Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.06.2025, 13:58:51
tak zazila jsem seminar, kde se po trech dnech lektor na shrnuti priznal, ze se svym psem cvici jinak nez prezentoval 😇
Nebo kdyz se zacnou lidi ptat na hmatatelne vysledky tak nejsou, protoze nemaji na sve psy cas, kdyz musi sirit svoje placene moudro mezi sprosty lid 😂
I kdyz - ono je to spis smutny.
Jediny kdo nelze je ten pes. Muze mi lektor tvrdit co chce - ale pes rekne presne, jestli je to dobra cesta 😉
Tak nemusí to být evidentně ani stres, ale i po nějaké fyzické zátěži mívá jednorázový průjem. Nejspíš to bude i tím horkem. Sice chodíme večer, ale ono i večer je stále horko a dusno, jen nepálí sluníčko.
Jakmile lítá někde po poli, v řece, hraje si s jinýma psama a trvá to tak nějak dýl než hodinu, kdy je stále aktivní, tak druhej den jeho výtvory nejsou nic moc. Jeden den ráno i vypadal, že mu není dobře a bolí ho bříško, za chvíli byl ale ok a při klidovějším režimu se nic takového neděje. Tím, že to je jednorázová záležitost po nějaké aktivitě nebo události, tak to neřeším.
Jen nám známá říkala, že by možná pomohlo psa před nějakou takovou aktivitou víc zavodnit. A po delším výletě nebo běhání venku mu třeba dát mamut recovery drink - ale to vůbec nevím jestli při dietě může.
Jinak stále dodržuje dietu, jen pomalu z RC přecházím na wolfsbluty (taky gastro kachna) - ty mu chutnají víc. A z těch bych pak chtěla přejít na wolfsbluty s kachnou klasické neveterinární.
o víkendu mu zkusím po delší době uvařit kuře s bramborama, tak snad to nebude problém.
Za 14 dnů jdeme na očkování, tak to projednám i s veterinářkou. Naštěstí už žere docela s chutí, krmím ho teda v kuchyni, nechávám ho motat se u linky při přípravě, ať se těší, až mu dám misku - to vždycky přiběhne a vůbec nad tím nepřemýšlí, jako když musel dřív čekat v pelíšku na pokyn, ať jde jíst. Celkově teď vládne doma víc anarchie 😀…i venku ho nechávám mnohem víc věnovat se svým záležitostem, pokud to nějak neomezuje okolí a prokládám to hrami od Kristýny Dostálkové.
ale ona řidší stolice (až průjmová) po delším pohybu je docela běžná. Prostě střeva jedou jinou rychlostí a zatímco na začátku výletu je tvrdý bobek - ke konci výletu je řiďoun, který by v klidu vůbec nebyl…
Jinak já taky jídlo nepodávám na povel - je dobře, že se koliáček na jídlo těší. To zvládnete
Přesně .pes se mi během procházky vyprazdňuje od formovaného až ke kašičce…vliv sympatiku a parasympatiku….vliv evoluce-vyprazdnit se před lovem…zcelala běžné.nic k řešeni.žádná probiotika…
Při práci u koní se upřednostňuje parasympatické ladění. Uvolnění.
No,ihned po aktivitě to normální je,druhej den ráno už ne… hele,jestli další stolice už jeok,tak bych to neřešila. Hlavně,že žere a těší se na to. Já teď řeším nežravost,a to je teda na palici😎
No,ihned po aktivitě to normální je,druhej den ráno už ne… hele,jestli další stolice už jeok,tak bych to neřešila. Hlavně,že žere a těší se na to. Já teď řeším nežravost,a to je teda na palici😎
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.06.2025, 14:47:07
Tak já to řeším, protože se bojím, že se to vrátí, takže ano, pak analyzuju cokoliv, co z něj vypadne a hlídám jak vypadají další výtvory, jestli to řešit na veterině nebo ne, páč nám říkala vetka, kdyby se to jakkoliv zase horšilo, máme zase přijít 😀…
S přítelem si děláme srandu, že se bavíme doslova neustále o 💩…
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 27.06.2025, 12:28:35
To mě mrzí :/…když zvíře nechce jíst, je to hrozný. Vy asi krmíte masem, ale nám dost pomohlo na rozjezení si ze začátku s tím jídlem hrát, cvrnkala jsem mu kuličky po podlaze, a on je chytal, pak šel dojíst i tu misku. Teď už to není potřeba, ale ze začátku jsem vymýšlela kdeco, aby se najedl a žral tu dietu.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 27.06.2025, 16:24:07
Přesně😂
Zajímalo by mě, co si o našem zájmu o jejich exkrementy myslej.😂
Oni se uchýlí nějam stranou, do lesa nebo do pole, louky.., já je z padesáti metrů pozoruju, snažím se najít nějaký orientační bod, pak se tam vydám a hledám ( často marně), abych si to mohla prohlídnout ?
Na zahradě pak bezpečně poznám čí h..no je čí ?
Podívejme se pravdě do tváře, úplně normální to není.🤣🤣🤣
Tenurri Jinak stále dodržuje dietu, jen pomalu z RC přecházím na wolfsbluty (taky gastro kachna) - ty mu chutnají víc. A z těch bych pak chtěla přejít na wolfsbluty s kachnou klasické neveterinární. o víkendu mu zkusím po delší době uvařit kuře s bramborama, tak snad to nebude problém. Za 14 dnů jdeme na očkování, tak to projednám i s veterinářkou. Prosím, nevařte mu zatím nic. Přecházíte z RC na jinou gastro dietu, nedělejte hokusy pokusy! Slinivka je sviňa, jakoukoliv změnu ve stravě je nutné řešit opravdu veeelmi postupně, co nejmenší změny zařadit v rámci týdne do stravovacího režimu, který vyhovuje. Když spokojeně žere granule, nepřilepšujte mu pro svůj dobrý pocit najednou nějakou vařenou dardou, to není dobrý nápad. Ohledně očkování bych se také s vetkou důkladně poradila, jestli není lepší počkat, odložit očko.
Jinak sledování hovna u psa, který měl zánět slinivky, mi přijde v rámci tématu “slinivka - zánět” zcela normální. 🙂