná.
Další možnost pro anonyma je, že ten anonymní přispěvovatel (ten normální a poctivý) se může v tom příspěvku na konci podepsat. Pokud se nepodepíše tak asi ho každý může “zaškatulkovat” jak chce.
Podpis by mohl být povinný a vyřešilo by se to.
JardaPecival:když nevyplní nic, nepůjde mu příspěvek odeslat.. Anonymní, Anonym zakázat, pár prudičů vymyslí určitě něco strašně převratnýho, např. “Anonymní.” a pod. , ale hlavně normálně inteligentního anonymního tazatele to nenásilně donutí napsat něco normálního.. Já, kdyby někde psal tak mě těžko napadne napsat do jména/přezdívky Anonymní 🙂
To se vyplní samo. 😀