Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 29.05.2025, 20:42:29
Nebožka mi odešla podobně, po večerním vyvenčení epi záchvat- stála, začala zývat, palat po dechu, skácela se , pak typické křeče, moč, po záchvatu byla velmi dezorientovaná a agitovaná, dlouho trvalo než se uklidnila, v noci další záchvat ze spaní a ráno další…během 12 hodin 3x epi záchvat. Bylo jí 14,5 veta jsem si zavolala domu a vzhledem k věku a schvácenosti psa (úplně se změnila ve výrazu a celkově ) jsme se dohodli že léčba(tlumení epi záchvatů) by nebyla už na místě. Uspal jí hned.
Poslušně hlásím,že ve středu umírala, včera v závěsu z ručníku udělala pár krůčků, a dnes se naše železná bába vzbudila s tím, že tak dlouho v životě neležela, a začala chodit💪 vyhráno ještě není,ale myslím,že můžu být opatrně optimistická. Baruška je celý život zarputilá a tvrdohlavá,a te´d se to vyplácí
Poslušně hlásím,že ve středu umírala, včera v závěsu z ručníku udělala pár krůčků, a dnes se naše železná bába vzbudila s tím, že tak dlouho v životě neležela, a začala chodit💪 vyhráno ještě není,ale myslím,že můžu být opatrně optimistická. Baruška je celý život zarputilá a tvrdohlavá,a te´d se to vyplácí
gratuluji, že to babka opatrně bere do svých tlapátek… a začíná chodit. A gratuluju i k očekávání mimíšků - našla jsem si na stránkách, že bude u vás brzy veselo
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 31.05.2025, 14:13:49
Děkuju,doufám,že než budeme rodit, bude babča v pořádku. Páč bába po mrtvici,nesmrtelnej dědek,co ho furt někde zvedám a na noc dávám pleny, a rodící fena a následně banda skřetíků,to je kombinace pro bohy🤣
Děkuju,doufám,že než budeme rodit, bude babča v pořádku. Páč bába po mrtvici,nesmrtelnej dědek,co ho furt někde zvedám a na noc dávám pleny, a rodící fena a následně banda skřetíků,to je kombinace pro bohy🤣
Na závěs před zadní nohy, mohu doporučit nějakou širokou šálu, šátek-pléd,lépe se to drží v ruce,když manipuluje jeden člověk. jedna ruka závěs, druhá kšíry a pes je jako loutka.
Dobrý den nemáte tu někdo zkušenosti s Benforegen Altervet nebo s něčím podobným jako doplněk vitamínů b pro staršího pejska po mrtvičce. Děkuji za odpověď
Odpověď na příspěvek uživatele Heduš14 z 02.06.2025, 06:27:55
Podávala jsem při diabetu a výsledky dobré, hlavně v začátku se nám nedařilo stabilizovat glykemickou křivku, fenka trpěla neuropatií a za mě určitě pomohl. Po přejití na jiný typ inzulínu, ho už nepotřebujeme.
Dobrý den nemáte tu někdo zkušenosti s Benforegen Altervet nebo s něčím podobným jako doplněk vitamínů b pro staršího pejska po mrtvičce. Děkuji za odpověď
myslím, že už jsem do psa nacpala a ještě nacpu kde co, a jediné co má výsledky jsou opravdové léky . Výživové dopňky určitě podpoří ,já se jim taky nebráním , ale výsledek není okamžitý, v horizontu cca dvou měsíců a to se ještě můžu domnívat, že i bez doplňku se pes mohl zlepšit a takhle má akorát drahou moč a neurologický nebo u nás i ortopedické problémy stále přetrvávají. Většinou ty doplňky berem spolu a já na svých bebíčkách toho moc nepozoruju. Teď jsme na slávce😉 psina i na drápu a teď nemá zrovna chuť do většího pohybu , tak dostane na tři dny prášek na bolest.(tak doporučil vet)
Mirďa teď na ty záda dostal od chirurga Neuro Support, píšou tam že je to na : Komponenty NeuroSupport byly vytvořeny pro podporu zvířat po úrazech, operacích, ischemii, parézách, diskopatiích a pro starší zvířata s poruchami vyplývajícími z procesu stárnutí mozku.
NEUROSUPPORT obsahuje složky, které podporují správnou činnost nervového systému: Antioxidanty (antioxidanty) chrání buňky před škodlivými účinky volných radikálů. Antioxidanty obsažené v produktu jsou: - Vitamín E - extrakt z kořene kurkumy Curcuma longa , - extrakt z hroznů Vitis vinifera , - extrakt ze zeleného čaje Camelia sinensis , - extrakt z Tagetes erecta , - Extrakt z plodů Malpighia glabra acerola Vitamíny skupiny B (B1, B3, B5, B6, B12) a kyselina listová podporují správnou činnost nervové soustavy. Kyselina DHA podporuje prokrvení mozku a tok nervových vzruchů. Kurkumin se používá v lékařství jako přírodní antioxidant s neuroprotektivními (nervový systém) vlastnostmi. Zbývající složky (selen, betakaroten, zinek) vyživují tkáně, což výrazně ovlivňuje dobrou kondici zvířete.
Dnes týden od mozkové příhody. Babča chodí, hlavu má doleva a doleva jí to táhne, nicméně karambolů ubývá,. Nedělá jí dobře,když dá hlavu dolů,to jí to do toho leva zamotá. Zrak se vrátil bez problému. Stále má ještě trochu problémy při jídle - ach ta jemná motorika, u psů v jazyku. Ale jazyk už je rovný. Pořád měla epizody hyperventilace, včera jsme jí nasadili léky na srdíčko,to má sice poslechově v pořádku jen s minimálním šelestem, ale vetka vyslovila podezření na zvýšený tlak po mrtvičce, a asi na to kápla,dnes už výrazně lepší (samozřejmě s ohledem na dnešní vysoké teploty). Dnes jsem jí dala poslední kapačku a vyndala kanyly. Má karsivan,béčko forte, homeopatika a hericium. Je v zásadě veselá, vrtí ocasem, se svojí zarputilostí jde,kam chce,a kdy se rozhodne,už zase štěká, pije a baští (teda maso,vet konzervy si mám sežrat sama). Tak snad….
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 04.06.2025, 21:40:55
Je v zásadě veselá, vrtí ocasem, se svojí zarputilostí jde,kam chce,a kdy se rozhodne,už zase štěká, pije a baští (teda maso,vet konzervy si mám sežrat sama). Tak snad….
z celýho srdce tiše, abych to nezakřikla, gratuluju.
Přemýšlím nad jednou věcí - jestli si dobře pamatuju - psala jste, že karsivna dáváte automaticky každému psu v nějakém věku už - 11 let nebo tak nějak? A mě tak napadla otázka - funguje ten karsivan, dělá něco v takových případech, když už je na něj tělo zvyklé? Zvýší se dávka?
Zrzavci - to tuším psala Arosek. Já ho dávám v kůrách,vypotřebuju balení,dám něco jiného. A individuálně podle psa. Třeba Barča,byť takhle stará,dosud žádné neurologické,ani typicky stařecké problémy neměla, vidí,slyší,kraviny vymýšlí…
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 05.06.2025, 10:54:14
aha, Arosek, to je asi fakt. Já nad tím furt melduju-jestli kdyby pak došlo na nejhorší, nebudu mít vystřílenej zásobník??? Jsem laika, a pořád to beru jako lék ? Aberu ten Karsivan jako dobrej kalibr, když už je nějaká potíž. Ani nevím, že jsou jiný možnosti? Můžu se zeptat jaký, s čím se to střídá? Takže Barča doteď karsivan neměla, tudíž tam to nastoupí rychle, dá se odhadovat asi, že jo.
a kurde nevykej mi
🙂 dobře tedy. A co ten “pán”, co k vám jako vám všem 😀, přišel jako poslední? Funguje?
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.06.2025, 11:10:29
Hele,já dávám různý doplňky od energy a tak.,takže na střídačku,aby toho zas neměla hafo.
Ad ten pán - funguje, všude čůrá,kadí, páč neudrží myšlenku,už ho víc musím zvedat,takže když to nestihnu,taky se v tom často vyválí, ráno mě budí v půl šestý,protože hladíček….prostě kouzelný. Já to tak mám vždycky,slibujou,to je na pár tejdnů, a ono se těm degenům u nás začne líbit a to vodcházení si rozmyslej a akorát mě serou a vysávaj kreditku🤣 vetka říká,že po mě jednou zdědí barák😂 jsem mu vyhrožovala,že mu už tu jámu vykopu, ale von by tam spadnul,ale živej,a já bych ho musela tahat,hejbla si se zádama…prostě blbej plán,von by se stejně jen chechtal